maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף ברוטב אגוזי מלך ובצל

בגיאורגיה קשה למצוא מנות שלא מכילות בצל ואגוזי מלך, וכשמשלבים בין שני הרכיבים הללו, מקבלים מנה ששופעת באנרגיה ובריאות. האגוזים הטעימים עשירים בנוגדי חמצון שעוזרים לשמור על בריאות כללית טובה וכן על חוזקה של מערכת החיסון, ובנוסף לכך הם מכילים שומנים בריאים שתורמים להפחתת רמת הכולסטרול בדם, איזון רמות הסוכר ושמירה על זרימת דם תקינה. לצד הבצל, שעוזר להילחם בווירוסים ומחטא את הגוף מבפנים, תקבלו מנה טעימה, בריאה ומיוחדת שכל אורח ישמח לטעום.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף ברוטב אגוזי מלך ובצל מקור תמונה: kulinaria
רכיבים לסלט עוף:
חזה עוף - 650 גר' (ללא עצמות)
סלרי - 2 גבעולים (חתוכים דק)
בצלים ירוקים - 3 (קצוצים דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
זרעי כוסברה - 4 כפות
צ'ילי - ½ כפית (מיובש)
מיץ לימון - מ-½ לימון
חומץ לבן - ½1 כפיות
אגוזי מלך - ½ כוס (טחונים דק)
כוסברה - ½ כוס (טרייה, קצוצה)
מים - ½ כוס + מים לבישול העוף
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - ⅓ כפית
אופן הכנת הסלט עוף:
  1. הכניסו את חזה העוף לסיר וכסו אותו במים, כך שיגיעו עד 2 ס"מ מעליו. הניחו את הסיר על להבה בינונית, כסו ובשלו במשך 15 דקות. העבירו את העוף המבושל לצלחת לקירור.
  2. לאחר שהתקרר, חתכו את חזה העוף לחתיכות והניחו בצד.
  3. הכניסו את כל הרכיבים, מלבד העוף, לקערה וערבבו היטב. הכניסו לתערובת את חזה העוף, ערבבו והגישו קר ליד לחם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: