header

מתכון לעוף בלימון עם לבבות ארטישוק

מנת העוף הנהדרת הזאת יכולה לעזור לכם לגוון את ארוחות הערב או הצהריים שלכם ולהוסיף להן טעמים נפלאים של לימון וארטישוק. אתם תרצו לעשות זאת לא רק בשל שילוב הטעמים הזה, שאתם כנראה כמעט ולא אוכלים, אלא גם בגלל שהכנתה פשוטה מאוד ודורשת מכם רק מחבת גדולה אחת וכ-20 דקות עבודה. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף בלימון עם לבבות ארטישוק מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים למתכון לעוף בטעם לימון עם לבבות ארטישוק:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ היטב)
שיני שום - 3 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חזה עוף - 700 גרם (חתוך לקוביות בינוניות)
לבבות ארטישוק - ½1 כוסות (חתוכים לרבעים, אפשר מקופסת שימורים ללא הנוזלים או קפואים ומופשרים)
יין לבן יבש - ⅔ כוס
מים - ⅓ כוס
מיץ לימון - כפית
בזיליקום - ½ כוס דחוסה קלות (קצוץ)
אופן הכנת המתכון לעוף בטעם לימון עם לבבות ארטישוק:
  1. חממו את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. אחרי שהוא מתחמם, הוסיפו בצל, שום, מעט מלח ופלפל, וטגנו למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  2. הוסיפו את קוביות העוף וטגנו למשך 5 דקות נוספות, הפכו את העוף תוך כדי על מנת להשחים את כל הצדדים.
  3. הוסיפו את לבבות הארטישוק והמשיכו לטגן למשך 3-4 דקות. ערבבו מפעם לפעם ואל תדאגו אם הלבבות נשברים קלות.
  4. הוסיפו למחבת בזהירות יין, מים ומיץ לימון. ערבבו את התערובת בעזרת כף עץ והקפידו לגרד קלות את תחתית המחבת. השאירו את המחבת על האש למשך כ-5 דקות, עד שריח האלכוהול נעלם והרוטב מסמיך קלות.
  5. לסיום, כבו את האש והוסיפו למחבת גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. ערבבו, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, המתינו שהמנה תתקרר קלות והעבירו לכלי הגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: