maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתי יש להשתמש בכל סוג שמן?

לרובנו יש כמה וכמה סוגי שמן במטבח, אך לא כל סוגי השמן הם אותו הדבר - סוגי שמן שונים מתאימים לסוגי בישול שונים. שימוש בסוג שמן לא נכון עלול לגרור אחריו בעיות בריאות בעת צריכת המזון, ולכן כדאי שתדעו באיזה סוג שמן יש להשתמש ומתי כדי שתוכלו לשמור על הבריאות שלכם ושל משפחתכם.

 

נקודת העשן

נקודת העשן היא הטמפרטורה בה השמן מתחיל להתפרק, לקבל טעם רע ולאבד מיתרונותיו הבריאותיים. ככל שנקודת העשן של השמן היא גבוהה יותר, כך השמן יכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות יותר ומתאים לבישול בחום גבוה יותר.

שמנים לאפייה וטיגון בחום נמוך

Simon Law

1. שמן זית בלתי מזוקק

שמן זית בלתי מזוקק מומלץ לשימוש במנות קרות, כמו בסלטים, רוטב פסטו או כמטבל ללחם.

נקודת העשן: 191 מעלות.

קלוריות: 119 לכף.

 

2. שמן אגוזי מלך

גם שמן זה מומלץ במיוחד כתוספת לסלטים. ניתן גם להתיז אותו מעל למנות בשר כדי להוסיף להן טעם מיוחד.

נקודת העשן: 160 מעלות.

קלוריות: 120 לכף.

 

3. חמאה

חמאה לא מומלחת מומלצת לאפייה ולטיגון של דגים.

נקודת העשן: 121-149 מעלות.

קלוריות: 102 לכף.

 

4. שמן זרעי פשתן

שמן זה לא משמש בדרך כלל לבישול, אלא כבסיס לרטבי סלט שונים.

נקודת העשן: 107 מעלות.

קלוריות: 119 לכף.

 
 
שמנים לבישול וטיגון על חום בינוני
 

1. שמן זית כתית מעולה

שמן בריא המתאים כמעט לכל מטרה. שמן זה הולם במיוחד מנות של ירקות מוקפצים.

נקודת העשן: 207 מעלות.

קלוריות: 119 לכף.

 

2. שמן קנולה מזוקק

שמן בעל שימושים מגוונים וטעם טבעי. מתאים לטיגון, טיגון עמוק ובישול.

נקודת העשן: 204 מעלות.

קלוריות: 124 לכף.

 

3. שמן תירס מזוקק

שמן זול ונגיש המשמש בעיקר להכנת צ'יפס במסעדות. מתאים גם לטיגון עמוק ביתי.

נקודת העשן: 232 מעלות.

קלוריות: 122 לכף.

 

4. שמן קוקוס מזוקק

שמן הקוקוס מתאים במיוחד למרקים, נזידים, תבשילים עשירים ואפייה.

נקודת העשן: 232 מעלות.

קלוריות: 117 לכף

שמנים לטיגון עמוק ובישול בחום גבוה
 

1. שמן סויה

שמן הסויה הוא שמן בריא במיוחד המתאים לכל סוגי הבישול והטיגון, אפילו טיגון עמוק.

נקודת העשן: 238 מעלות.

קלוריות: 104 לכף.

 

2. שמן שומשום מזוקק

שמן זה מוסיף טעם שומשום עדין אך מובחן. השמן מתאים במיוחד לבישול מוקפצים אסיאתיים.

נקודת העשן: 232 מעלות.

קלוריות: 120 לכף.

 

3. שמן בוטנים מזוקק

שמן הבוטנים מתאים במיוחד לטיגון דגים, טיגון ציפוי טמפורה ומוקפצים אסיאתיים.

נקודת העשן: 232 מעלות.

קלוריות: 119 לכף.

 

4. שמן דקלים

שמן הדקלים משמש באופן מסורתי במאכלים דרום אמריקאיים וקריביים. מתאים לטיגון בחום גבוה.

נקודת העשן: 235 מעלות.

קלוריות: 120 לכף.

 

5. שמן אבוקדו מזוקק

שמן האבוקדו הוא תחליף בריא יותר לשמן החמניות ושמן הקנולה. הוא עמיד בחום גבוה במיוחד ומכיל חומרי תזונה רבים.

נקודת העשן: 271 מעלות.

קלוריות: 124 לכף.

 

 

מקור: ס. שטראוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: