maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני קדירה מומלצים לחורף

 בימי החורף הקרים, כשהטמפרטורות צונחות, הרוח מנשבת מבעד לתריסים וטיפות הגשם מקישות על החלון, אין דבר נהדר יותר מלהתרפק על תבשילי גולש ושלל קדירות בקר חמימות ומנחמות, או תבשילי ירקות נהדרים שגם צמחוניים יכולים לאכול. למרות המחשבה הרווחת, ישנם תבשילי קדירה פשוטים להכנה המאפשרים לנו ליהנות מחגיגת טעמים שמשלבת בין מגוון רחב של רכיבים אהובים על פי בחירתנו. הדליקו את התנור, הוציאו את הסירים והפתיעו את בני הבית עם 5 מתכוני הקדירה החורפיים הנהדרים הבאים. 
 
מתכוני קדרה לחורף
 

1. תבשיל גולש הונגרי קלאסי

אם כבר בחרתם ליהנות מתבשיל קדירה חורפי ופשוט, הרי שתבשיל הגולש ההונגרי הבא הוא ללא ספק הבחירה הקלאסית שלא תשאיר אף סועד רעב. מעבר לטעמיו הנהדרים של הגולש המהווים תענוג לחך, ניחוחותיהם החזקים של הפלפל והפפריקה יתפשטו לכל עבר ויגרמו לכל יושבי הבית להתייצב מיד מול שולחן האוכל.
 
רכיבים:
  • 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½2 כוסות מים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 פלפל מתוק אדום חתוך גס
  • 1 פלפל מתוק ירוק חתוך גס
  • 1 פלפל מתוק כתום חתוך גס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
תבשיל גולש הונגרי קלאסי
אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.

2. בקערה גדולה, תבלו את קוביות בשר הבקר במלח ובפלפל שחור והניחו בצד.

3. חממו את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, הוסיפו את בשר הבקר ובשלו אותו עד להשחמה. הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו את התערובת למשך 5 דקות או עד שיזהיב, הוסיפו את השום הכתוש ובשלו למשך דקה נוספת.

4. עם תום הבישול הראשוני, הוסיפו אל התערובת שבסיר את הפפריקה המעושנת, הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, עלי הדפנה והמים ובשלו עד שהתבשיל יגיע לרתיחה. 

5. כעת, העבירו את הסיר אל התנור והניחו למנה להתבשל למשך כשעה וחצי נוספות. עם תום הבישול, הוסיפו אל התבשיל את הפלפלים המתוקים והחזירו לבישול של כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.

6. את המנה ניתן לאכול כפי שהיא או לחילופין להגיש כתוספת ליד האורז. בתיאבון!

2. תבשיל קדירת בקר בבירה

בישול קדירה עם בירה זו דרך נהדרת לבשל בשר בקר המאפשר להגיע לתוצאות מרשימות ביותר עם בשר רך שפשוט נמס בפה. בנוסף לכך, בישולה האיטי של הבירה לצד הבשר יטמיע בו את טעמה החזק ויקנה לתבשיל שלכם כולו ריח מר ומתקתק שרק יגרום לכם לשים ממנו עוד ועוד על הצלחת.
 
רכיבים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ק"ג בשר בקר לקדירה
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1.5 כוסות בירה לבנה
  • 5 כוסות מים מהולות ב-4 כפיות אבקת מרק עוף ליצירת ציר
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר (ניתן להמיר ברוטב סויה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 4 גזרים קלופים וקצוצים גס
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 כוסות מים נוספות להוספה במידת הצורך
תבשיל קדירת בקר בבירה

אופן ההכנה:

1. חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את בשר הקדירה, בשלו אותו עד להשחמתו ולאחר מכן הניחו אותו בצלחת בצד.

2. הוסיפו את הבצל הקצוץ לסיר, ערבבו אותו במשך 2-3 דקות עד שיתרכך ולאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש לבישול נוסף של כדקה.

3. כעת, צקו אל הסיר את ציר העוף והבירה ערבבו מעט ולאחר מכן הוסיפו את רסק העגבניות, הפפריקה, המלח, הפלפל, הסוכר ואת רוטב הווסטרשייר או הסויה. לאחר כדקה של בישול נוסף, החזירו אל התערובת את בשר הקדירה והניחו למרכיבים להתבשל במשך כשעתיים על אש נמוכה. אם במהלך הבישול ישנו חשש שהתבשיל מתייבש, הוסיפו את 2 כוסות המים הנותרות.

4. הוסיפו את הגזרים ואת תפוחי האדמה ובשלו את התערובת כ-30 דקות נוספות. כבו את הלהבה, הניחו למנה להצטנן מעט ובתיאבון!

3. תבשיל קדירת בקר עם דלעת ויין אדום

מלבד היותו אוכל מחמם, מפנק ומנחם, תבשיל הקדירה הנהדר הבא הוא הזדמנות נפלאה ליהנות גם ממגוון יתרונותיה הבריאותיים השונים של הדלעת המהווה מקור נהדר לוויטמין A, וויטמין C ועשירה בסיבים תזונתיים שונים.
 
רכיבים:
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר קדירה חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כפיות טימין
  • 1 עלה דפנה
  • 4 כוסות מים מהולות ב-3 כפיות אבקת מרק עוף ליצירת ציר
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 5 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
תבשיל קדירת בקר עם דלעת ויין אדום
 
אופן ההכנה:

1. חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית ובשלו את הבצל עד שיזהיב מעט. לאחר מכן, הוסיפו את בשר הקדירה ותבלו את התערובת במלח ובפלפל.

2. הוסיפו אל הסיר את היין האדום, השום, האורגנו, הטימין, עלה הדפנה, ציר מרק העוף ורסק העגבניות ובשלו את התערובת במשך כשעתיים.

3. עם תום הבישול הראשוני, הוסיפו את הדלעת, הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה ובשלו כ-45 דקות נוספות או עד שהירקות יתרככו לחלוטין.

4. את המנה ניתן לאכול כפי שהיא או להגיש יחד עם אורז. בתיאבון! 

4. בקר עם פירות מיובשים

תבשילי בקר עם פירות יבשים הם אהובים על אנשים רבים, ונראה שלכל עדה יש גרסה משלה לקדירה הייחודית הזו. המתכון מטה הוא אוניברסלי ובהחלט ייערב לחך של כל מי שאוהב את השילוב בין מרקמו וטעמו של הבשר יחד עם המתקתקות של הפירות היבשים.
 
רכיבים:
  • 1 ק"ג בשר קדירה חתוך לקוביות
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 כוסות מים מהולות ב-3 כוסות אבקת מרק עוף ליצירת ציר
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים
  • חופן שקדים פרוסים
בקר עם פירות מיובשים
אופן ההכנה:

1. חממו שמן במחבת על אש גבוהה, טגנו את בשר הקדירה יחד עם מלח, פלפל וקינמון עד להשחמתו ולאחר מכן העבירו אותו לסיר גדול.

2. עתה, טגנו באותה המחבת את הבצל, ולאחר כ-5 דקות הוסיפו את ציר העוף. המתינו עד לרתיחתה של התערובת, ולאחר מכן צקו אותה אל הסיר עם הבשר.

3. בשלו את בשר הקדירה על אש נמוכה במשך כשעה ורבע והוסיפו מים במידת הצורך כדי שלא יתייבש.

4. עם תום הבישול הראשוני, הוסיפו את המשמשים והשזיפים ובשלו במשך כ-15 דקות נוספות או עד שהבשר יתרכך לחלוטין.

5. פזרו מעל התבשיל שקדים פרוסים דק והגישו. בתיאבון!

5. קדירת טופו וירקות

בשר הבקר אמנם נחשב לאחד מן המרכיבים העיקריים בתבשילי הקדירה החורפיים המסורתיים, אך אין זה אומר שלא ניתן למצוא לו מגוון תחליפים צמחוניים נהדרים דוגמת מתכון הטופו הבא. המתכון קל ופשוט, משך ההכנה קצר הרבה יותר מן המתכונים הבשריים וטעמה של המנה איננו נופל מטעמם. 
 
רכיבים:
  • 1 כף שמן זית
  • 450 גרם טופו חתוך לקוביות גסות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • ½ כרוב לבן קטן קצוץ דק
  • 2 קישואים פרוסים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
קדירת טופו וירקות
אופן ההכנה:

1. חממו את השמן בסיר על אש בינונית ובשלו את הבצל עד להזהבתו. לאחר מכן, הוסיפו את השום הכתוש ובשלו למשך כדקה נוספת.

2. עתה, הוסיפו את הטופו ובשלו את התערובת במשך כחמש דקות. עם תום הבישול, הוסיפו אל הסיר את העגבניות המרוסקות, עלה הדפנה, כוס המים, הקישואים, הגזרים והכרוב וערבבו.

3. תבלו את הקדירה במלח ופלפל והניחו למנה להתבשל במשך כ-45 דקות.

4. המתינו מספר דקות כדי שהמנה תצטנן מעט והגישו. בתיאבון!

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: