maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מאפינס שוקולד בריא - המתכון המושלם!

מזונות על - כל הבריאות בצלחת

למצוא מתכון למאפים בריאים, מזינים וטעימים, זה כמו למצוא זהב. מאפינס השוקולד שלפניכם הוא המתכון הבריא המושלם. לא נדרש מיקסר, לוקח רק 10 דקות להכין את הבלילה, והוא מורכב מחומרים פשוטים; קמח מחיטה מלאה, 2 חלבונים לשמירה על תכולת השומן, מעט סוכר ומעט דבש שלא מנפחים את ספירת הקלוריות - ובמקום שמן, יוגורט יווני ורסק תפוחים ששומרים על לחות ואווריריות. כך מכינים!

מאפינס בריא

המתכון הבא מותאם לאפיית 12 מאפינס.

רכיבים:

  • 3/4 כוס רסק תפוחים, לא ממותק
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 חלבוני ביצה גדולים (או: 1 ביצה גדולה)
  • 3/4 כוס יוגורט יווני (רגיל או וניל)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קמח מחיטה מלאה
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס, ומשמנים בעדינות תבנית מאפינס.

בקערה גדולה מערבבים: רסק תפוחים, סוכר, דבש, חלבוני ביצה, יוגורט יווני ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

בקערה נפרדת, מנפים: קמח, אבקת קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.

בהדרגה, מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים. שימו לב שאינכם מערבבים יותר מדי.

הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.

חלקו את הבלילה בין 12 תבניות המאפינס באופן שווה.

הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 5 דקות.

הורידו את הטמפרטורה ל-190 מעלות והמשיכו לאפות 13 דקות נוספות.

הכניסו קיסם למרכז כל מאפין. אם הוא יוצא נקי, המאפין מוכן. אם לא, אפו 2 דקות נוספות.

הוציאו מהתנור והניחו את התבנית על השיש ל-3 דקות. לאחר מכן, הוציאו את המאפינס מהתבנית והניחו להם להתקרר לחלוטין.

בתאבון!

* לתשומת ליבכם: מאפינס יכולים להישאר טריים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים. ניתן להקפיא מאפינס עד שלושה חודשים. לאחר ההקפאה, לחמם במיקרוגל דקה אחת ולהגיש.

מקור: דבורה שביט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: