header

מתכון קל לתבשיל עוף - צ'אחוֹחבּילי גאורגי מסורתי

במתכון הבא תלמדו כיצד להכין מאכל גאורגי מסורתי שנקרא צ'אחוֹחבּילי. השם בא מן המילה הגאורגית "khokhobi" שפירושה "פסיון", אבל כיום המנה נעשית בדרך כלל עם עוף שלם או חזה עוף. כיוון שיש להשתמש בעוף מושרה במרינדה, תוכלו להשרות את העוף במרינדה לבחירתכם או להיעזר במתכון המוצע בהמשך.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל לתבשיל עוף - צ'אחוֹחבּילי גאורגי מסורתי
רכיבים לצ'אחוֹחבּילי:
חזה עוף - ½ קג' (במרינדה)
בצל - 250 גר'
עגבניות - 2 (גדולות)
פלפל אדום - 1 (מתוק - לא חובה)
חילבה - ½ כפית (כחולה מיובשת - לא חובה)
כוסברה - ½ כפית (יבשה)
כוסברה - 20 גר' (ירוקה טרייה או פטרוזיליה)
פלפל צ'ילי - 1 כפית (יבש)
מלח - קמצוץ
שמן - 2 כפות
רכיבים למרינדה:
סוכר - ½ כפית
מים - 1 ליטר
אופן הכנת הצ'אחוֹחבּילי:
  1. הכינו את המרינדה והשרו את חזה העוף במרינדה למשך כ-12 שעות. preperation
  2. הוציאו את קערת העוף המושרה מהמקרר וסננו את המים שהצטברו.
  3. חתכו את חזה העוף לקוביות בינוניות והניחו אותן בקערה.
  4. הוסיפו את רסק העגבניות, הפלפל השחור, עלי הדפנה והצ'ילי וערבבו היטב.
  5. חממו מחבת עם שמן ובשלו את העוף על אש נמוכה במשך 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. לאחר 15 דקות הוסיפו את הבצל ובשלו על אש בינונית במשך 10 דקות נוספות.
  7. הוסיפו את העגבניות הקצוצות, הפלפל האדום, שום, כוסברה וחילבה. בשלו במשך 5 דקות נוספות. preperation
  8. כעת הוסיפו את הביצים וערבבו היטב.
  9. בשלו במשך 2-3 דקות נוספות, והמנה שלכם מוכנה!
  10. הסירו את עלי הדפנה והגישו את המנה כשהיא חמה. פזרו מעל כוסברה או פטרוזיליה קצוצה. preperation
אופן הכנת המרינדה:
  1. הוסיפו לקערה קמצוץ מלח, ½ כף סוכר, 1 כף רסק עגבניות ו-1 ליטר מים.
  2. ערבבו עד שהסוכר והמלח נמסים.
  3. חתכו שן שום לארבע חתיכות והוסיפו לתערובת.
  4. הוסיפו את חזה העוף, כסו את הקערה והכניסו למקרר ל-12 שעות.
מקור: רותי ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.