header

מתכון למרק תימני עם עוף

כל מי שטעם מרק תימני יודע שאין הרבה מרקים אחרים שמשתווים לו, אך רבים נמנעים מלאכול אותו בגלל הבשר האדום שהוא מכיל. בגרסה הבאה למרק האהוב לא תצטרכו לחשוש מכך, שכן בשר הבקר מומר בחזה עוף דל שומן, מלא חלבונים ובריא במיוחד שמתאים לו בצורה מושלמת. מלבד העוף, המרק מכיל ירקות ותבלינים שממלאים אותו בוויטמינים ומינרלים בריאים, מה שהופך אותו למנה הטובה ביותר לימי החורף הקרירים או פשוט כמאכל בריא שתוכלו לאכול מתי שתרצו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק תימני עם עוף מקור תמונה: wnpr.org
רכיבים למרק תימני:
חזה עוף - 1 קג' (ללא עצמות -ניתן להשתמש גם בחלקים אחרים של העוף)
מרק עוף - 6 כוסות (מתכון לציר עוף, או ניתן למהול 6 כפיות אבקת מרק עוף ב-6 כוסות מים)
עגבנייה - 1 (גדולה)
בצלים - 2 (קלופים)
שיני שום - 6 (כתושות)
רסק עגבניות - ½ כוס
תפוחי אדמה - 2 (קלופים וחצויים לשניים)
כוסברה - ⅓ כוס (טרייה, קצוצה דק)
חוויאג' למרק - ½ כפית
אבקת קארי - ⅓ כפית
זרעי כוסברה - ⅓ כפית
כמון - ⅓ כפית
צ'ילי - ⅓ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק תימני:
  1. הכניסו חזה העוף לסיר גדול, כסו אותו במרק העוף והניחו על להבה בינונית-גבוהה למשך 20 דקות.
  2. הוסיפו לסיר את התבלינים וערבבו יחד.
  3. חתכו צורה של X בתחתית העגבנייה והוסיפו אותה לסיר.
  4. הוסיפו לסיר בצל, כוסברה טרייה, שום ורסק עגבניות, כסו והביאו לרתיחה.
  5. הנמיכו את הלהבה, כסו ובשלו במשך שעה.
  6. הוסיפו לסיר את תפוחי האדמה ובשלו במשך שעה נוספת. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.