header

מתכון למרק כרוב וירקות חורפי ועשיר

מרק כרוב היה אחד מהכוכבים הכי גדולים במטבח של סבתא שלי כשהייתי ילד קטן, אך אני מודה שאז לא התלהבתי מטעמו. עם השנים למדתי להעריך את הירק הזה יותר ולשלב אותו במנות שונות כמו מרק ירקות עשיו שתענוג לאכול בחורף. ההכנה שלו פשוטה מאוד וכל מה שצריך זה סיר מתאים לצד קצת סבלנות, שמאוד משתלמת כאשר פותחים את המכסה, חושפים את המרק המוכן ומריחים את הניחוח הנפלא שלו…
 
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למרק כרוב וירקות חורפי ועשיר מקור תמונה: dinnerthendessert.com
רכיבים למרק כרוב וירקות:
שמן זית - 3 כפות
בצל - ½ (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
ציר ירקות - 8 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 8 כפיות אבקת מרק ב-8 כוסות מים)
מלח - 1 כפית
טימין - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
כרוב לבן - ½ ראש (קצוץ לחתיכות בגודל של כ-4 ס"מ)
גזרים - 4 (קלופים וקצוצים)
גבעולי סלרי - 2 (פרוסים דק)
אופן הכנת מרק כרוב וירקות:
  1. חממו בסיר גדול על אש בעוצמה בינונית את השום והבצל למשל 3-5 דקות וערבבו פעם או פעמיים.
  2. הוסיפו את כל רכיבי המרק, כסו ובשלו למשך כ-30 דקות. ערבבו כל 10 דקות בערך ולקראת סוף הבישול טעמו ותקנו תיבול.
  3. כאשר כל הירקות יהיו רכים ניתן לעצור את הבישול ולהעביר את המרק לקערות הגשה. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: