maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף מוקפץ עם ירקות ורוטב סויה - קל ומהיר להכנה

מנה מושלמת לארוחה קלה, בריאה ומזינה, המשלבת ירקות מוקפצים בווק עם נתחים דקים וצרובים של חזה עוף. המתכון קל ופשוט להכנה, פחות מ-10 דקות ותוכלו להתענג על ארוחה מלאה שילדים ומבוגרים אוהבים לאכול.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף מוקפץ עם ירקות ורוטב סויה - קל ומהיר להכנה מקור תמונה: BDKJcllqmcy/instagram
רכיבים למוקפץ:
חזה עוף - 400 גר' (נקי מעצמות וחתוך דק)
גזרים - 2 (קלופים חתוכים לאצבעות דקות)
קישוא - 1 (חתוך לאצבעות דקות)
כרוב לבן - ¼ ראש (חתוך לרצועות דקות)
פלפל צהוב - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
תירס - ½ כוס (מקופסת שימורים או קפוא)
בצל - ½ (לבן, פרוס דק)
שמן זית - 4 כפות (עבור הירקות)
שמן זית - 4 כפות (עבור העוף)
רוטב סויה - ¼ כוס (או רוטב טריאקי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סוכר - 1 כף
אופן הכנת המוקפץ:
  1. חממו מחבת ווק על חום גבוה וצקו לתוכה 4 כפות שמן זית. הוסיפו את הבצל וערבבו מעט.
  2. הוסיפו לווק את הירקות בסדר הבא וערבבו אחרי כל פעולת הוספה של הירק הבא אחריו: גזר, קישוא, פלפלים, תירס ולבסוף את הכרוב.
  3. הקפיצו או ערבבו את הירקות בעזרת כפות כ-4-5 דקות. הוסיפו למחבת רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל. ערבבו שוב והעבירו את הירקות לקערה.
  4. החזירו את הווק לכיריים, צקו לתוכו את יתרת השמן והוסיפו את רצועות חזה העוף.
  5. הקפיצו או הניעו את רצועות העוף על הווק הלוהט לצריבת העוף בכל צדדיו במשך כ-3 דקות.
  6. העבירו את רצועות העוף לקערת הירקות, ערבבו היטב והגישו חם.
טיפ השף:
* ניתן לשלב ירקות נוספים לבחירתכם כגון: שעועית ירוקה/צהובה, ברוקולי אפונה ועוד.
* הכנסת הירקות למוקפץ היא לפי מרקמם. לדוגמה גזר קשה יותר מפלפל לכן זמן הבישול שלו הוא מעט ארוך יותר, ויש להכניסו לפני הפלפלים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: