maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף עם ירקות בכלי אחד

אין דרך נעימה יותר להכין ארוחה מזינה וטעימה מאשר בכלי אחד שלאחריו פשוט נותר לשטוף אך ורק אותו, הרי למי יש כוח להדיח את הכלים הרבים לאחר ארוחה דשנה? לכן, אם אתם מחפשים מתכון כזה הרי הוא לפניכם, שכן הוא גם מתבשל בכלי יחידי בלבד ובנוסף הוא גם אחד מהמנות המיוחדות בכמה מהמטבחים המוכרים והמשובחים בעולם. מנה זו נודעת לא רק בשל טעמם ועסיסיותם של כל המרכיבים שבה, אלא גם בזכות היותה קלה ומהירה להכנה, אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים וגשו לעבודה על מנת שבעוד מספר דקות מועט תוכלו להתענג על אוכל בריא וטעים.  
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם ירקות בכלי אחד מקור תמונה: cookingclassy
רכיבים לעוף וירקות:
ירכיי עוף - 5 (עם עור)
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
טימין - 2 כפות
רוזמרין - 1 כף
מרווה - 1 כף (קצוצה)
שיני שום - 3 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
כרוב ניצנים - 450 גרם (חתוכים לחצי)
תפוחים אדומים - 2 (ללא ליבה וחתוכים לפלחים בעובי 2 ס"מ)
בצלצלי שאלוט - 2 (קלופים ופרוסים)
פטרוזיליה - 2 כפות (לקישוט – לא חובה)
אופן הכנת העוף וירקות:
  1. חממו תנור ל-210 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. כעת, הכניסו את ירכי העוף לשקית, צקו 2 כפות שמן זית, חומץ בן יין, שום ועשבי תיבול, ערבבו היטב והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי טעמכם. סגרו את השקית ונערו שוב.
  3. הניחו את השקית הסגורה למשך כמה דקות בצד ובינתיים הכינו את הירקות.
  4. הניחו את הבטטה, הכרוב ניצנים, בצלצלי השאלוט והתפוחים בקערה בינונית וצקו מעל את שתי כפות שמן הזית הנותרים, תבלו במעט מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו היטב.
  5. כעת, פזרו את כל תכולת הקערה אל תוך תבנית האפייה בשכבה אחת, הוציאו את ירכי העוף מהשקית והניחו במפוזר על גבי הירקות.
  6. הכניסו את התבנית אל התנור למשך 30-35 דקות עד שהעוף והירקות נעשים פריכים ובגוון חום-זהוב.
  7. הוציאו מהתנור פזרו מעט פטרוזיליה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר