maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 התחליפים הטובים והפשוטים ביותר לביצים במתכוני אפייה

 כמעט כל מתכון של אפייה מצריך שימוש בביצים שמאחדות את הרכיבים יחד ועוזרות לאוכל להפוך לשחום, עסיסי ואוורירי יותר. אך מסיבות מגוונות שכוללות אלרגיות, הימנעות משומן רווי, טבעונות ואפילו סתם כי בדיוק נגמרו לכם הביצים בבית – אפשר וכדאי להשתמש בתחליפי ביצים לאפייה שיעניקו לכם את אותה תוצאה בלי החסרונות מהם אתם מנסים להימנע. את התחליפים המגוונים לביצים ניתן למצוא במקורות צמחיים כמו פירות וירקות, בפיצוחים מסוגים שונים ואפילו בקטניות. כדי שתמצאו את המרכיב החלופי שהכי מתאים עבורכם, אספנו את  10 התחליפים הטובים והנגישים ביותר לביצים, במתכוני אפייה:
 
סל קש עם עשב וביצים צבעוניות
 

למה אנחנו משתמשים בביצים באפייה?

לביצים יש שימושים שונים לאפייה: הן תורמות למבנה, לצבע, לטעם ולחיבור של המרכיבים יחד. ביצים גם לוכדות כיסי אוויר בתוך תערובת המזון, וגורמות לה להתרחב בזמן האפייה ולהפוך לאוורירית יותר, ולהתרומם. הנוזל הקיים בביצים אף נספג ברכיבים הנוספים, וגורם למוצר המוגמר להיות לח ועסיסי. יתרון נוסף של ביצים הוא שהן נושאות את הטעמים של הרכיבים הנוספים, משחימות במגע עם חום והופכות את המוצר האפוי לזהוב ומפתה יותר. המשמעות של כל זה היא שאם נמנע לחלוטין משימוש בביצים באפייה ולא נייצר להן תחליפים, האוכל שלנו יצא יבש, שטוח וחסר טעם. למזלנו, מגוון התחליפים שיכולים לעזור לנו בעbיין זה הוא גדול ונגיש:

1. רסק תפוחים

רסק תפוחים הוא למעשה מחית של תפוחים מבושלים שמגיע לעיתים ממותק או מתובל בקינמון או אגוז מוסקט. כדי להחליף ביצים ברסק תפוחים לצורכי אפייה, עליכם לבחור בסוג הרסק שאיננו ממותק. אם אין לכם ברירה ואתם מש,משים במחית הממותקת – עליכם להפחית מכמות הסוכר במתכון המקורי. 
 
יחסי המרה:
 ¼ כוס רסק תפוחים (כ-65 גרם) תחליף שימוש בביצה אחת ברב המתכונים.
רסק תפוחים בקערה שקופה עם כף

2. רסק בננות, אבוקדו או דלעת

במקרה של רסק בננות, אין צורך לרכוש מוצר מוגמר מהסופר כדי לקצר תהליכים, אלא להשתמש בבנות בשלות שיש לכם בבית ולרסק אותן באמצעות מזלג. התחליף הזה הוא בהחלט פופולרי, אך החיסרון היחסי שלו הוא שהמוצר האפוי שלכם יקבל טעם מעודן של הפרי הצהוב. שימוש באבוקדו או דלעת מעוכים, יחליף גם כן את השימוש בביצים ועשוי להיות פחות דומיננטי בטעם. האוכל שלכם לא ישחים באותה מידה, אך הוא יהיה דחוס ועסיסי יותר, ומתאים במיוחד כתחליף למתכוני מאפים מתוקים כמו עוגות ובראוניז.
 
יחסי המרה:
לא משנה באיזה ירק או פרי תבחרו יחס ההחלפה עם הביצים הוא ¼ כוס פרי או ירק, על כל ביצה בודדת. 
אשכול בננות בשלות

3. זרעי פשתן או צ'יה טחונים

זרעי פשתן וצ'יה הם זרעים קטנטנים, מלאים ביתרונות בריאותיים כמו תכולת אומגה 3 גבוהה, חומצות שומן חיוניות וסיבים תזונתיים. כדי להשתמש בזרעים אלו כתחליף ביצים באפייה, יש לטחון את זרעי הפשתן והצ'יה טרם הוספתם למתכון. החסרון של התחליף הזה הוא שהזרעים עשויים להפוך את המאפה שלכם לדחוס מדי וכבד, ולקבל טעם אגוזי, ולכן התחליף עובד היטב בעיקר במאכלים כמו פאנקייק, וופל, מאפינס, עוגיות ולחם, ופחות במאפים אווריריים.  
 
יחסי המרה:
1 כף של זרעי צ'יה או פשתן טחונים, מעורבבים עם 3 כפות מים, יחליפו ביצה אחת במתכון, וניתן להשתמש באותה כמות של תחליף גם במתכונים המצריכים חלבונים בלבד.
קערה שקופה עם זרעי פשתן
 

4. טופו משי

טופו משי הוא טופו שונה מהטופו הרגיל שאנו מכירים – משום שהוא רך במיוחד ועדין מאוד. טופו הוא למעשה חלב סויה מרוכז שעבר עיבוד ונדחס לצורת קוביה. כיוון שבטופו משי הושארה תכולת נוזלים גבוהה יותר מבטופו רגיל, הוא הופך כאמור לרך מאוד. טעם המאכל שתכינו לא יושפע מהטופו שנודע כמזון מעודן וחסר טעם, אך כדי שהמאפה שלכם לא יהפוך לדחוס וכבד, תחליף הטופו יתאים במיוחד לעוגיות, עוגות, בראוניז ולחמים מהירי הכנה. 
 
יחסי המרה:
¼ כוס של טופו משי שמעכתם בעזרת מזלג (כ-60 גרם), תחליף שימוש בביצה אחת במתכון.
חתיכות טופו פרוסות

5. חומץ ואבקת סודה לשתייה

השילוב בין חומץ לאבקת סודה לשתייה יוצר תגובה כימית שמניבה פחמן דו חמצני ומים. השילוב הזה הוא בדיוק מה שיכול להחליף את הביצים במתכון שלכם, ולשמור על המאפה שלכם בהיר ואוורירי. תוכלו להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ לבן מזוקק ופשוט, והתחליף יתאים במיוחד לעוגות, קאפקייקים ולחמים מהירי הכנה. 
 
יחסי המרה:
תערובת של 1 כפית אבקת סודה לשתייה עם 1 כף של חומץ, תחליף את השימוש בביצה אחת ברוב המתכונים.
בקבוק חומץ ליד גבעולי בצל ירוק

6. יוגורט ורוויון

שתי האפשרויות האלו מעולם מוצרי החלב, משמשות כתחליף טוב לביצים בתהליך של אפייה. מומלץ להשתמש ביוגורט פשוט, חלק ולא ממותק כדי לא לפגוע בטעם המאפה. התחליף הזה עובד מצוין בעיקר על מאפינס – עוגות אישיות, ועוגות. התוצאה תהיה אמנם בהירה, אך המוצר האפוי יהיה פחות דחוס מאשר בשימוש בתחליף של מחית פרי. 
 
יחסי המרה:
¼ כוס (כ-60 גרם) של יוגורט או רוויון, יחליפו ביצה אחת במתכון.
 
קערת יוגורט ללא תוספות

7. מי קטניות

מי קטניות המכונים גם אקוופאבה, הם הנוזל שנוצר ונותר מבישול קטניות כמו חומוס ושעועית, את הנוזל תוכלו למצוא גם בקופסאות שימורים של הקטניות הללו, אך אנו ממליצים לכם להשתמש בנוזלי הבישול שתיצרו בעצמכם. לנוזל יש צפיפות דומה לזו של החלבון, מה שהופך אותו לתחליף נהדר לביצים, למתכונים רבים, במיוחד אלו שמצריכים שימוש בחלבונים בלבד כמו מקצפות, מרשמלו, מקרונים, או נוגט.
 
יחסי המרה:
3 כפות של מי קטניות מחליפים שימוש בביצה אחת, 2 כפות מי קטניות שווי ערך לחלבון ביצה אחד.
גרגרי חומוס לא מבושלים

8. חמאת אגוזים בוטנים או שקדים

אנחנו מכירים בעיקר את חמאת הבוטנים הפופולרית, אך גם חמאת אגוזים וחמאת שקדים יכולות להחליף את השימוש בביצים במתכוני אפייה. להכנת חמאת אגוזים או שקדים ביתית – לחצו על המתכון בקישור הבא. אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים, חשוב לזכור להשתמש בחמאת בוטנים חלקה ולא כזו שיש בה שבבי בוטנים. תחליף חמאת אגוזים או בוטנים ישפיע על טעם המאפה שלכם, אך זה לא בהכרח עניין שלילי, ויתאים במיוחד לשימוש במתכוני בראוניז, פנקייק ועוגיות.
 
יחסי המרה:
3 כפות (כ-60 גרם) של חמאת אגוזים, בוטנים או שקדים יחליפו ביצה אחת במתכון. 
צלחת אגוזים ובוטנים

9. מי סודה

מי סודה הם תחליף מגוון לביצים וליסודות נוספים בתהליך האפייה; סודה מוסיפה לחות למתכון ויכולה לשמש גם כתחליף לחומרי התפחה מפני שהיא לוכדת בועות אוויר במאפה והופכת את המוצר המוגמר לקליל ואוורירי יותר. תחליף מי הסודה עובד מצוין בעוגות ולחמים מהירי הכנה. 
 
יחסי המרה:
¼ כוס מי סודה (כ-60 גרם) מחליפה ביצה אחת במתכון.
כוס סודה עם לימון ונענע

10. ג'לטין או אגר אגר

אגר אגר הינו התחליף הטבעוני לג'לטין שעשוי מתמצית אצות, והתחליף הזה, כמו גם הג'לטין המוכר, יכולים לשמש במתכוני אפייה במקום ביצים. היתרון של שני המוצרים הוא שהם חסרי טעם לחלוטין, ולא ישפיעו על טעמו של המוצר המוגמר שלכם, אך סביר שהם יהפכו אותו לנוקשה ומוצק יותר. 
 
יחסי המרה:
  • כדי להחליף ביצה אחת במתכון, הכינו תערובת של 1 כף (כ-9 גרם) של ג'לטין מומס ב-1 כף מים קרים, וערבבו את התערובת לאחר מכן ב-2 כפות מים רותחים.
  • כדי להכין תחליף לביצה אחת מאגר אגר, ערבבו 1 כף (כ-9 גרם) של אבקת אגר אגר עם 1 כף של מים. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: