header

מתכון למרק תפוחי אדמה מוקרם ועשיר

תפוחי אדמה מוקרמים ומרק ירקות הם מאכלים שתענוג לאכול בימי החורף הקרים, ובעזרת המתכון הבא תוכלו לשלב אותם במנה אחת שתעורר את התיאבון ותחמם את הבטן שלכם ושל משפחתכם. תוכלו להכין גרסאות רבות של מרק תפוחי האדמה המוקרם הזה בעזרת גבינות שונות, קישוטים מגוונים וגם תוספות שכלל לא מופיעות במתכון שתואמות לטעמים שאתם הכי אוהבים. העיקר הוא שבסופו של דבר תוכלו לקחת כף עם מרק סמיך עם תפוח אדמה גבינתי ורך, ליהנות מטעם נפלא ולחמם לעצמכם את החורף. בתיאבון!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק תפוחי אדמה מוקרם ועשיר מקור תמונה: inspiredtaste.net
רכיבים למתכון למרק תפוחי אדמה מוקרם:
שמן זית - 3 כפות (ניתן להמיר בחמאה)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזרים - 2 (בינוניים, קצוצים)
סלרי - 1 כוס (קצוץ, 2-3 גבעולים)
שיני שום - 3 (קצוצות)
רוזמרין - 1 כפית עלים טריים קצוצים (ניתן להמיר ב-¼ עד ½ כפית רוזמרין יבש)
קמח - 3 כפות (ניתן להמיר בעמילן תירס כדי להכין מנה ללא גלוטן)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
תפוחי אדמה - 3-4 (בינוניים, קצוצים)
שמנת חמוצה - ¼ כוס (ניתן להמיר ביוגורט פשוט)
גבינה מגוררת - 2 כוסות (צ'דר, גרוייר וכדומה)
בצל ירוק - לקישוט (לא חובה)
פטרוזיליה - לקישוט (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון למרק תפוחי אדמה מוקרם:
  1. נסו לקצוץ את כל הירקות למעט השום והבצל לחתיכות בגודל אחיד ואז חממו את החמאה או השמן בתוך סיר עם תחתית עבה מעל אש בינונית.
  2. לאחר שהחמאה נמסה או השמן התחמם, הכניסו בצל, סלרי וגזר, ובשלו למשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  3. הוסיפו לסיר שום, רוזמרין, שבבי פלפל חריף, כחצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. ערבבו למשך כ-30 שניות.
  4. הוסיפו לירקות את הקמח (או את עמילן התירס אם בחרתם במנה ללא גלוטן) והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עדין למשך כדקה.
  5. הוסיפו בהדרגה 2 כוסות ציר וערבבו תוך כדי על מנת לפרק גושי קמח. בשלב הזה המרק יהיה סמיך מאוד אך כעת ניתן להוסיף את 2 כוסות הציר הנותרות ולערבב היטב את המרק.
  6. הגבירו את עוצמת האש והביאו את המרק לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את האש לעוצמה בינונית-נמוכה והמשיכו לבשל על סף רתיחה.
  7. הוסיפו לסיר את תפוחי האדמה ואת הדפנה, כסו אותו חלקית ובשלו למשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים וניתן להחדיר לתוכם מזלג בקלות.
  8. הנמיכו את האש לעוצמה נמוכה, הוציאו את הדפנה מהמרק והוסיפו שמנת או יוגורט ואת הגבינה המגוררת.
  9. ערבבו את המרק, בשלו למשך דקה או שתיים, טעמו בזהירות והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  10. לסיום, כבו את האש, העבירו את המרק לקערות הגשה וקשטו בבצל ירוק, פטרוזיליה וכדומה.
טיפ השף:
אם אתם רוצים מרק סמיך יותר, העבירו בערך חצי מהכמות של המרק המוכן לבלנדר, ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה, החזירו לסיר וערבבו קלות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: