maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפינס תות שדה ותפוז

החורף כבר כאן ואיתו מגיעים שלל פירות עסיסיים. מתכון המאפינס תות שדה ותפוז, הוא קינוח טעים שמשלב את שני הפירות שהכי מאפיינים את תקופת החורף.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס תות שדה ותפוז מקור תמונה: savingdessert
רכיבים למאפינס תות שדה ותפוז:
שקדים - 3 כפות
קמח - ¾ כוס + 2 כפות (מחולק)
סוכר חום - ½ כוס + 2 כפות (מחולק)
גרידת תפוז - 3 כפיות (מחולק)
מלח - ½ כפית (מחולק)
שמן קנולה - ¼ כוס + 2 כפות (מחולק)
אבקת אפייה - 2 כפיות
סודה לשתייה - 1 כפית
חלב - ¾ כוס (דל שומן)
מיץ תפוזים - ¼ כוס
ביצה - 1 (גדולה)
תמצית וניל - 1 כפית
תותים - ½1 כוסות (קצוצים טריים או קפואים - לא מופשרים)
אופן הכנת המאפינס תות שדה ותפוז:
  1. חממו תנור ל- 200 מעלות צלזיוס. שמנו תבנית אפייה עם 12 כוסות.
  2. להכנת ציפוי השקדים, טחנו במעבד מזון שקדים, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר חום, 1 כפית גרידת תפוז, ¼ כפית מלח וטפטפו 2 כפות שמן קנולה, עד לטחינה דקה.
  3. בקערה גדולה ערבבו בנפרד ¾ כוס קמח, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ו-¼ כפית מלח.
  4. ערבבו בקערה בינונית ½ כוס סוכר חום, 2 כפיות גרידת תפוז ו-¼ כוס שמן.
  5. הוסיפו ביצה וחלב, מיץ תפוזים ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, וערבבו היטב.
  7. הוסיפו תותים וקפלו את הבלילה. חלקו את הבלילה בין הכוסות של תבנית האפייה.
  8. פזרו מעל בעדינות את ציפוי השקדים.
  9. הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה, במשך 18 עד 20 דקות.
  10. הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות, הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.
טיפ השף:
להכנת מאפינס תות-בזיליקום, השמיטו את גרידת התפוז והשתמשו ב-¼ כוס חלב נוספת במקום מיץ תפוזים. הוסיפו ¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ, יחד עם התותים וקפלו את הבלילה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר