maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל חזה עוף ומנגו

למרות שהמנגו ידוע במתיקותו הרבה, הוא אחד מהפירות שניתן לשלב בקלות רבה במנות מגוונות ולא רק בקינוחים. כושר ספיגת הטעמים של הפרי הטרופי הזה וצבעו הצהוב-כתום עוזרים ליצירת מנות יפות ומיוחדות ממש, כמו למשל מתכון העוף הזה - שיגרום לכל בני המשפחה להתאהב בו כבר מהטעימה הראשונה.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל חזה עוף ומנגו מקור תמונה: savoryspin
רכיבים לתבשיל:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
חזה עוף - 3 חצאים (ללא עור, חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
עגבניות - 400 גרם (צלויות, קצוצות וקלופות. ניתן להשיג בקופסאות שימורים)
רסק עגבניות - ¼ כוס
תרד - ½ כוס (דחוסה, ניתן להשתמש גם בתרד קפוא)
מנגו - ½ כוס (קלוף וקצוץ)
ציר עוף - 1 כוס (מתכון לציר עוף, או 2 כוסות מים רותחים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
צ'ילי - 1 כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ברוקולי - 1 ראש (חתוך לפרחים בינוניים)
אופן הכנת התבשיל:
  1. צקו שמן זית אל מחבת בעלת דפנות מעט גבוהות וחממו מעל להבה בינונית.
  2. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל וטגנו כ-10 דקות עד להזהבה תוך ערבוב לעיתים קרובות.
  3. הוסיפו את השום ובשלו כ-1-2 דקות.
  4. רכזו את הבצל והשום בסמוך לדפנות המחבת החמה והוסיפו פנימה את קוביות העוף. ערבבו וטגנו אותן עד שהן מקבלות גוון מעט חום מכל הצדדים.
  5. הוסיפו את התרד, המנגו, העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה והצ'ילי (אם בחרתם להשתמש) וערבבו היטב.
  6. הוסיפו את הציר, ערבבו שוב וכסו את התבשיל. בשלו על להבה נמוכה כ-15 דקות.
  7. בינתיים הרתיחו סיר גדול עם מים ומעט מלח, ובשלו את הברוקולי כ-2-3 דקות. הוציאו את הפרחים מהמים הרותחים וקררו בכלי עם מים וקרח לעצירת המשך הבישול שלהם.
  8. לאחר מכן, הסירו את המכסה מהכלי עם העוף וערבבו את תוכנו. בדקו האם הנוזל התעבה מעט ונספג, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והעבירו לכלי הגשה.
  9. פזרו מעל מעט פטרוזיליה והגישו חם לצד קינואה ופרחי הברוקולי המבושלים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר