header

מתכון לעוף עם עגבניות, שום ואורז בטעם תפוז

לא משנה באיזו מסגרת אתם נמצאים, ערב שקט עם המשפחה, ארוחת חג מושקעת או מסעדה, מנות עוף הן לרוב הפריט הכי "משעמם" ומוכר על השולחן. לכן זה תמיד תענוג לגלות דרכים חדשות להכין מנה עיקרית על בסיס עוף עם טעם מיוחד ומפתיע, שרבים יכולים להתאהב בו בקלות... במקרה של המתכון הבא, הטעם הזה מגיע מכמה מקורות שונים; עגבנית מתקתקות, שום מטוגן קלות, ג'ינג'ר ארומטי ותפוזים מרעננים. השילוב של כל הרכיבים הנהדרים האלו במנה פשוטה לכאורה של עוף ואורז, יעשה לכל הסועדים סביב השולחן חגיגה של טעמים בפה!

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוף עם עגבניות, שום ואורז בטעם תפוז מקור תמונה: womansday.com
רכיבים לעוף עם עגבניות שום ואורז בטעם תפוז:
אורז ארוך - 1 כוס (לא מבושל)
גרידת תפוז - 1 כפית או כף (בהתאם לעוצמת הטעם הרצוי)
ירכי עוף - 8 (בגודל קטן, משקל של כ-1 ק"ג, בטמפרטורת החדר)
שמן זית - 2-3 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 2 (קצוצות היטב)
ג'ינג'ר (זנגביל) - חתיכה באורך 3 ס"מ (קלופה וקצוצה היטב)
מיץ תפוזים - ⅓ כוס (רצוי מיץ טבעי)
עגבניות שרי - כ-300 גרם (רצוי להשתמש בשרי תמר)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה היטב, לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת עוף עם עגבניות שום ואורז בטעם תפוז:
  1. הכינו את האורז בהתאם להוראות שעל האריזה שלו ובינתיים חממו מראש תנור ל-220 מעלות.
  2. חממו מחבת גדולה שמתאימה לחימום בתנור על אש בינונית, שמנו את חתיכות העוף עם שמן הזית והניחו אותן במחבת עם העור כלפי מטה. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. בשלו את העוף עד שחלקו התחתון זהוב ופריך, בערך 10-12 דקות, ואז הפכו את כל החתיכות לבישול של כ-2 דקות על הצד השני. בסיום העבירו את העוף לצלחת באופן זמני.
  4. הוסיפו למחבת את השום והג'ינגר, ובשלו אותם עם נוזלי העוף למשך כדקה תוך כדי ערבוב. הוסיפו בזהירות את מיץ התפוזים ואז ערבבו שוב עם כף עץ או כלי דומה תוך כדי גירוד קל של תחתית המחבת.
  5. לאחר בישול של כדקה נוספת הוסיפו את העגבניות ובשלו למשך כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  6. כעת כבו את האש, החזירו למחבת את חתיכות העוף ומקמו אותן בתוך תערובת הנוזל והעגבניות. הכניסו את המחבת לתנור החם לבישול של 5-7 דקות - עד שהעוף מבושל במידה הרצויה.
  7. בינתיים, אם האורז שלכם כבר מוכן, הוסיפו לו את גרידת התפוז, ערבבו והפרידו בין הגרגרים בעזרת מזלג.
  8. כאשר העוף והאורז מוכנים, פזרו אורז בכמות הרצוייה על צלחת הגשה, הניחו מעליו חתיכות עוף עם עגבניות וקשטו את המנה עם כוסברה קצוצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.