header

מתכון לצ'ורבה רומנית - מרק חמצמץ עם כדורי בשר עסיסיים

צ'ורבה הוא שם כללי למרקים חמוצים שמקבלים את טעמם מתוספת של חומץ או תוסף אחר. המנה הטעימה הזו היא ארוחה בפני עצמה ותוכלו ליהנות ממנה גם כמנה עיקרית לצד סלטים טעימים ובירה קרה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לצ'ורבה רומנית - מרק חמצמץ עם כדורי בשר עסיסיים
רכיבים לקציצות הבשר:
בשר בקר - ½ ק"ג (בשר רזה)
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
אורז - 2 כפות (לא מבושל)
מים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים למרק:
מים - 6 כוסות
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
סלרי - צרור (עלים קצוצים דק, ניתן להחליף בצרור פטרוזיליה או עירית)
גזר לבן - 1 (קלוף)
גזרים - 4 (קלופים)
בשר בקר - 1 ק"ג (עם עצמות)
רסק עגבניות - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
חומץ - 2-3 כפות
אופן הכנת הקציצות הבשר:
  1. השרו את פרוסות הלחם בקערת מים, הוציאו לאחר מספר שניות וסחטו עד שהנוזלים מתנקזים.
  2. בקערה גדולה, מעכו את הלחם הלח, הוסיפו בשר, בצל קצוץ, אורז, מים, מלח, פלפל וערבבו היטב.
  3. הרטיבו את ידיכם, צרו כדורי בשר בינוניים מהתערובת והניחו אותם על צלחת.
אופן הכנת המרק:
  1. בסיר גדול, הביאו 6 כוסות מים לרתיחה. הוסיפו בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר לבן וגזרים רגילים.
  2. הוסיפו את בשר הבקר עם העצמות והניחו לו לרתוח.
  3. אספו ושפכו בעזרת כף את הקצף שנוצר מהבשר, כסו חלקית ובשלו על אש בינונית.
  4. כאשר הירקות מתרככים, הגבירו את האש והכניסו לסיר בעדינות את כדורי הבשר. כסו ובשלו למשך 30-40 דקות.
  5. לקראת סוף הבישול, הוסיפו רסק עגבניות, מלח, פלפל וחומץ, וערבבו.
  6. בשלו כ-10 דקות נוספות והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: