maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים להכנת חמאה בריאה מ-5 סוגי אגוזים

אם אתם חושבים שחמאה היא המכשול של כל דיאטה מוצלחת ושהיא רק מזיקה לבריאות, אתם טועים ובגדול. 5 המתכונים הבאים ילמדו אתכם כיצד להכין חמאות אגוזים ביתיות שאתם והילדים שלכם תשמחו להכיר. לכל חמאה שכזו יש טעם ייחודי ומגוון יתרונות בריאותיים שהופכים אותה לתענוג לא רק לפה, אלא לכל הגוף. אז הכינו את פרוסות הלחם והתכוננו לרגעים מתוקים ובריאים עם החמאות הבריאות הבאות!

 
חמאת אגוזים
 

הערכים התזונתיים המצוינים בכתבה מתייחסים לכמות של שתי כפות.

חמאת שקדים

ערכים תזונתיים

  • 202 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 18 גרם שומן

חמאה זו היא מקור מצוין למגנזיום, ויטמין A ומנגן, חומרים חיוניים לגוף שאחראים לוויסות חילוף החומרים, בריאות העיניים ומערכת הרבייה. בנוסף, חמאת השקדים היא בעלת אחוזים גבוהים של שומן חד בלתי רווי, ואחוזים נמוכים של שומן רווי.

חמאת אגוזים
 

איך מכינים חמאת שקדים

חומרים וכלים

  • ½1 כוסות שקדים
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • מעבד מזון

הוראות הכנה

1. הכניסו את השקדים למעבד המזון והפעילו אותו. לאחר 2-3 דקות יתקבל קמח שקדים. גרדו מדי פעם את דפנות הקערה משיירי שקדים שעלו למעלה, כדי שמעבד המזון ימשיך בטחינתם.

2. לאחר מספר דקות תבחינו כי השמנים הטבעיים של השקדים ישתחררו ויהפכו את התערובת ללחה יותר.

3. המשיכו את תהליך העיבוד עד שתתקבל תערובת במרקם של משחה. משך העיבוד יהיה כ-20 דקות, אך עלול להשתנות בין סוגים שונים של מעבדי מזון.

4. העבירו את התערובת לקערה, ערבבו לתוכה את שמן הקוקוס והגישו.

 

חמאת אגוזי קשיו

ערכים תזונתיים

  • 188 קלוריות
  • 6 גרם חלבון
  • 16 גרם שומן

אגוזי הקשיו הם מקור מצוין למגנזיום ולנחושת, מינרלים טבעיים השומרים על בריאות הלב ומערכת כלי הדם, בנוסף לכך שהם מגבירים את ייצור הפיגמנט המגן על עור הגוף מקרינת השמש המסוכנת. לחמאת הקשיו יש טעם דומה לחמאת בוטנים, אך מעודן יותר.

חמאת אגוזים
 

איך מכינים חמאת קשיו

חומרים וכלים

  • כוס אגוזי קשיו שהושרו במים קרים למשך הלילה
  • מים
  • מיץ מחצי לימון
  • כף טחינה גולמית (אפשר משומשום מלא)
  • שן שום
  • מלח
  • מעבד מזון

הוראות הכנה

1. הכניסו את כל המרכיבים יחד לבלנדר חזק או מעבד מזון. שפכו פנימה מעט מים על פי הצורך והסמיכות אותה תרצו לחמאה שלכם.

2. הפעילו את מעבד המזון עד שתקבלו משחה חלקה ואחידה.

3. לאחר שסיימתם לטחון את התערובת, רכזו אותה אל תוך בד גבינות והמתינו עד שכל הנוזלים יתנקזו החוצה.

4. כאשר כל הנוזלים יישפכו מן התערובת היא מוכנה להגשה או לשמירה במקרר.

 

חמאת אגוזי מלך

ערכים תזונתיים

  • 200 קלוריות
  • 6 גרם חלבון
  • 20 גרם שומן

חמאה זו היא מקור מצוין לנחושת, מגנזיום ואומגה 3. אגוזי המלך מומלצים במיוחד לחיזוק כוח המוח, והוכחו כמועילים במניעת מחלת הסרטן. מעבר ליתרונות הבריאותיים שלו, לאגוז מלך יש טעם עמוק ועשיר.

חמאת אגוזים
 

איך מכינים חמאת אגוזי מלך

חומרים וכלים

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 1/4 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • מעבד מזון

אופן ההכנה

1. הכניסו למעבד המזון את אגוזי המלך וטחנו אותם עד שיקבלו מרקם משחתי.

2. הוסיפו לקערה מלח ושמן זית באיטיות והמשיכו את הטחינה למשך מספר שניות נוספות.

3. אם תרצו ניתן להוסיף מעט דבש או קינמון כדי להמתיק את החמאה.

 

חמאת אגוזי לוז

ערכים תזונתיים

  • 180 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 19 גרם שומן

אגוזי הלוז מחזקים את העצמות ואת תפקוד המפרקים, ונחשבים גם כבריאים במיוחד למערכת העצבים, שכן הם מקור מעולה לוויטמין E, נחושת ומנגן. אנחנו רגילים לטעם אגוזי הלוז בממרח הנוטלה, אך כאן אנחנו מקבלים אותו ללא השוקולד והסוכר ובאופן טבעי ובריא הרבה יותר.

חמאת אגוזים
 

איך מכינים חמאת אגוזי לוז

חומרים וכלים

  • 300 גרם אגוזי לוז טבעיים
  • תנור
  • מעבד מזון

אופן ההכנה

1. חממו את התנור לחום של 190 מעלות. פזרו את האגוזים על נייר אפייה וקלו אותם למשך 10-15 דקות.

2. הוציאו את האגוזים מהתנור, ובזמן שהם חמים הניחו אותם על מגבת יבשה. סגרו את המגבת לצורת כדור, ושפשפו את האגוזים אחד בשני דרך המגבת כדי שהקליפה תוסר מהם.

3. הכניסו את האגוזים (ללא הקליפות) לתוך מעבד מזון.

4. הפעילו את מעבד המזון למשך 4-5 דקות.

5. הוציאו את החמאה והגישו.

חמאת קוקוס

ערכים תזונתיים

  • 180 קלוריות
  • 2 גרם חלבון
  • 18 גרם שומן

חמאה זו היא מקור מעולה לסיבים, חומרים אנטי בקטריאליים וברזל, המינרל האחראי להובלת החמצן במערכת הדם שלנו אל האיברים. חמאת הקוקוס היא בעלת מרקם פחות רך מחמאת הבוטנים המסורתית, אך יש לה טעם מצוין שיתחבב במיוחד על אוהבי הקוקוס. אמנם הקוקוס אינו באמת אגוז, אבל טעמה של החמאה הזאת כל כך טוב שפשוט אי אפשר לוותר עליה!

חמאת אגוזים
 

איך להכין חמאת קוקוס

חומרים וכלים

  • 500 גרם שבבי קוקוס לא ממותקים
  • קורט מלח
  • כף שמן קוקוס
  • מעבד מזון

הוראות הכנה

1. הכניסו את שבבי הקוקוס לקערת מעבד המזון. הוסיפו קורט מלח והפעילו אותו.

2. לאחר כמה דקות, כששבבי הקוקוס הופכים להיות נוזליים, עצרו את פעולת המכשיר, גרדו בעזרת מרית את החומר מהצדדים והחזירו אותו לאזור הלהבים.

3. משך הפעולה יהיה בסך הכל בין 8-10 דקות. כאשר הקוקוס הופך להיות משחתי במקצת, הוציאו אותו מהמעבד ואחסנו אותו או הגישו.

4. להמתקה ניתן להוסיף כפית תמצית וניל, קינמון, אבקת קקאו, מעט דבש או סירופ מייפל.

 

מקור: עידו קיסוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: