header

מתכון למרק תירס מוקרם - פשוט וטעים!

יש מאכלים עם טעם נוסטלגי שמחזיר רבים מאיתנו לשנות ה-80' - עבור חיה דר מהבלוג fromhayawithlove, מרק תירס הוא בהחלט אחד מהם. אם גם אתם אוהבים את טעמה של המנה הקלאסית הזאת, בעזרת המתכון של חיה תוכלו להכין אותה בעצמכם מתי שרק תרצו - לא צריך הרבה רכיבים ולא צריך הרבה עבודה! המתכון הזה מושלם לימי החורף הקרים שעוברים עלינו כיום, אז אל תפספסו את ההזדמנות הנהדרת הזאת להכין אותו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים למרק התירס המוקרם:
חמאה - 25 גרם
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
שיני שום - 4 (פרוסות)
תירס קפוא - 400 גרם
קמח - 1 כף
מים - 1 ליטר
ביצה - 1 (טרופה)
קרם קוקוס - 240 מ"ל
בצל ירוק - 3 גבעולים (קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורר)
אופן הכנת מרק התירס המוקרם:
  1. ממיסים בסיר את החמאה על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד שקיפות, כ-3 דקות, מוסיפים את השום ומערבבים תוך כדי בישול למשך כ-2 דקות ואז מוסיפים את הג'ינג'ר.
  2. מוסיפים את גרגירי התירס, קמח, מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. יוצקים את המים ואת קרם הקוקוס לסיר ומרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה למשך 10-15 דקות.
  4. כעת טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר, מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים עד שרואים מעין נטיפים לבנים.
  5. מכבים את האש ומגישים את המרק עם מעט בצל ירוק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.