maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לארוחה נהדרת ומגוונת מהמטבח הגיאורגי

  המטבח הגאורגי מבוסס על ההנחה שבאמצעות שילוב בין חומרי גלם איכותיים ופשוטים לבין טכניקות בישול מקוריות וייחודיות, ניתן להפיק מטעמים מיוחדים ומנות מנצחות. ואכן, מדובר במטבח שהוא חגיגה אמיתית לעיניים, שכוללת שימוש רב בירקות, תיבול ייחודי ויוצא דופן, בשרים, בצקים ועוד. תוצרי חומרי הגלם הללו כוללים מנות דגל ייחודיות, לצד השפעות ממסורות קולינריות ממדינות אירופה והמזרח התיכון, כמו גם מהשכנות באסיה המערבית. כל אלה הם תוצר של יחסי הגומלין בין רעיונות קולינריים אותם העבירו סוחרים ונוסעים מגאורגיה ואליה, מה שגרם לריכוז טעמים שלא כדאי לפספס. 
מטבח גרוזיני

המטבח הגאורגי נותן מקום מיוחד של כבוד לחומרי הגלם האיכותיים שגאורגיה בורכה בהם, ביניהם אגוזים, המשולבים במרבית המתכונים, שזיפים, שעועית ורימונים, בנוסף למגוון תבלינים כמו הזעפרן, והרוטב המוכר והידוע בשם טקמלי. מבחר המנות המוגשות לשולחן מלוות ביין איכות אותו חלק מהמשפחות המקומיות מייצרות בעצמן, שהוא סמיך ומתוק במיוחד ומהווה חלק מהחגיגה הגדולה והארוכה.

5 הרעיונות הבאים כוללים הצעות לסלטים, מנות עיקריות וקינוח, אשר יאפשרו לכם להרכיב ארוחה שלמה על טהרת המטבח הגיאורגי, או לבחור ולשלב כמה מהמנות בארוחות היומיומיות שלכם. המשיכו לקרוא וצאו למסע קולינרי שאין כדוגמתו. בתאבון!

מתכון לאנטיפסטי חצילים עם אגוזים

אחת המנות הראשונות הפופולאריות ביותר במטבח הגאורגי בפתח כל ארוחה היא מנת חצילים מתובלים ואגוזי מלך. מדובר במנה טעימה במיוחד, שמוגשת לשולחן כשהיא קרה. המתכון הבא הוא חריף למדיי, כך שאם אתם מעוניינים להפחית ממידת החריפות הפחיתו מכמות התבלינים בהתאם לטעם. 

רכיבים לחצילים עם אגוזים:
חצילים - ½ קג'
אגוזי מלך - 250 גר'
אבקת חילבה - 1 כפית (מיובשת)
כוסברה - 1 כפית (יבשה)
פפריקה - 1 כפית
חומץ יין לבן - 3 כפות
מלח - קמצוץ
שמן - 1 כף
מתכון לסלט סלק ומיונז

מנות סלק פופולריות מאוד בגאורגיה, במיוחד בחודשי החורף הקרים. באמצעות המתכון הבא תוכלו ללמוד להכין סלט סלק ומיונז טעים ומרענן עם רוטב עגבניות גאורגי ותבלינים.

רכיבים לסלט סלק ומיונז:
סלק - 1 קג'
פטרוזיליה - 80 גר'
בצל ירוק - 120 גר'
כוסברה - 1 כפית
פלפל אדום - 1 כפית (לא חובה)
פלפל שחור - 2 כפיות
מלח - קמצוץ
מתכון קל לתבשיל עוף - צ'אחוֹחבּילי גאורגי מסורתי

במתכון הבא תלמדו כיצד להכין מאכל גאורגי מסורתי שנקרא צ'אחוֹחבּילי. השם בא מן המילה הגאורגית "khokhobi" שפירושה "פסיון", אבל כיום המנה נעשית בדרך כלל עם עוף שלם או חזה עוף. כיוון שיש להשתמש בעוף מושרה במרינדה, תוכלו להשרות את העוף במרינדה לבחירתכם או להיעזר במתכון המוצע בהמשך.

רכיבים לצ'אחוֹחבּילי:
חזה עוף - ½ קג' (במרינדה)
בצל - 250 גר'
עגבניות - 2 (גדולות)
פלפל אדום - 1 (מתוק - לא חובה)
חילבה - ½ כפית (כחולה מיובשת - לא חובה)
כוסברה - ½ כפית (יבשה)
כוסברה - 20 גר' (ירוקה טרייה או פטרוזיליה)
פלפל צ'ילי - 1 כפית (יבש)
מלח - קמצוץ
שמן - 2 כפות
רכיבים למרינדה:
סוכר - ½ כפית
מים - 1 ליטר
מתכון לכיסונים - חינקלי גאורגי מקורי

חינקלי הן כופתאות פופולאריות מאוד עשויות בצק, שנחשבות לאחד המאכלים הלאומיים של גאורגיה. באזורים שונים בגאורגיה מכינים חינקלי עם מילויים שונים, כאשר בין הפופולאריים שבהם הם בשר בקר או טלה, גבינות, פטריות או מחית תפוחי אדמה. המתכון הבא יאפשר לכם להכין חינקלי במילוי בשר בקר טחון, שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה טעימה במיוחד! 

רכיבים לבצק החינקלי:
קמח לבן - 900 גר'
קורנפלור - 100 גר'
מים - 2 כוסות
מלח - 2 כפיות
רכיבים למלית ובישול החינקלי:
בשר בקר - 600 גר' (טחון)
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
שומן כבש - 100 גר' (טחון)
כוסברה - ½ צרור (קצוצה דק)
כוסברה - קמצוץ (טחונה, יבשה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפל אדום חריף - 1 (או פלפל שאטה, קצוץ)
מים - 2 כוסות (פושרים)
מתכון לריבת אגסים

הריבה הבאה מורכבת מאגסים וסוכר, ומתובלת בציפורן ווניל. רבים אוכלים אותה בארוחות כקינוח בזכות עצמו, והיא יכולה גם לשמש כריבה למריחה על פרוסת לחם יחד עם תה. 

רכיבים לריבת אגסים:
אגסים - 2 קג' (מוצקים, לא בשלים)
סוכר - ½1 קג'
אבקת וניל - ¼ כפית
מים - ½1 ליטרים
כעת רק נותר לעדכן את האורחים, על מנת שיבואו רעבים במיוחד לארוחה הגאורגית האותנתית שאתם מתכננים להם!
מקור: רותי ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: