maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק כיסונים ועוף - קרפלך

בקרב משפחות רבות מרק הקרפלך הוא חלק בלתי נפרד מהארוחה המפסקת, ואם אף פעם לא ניסיתם אותו, השנה זו ההזדמנות שלכם ללמוד כיצד להכין אותו. עדיף להתרחק מבשר אדום בארוחה המפסקת ודווקא לאכול ארוחה קלה, ולכן במתכון הבא תמלאו את הקרפלך שלכם בעוף, שאינו מכביד אך תורם לתחושת השובע.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 9
רמת קושי: בינוני
מתכון למרק כיסונים ועוף - קרפלך מקור תמונה: toriavey
רכיבים לבצק הקרפלך:
קמח - 1 כוס
מים - ½ כוס
שמן צמחי - ½ כף
מלח - ½ כפית
רכיבים למרק והמילוי:
גזרים - 5 (מקולפים)
בצל - 1
קישוא גדול - 1 (מקולף)
בטטה - 1 (מקולפת)
סלק - 1 (מקולף)
סלרי - 5 (גבעולים )
סלרי - חופן (עלים מגבעול אחד)
מלח גס - 2-½1 כפות
מים קרים - 15 כוסות
אופן הכנת הבצק הקרפלך:
  1. ערבבו בקערה את כל חומרי הבצק ולושו עד שתקבלו מרקם חלק ואחיד.
  2. כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו אותו בצד למשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  3. לאחר שעברה חצי שעה, חלקו את הבצק ל-3 חלקים ושטחו אותו בעזרת מערוך עד שהוא נהיה דק אך אינו נקרע.
  4. צרו כ-30 עיגולים מהבצק בעזרת כוס.
אופן הכנת המרק והמילוי:
  1. חתכו את הגזר, הבצל, הקישוא, הבטטה והסלרי לחתיכות קטנות. הניחו את חתיכות הירקות בסיר עם העוף, השום, המים, עלי הסלרי והסלק.
  2. הביאו את המרק לרתיחה והנמיכו את עצמת האש כך שיהיה על סף רתיחה. בשלו למשך שעה וחצי – שעתיים ולאחר מכן הוציאו מהסיר את העוף, הסלק ועלי הסלרי.
  3. הסירו מהעוף את העור והעצמות ופרקו ומעכו את הבשר. ערבבו את הבשר עם חצי כוס של תערובת מעוכה מירקות המרק והוסיפו עוד 2-3 כפות של נוזלים מהמרק. זה יהיה מילוי הקרפלך.
  4. הניחו 30 עיגולי בצק על נייר אפייה והניחו במרכז כל אחד מהם כפית מהמילוי. preperation מקור תמונה: chabad
  5. טבלו את 30 עיגולי הבצק הנוספים במים קרים והניחו אותם במהירות על גבי העיגולים עם המילוי. סגרו את הקצוות עם האצבעות או קפלו לחצי.
  6. הביאו סיר עם מים ומלח לרתיחה והניחו בפנים בזהירות 3-4 קרפלך. בשלו אותם למשך 1-2 דקות, הסירו עם כף מחוררת והניחו על נייר אפייה לקירור. המשיכו כך עד שייגמרו לכם הקרפלך.
  7. הוסיפו את הקרפלך לסיר המרק מספר דקות לפני ההגשה.
מקור: שיפרה.ש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: