maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני קינואה מפתיעים שכל המשפחה תרצה לטעום

  הקינואה שנכנסה לחיינו בסערה, איבדה קצת מיוקרתה לטובת מזונות על חדשים שפרצו לתודעה שלנו בשנים האחרונות. הזרעים דמויי הדגן האלו אף קיבלו שם של מזון משעמם ותפל שרבים עדיין נרתעים ממנו, אך אם ננסה לצאת קצת מקיבעון הרגלי התזונה שלנו ונבין שלקינואה יש יחסי ציבור לא כל כך טובים – נגלה שהיא לא פחות טעימה ומגוונת מהאורז הלבן שאנחנו צורכים מדי יום. הקינואה הייתה ועודנה מזון בריאותי עמוס בחלבונים, מינרלים וסיבים, ואם תתנו מבט ב-5 המתכונים הנהדרים שליקטנו עבורכם, תגלו שהיא יודעת גם לגרות ולהפתיע. 
 

מתכון בסיסי לבישול קינואה:

בשלו קינואה במים, ציר ירקות או ציר עוף, בכמות נוזל שכפולה פי 2 מכמות הקינואה. הביאו את הסיר לרתיחה, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו את הקינואה למשך 15-20 דקות עד להתרככותה. ניתן לתבל את הקינואה במלח בהתאם לשילובה במנה ותבשיל לבחירתכם.
מתכון קל לקינואה בסגנון מקסיקני

הטריק הגאוני של המתכון הבא הוא שאת כולו מכינים במחבת אחת - בלי לכלוך וכלים מיותרים. אפילו הבצל מטוגן יחד עם שאר הרכיבים באותו תבשיל. מלבד קלות ההכנה, המנה הזאת קלילה, בריאה, מזינה ומיוחדת ומביאה את מאפייני המטבח המקסיקני עם התירס, השעועית, האבוקדו והתבלינים הנהדרים. 

recipe מקור תמונה: damndelicious
רכיבים לתבשיל קינואה:
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל צ'ילי - 1 (קצוץ דק)
קינואה - 1 כוס
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת ומסוננת (כ-250 גרם) או 1 קופסת שימורים מסוננת)
עגבניות - 400 גר' (חתוכות או מרוסקות, אפשר גם מקופסת שימורים)
תירס - 1 כוס (מבושל, קפוא או משומר)
אבקת צ'ילי - 1 כפית
כמון - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אבוקדו - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
מיץ לימון - מ-1 לימון (סחוט טרי)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
 
מתכון לסלט קינואה, עוף וענבים

גם לחובבי הבשר מגיע ליהנות מיתרונות הקינואה הרבים, והתבשיל הקליל הזה בשילוב של חזה עוף ובתיבול המיוחד והפיקנטי של תערובת הקייג'ון, מקפיץ את המנה הנפלאה הזאת שמספקת את כל אבות המזון.

recipe מקור תמונה: chilliandmint
רכיבים לסלט קינואה:
חזה עוף - 4 (כ-500 גרם)
שמן זית - 2 כפות
קינואה - ⅔ כוס
מים - ⅓1 כוסות
תפוח אדמה - 1 (גדול או 2 בינוניים,קלופים, מבושלים במים ורכים)
עלי מנגולד - כ-150 גרם (שטופים, מיובשים וקצוצים דק)
ענבים אדומים - חופן (חצויים לשניים)
מיץ לימון - מ- ½ לימון (סחוט טרי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון קל לפשטידת בטטה וגבינת עיזים על תחתית קינואה

פשטידה נפלאה שתתאים לכל ארוחה במהלך היום, בתוספת של סלט בצד. המתכון הבא כל כך גמיש שתוכלו לשלב בו כמעט כל ירק שתמצאו במטבח ותוספת הקינואה שנותנת לפשטידה את השכבה הפריכה בתחתיתה, עושה פלאים בטעמה.

recipe מקור תמונה: dishingupthedirt
רכיבים לתחתית קינואה:
קינואה - ¾ כוס
מים - ½1 כוסות
ביצה - 1
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
שמן זית - 2 כפות
בטטה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות של 1 סנטימטר)
בצל - 1 (חתוך דק)
כרישה - 1 (חתוכה דק)
טימין - 1 כפית
חלב - ¼ כוס (ניתן להשתמש גם בחלב סויה או שקדים)
גבינת עיזים - 120 גר'
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לקינואה בתוספת ירקות

את התבשיל הבא אנשים רבים נוהגים להכין עם אורז לבן, אך החלפתו בקינואה לא רק שעוברת מבלי שאיש שם לב להבדל, היא גם הופכת את המנה לבריאה יותר ועמוסה בחלבון. המתכון הזה כל כך מוצלח שתחזרו אליו שוב ושוב ליצירת מנה חמימה וטעימה שתספיק לכל המשפחה.

recipe מקור תמונה: gimmesomeoven
רכיבים לקינואה בתוספת ירקות:
שמן צמחי - 3 כפות (או חמאה)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
בצל - 1 (לבן, קטן, חתוך בינוני)
אפונה - ½ כוס (קפואה)
שיני שום - 3 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קינואה - ½5 כוסות
מים - 11 כוסות
בצלים ירוקים - 3 (קצוצים לעיגולים קטנים)
רוטב סויה - 3-4 כפות
שמן שומשום - ½ כפית
מתכון קל לחטיף בריאות מקינואה

חטיף הבריאות הבא מזכיר את חטיפי השומשום הנוסטלגיים, עם שפע של יתרונות בריאותיים, ומתיקות שמגיעה הודות לסירופ מייפל אמיתי. בנוסף לכל, הוא גם נטול גלוטן, טבעוני, קל להכנה, פריך ומזין במיוחד.

recipe מקור תמונה: minimalistbaker
רכיבים לחטיף אנרגיה:
קינואה לבנה - ½ כוס (לא מבושלת)
אגוזי פקאן - ¾ כוס (קצוצים)
שיבולת שועל - ¼ כוס (להכנה מהירה)
זרעי צ'יה - 2 כפות
סוכר קוקוס - 2 כפות (או סוכר רגיל)
מלח - קורט
שמן קוקוס - 2 כפות
סירופ מייפל - ½ כוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: