maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקינואה בתוספת ירקות

את התבשיל הבא אנשים רבים נוהגים להכין עם אורז לבן, אך החלפתו בקינואה לא רק שעוברת מבלי שאיש שם לב להבדל, היא גם הופכת את המנה לבריאה יותר ועמוסה בחלבון. המתכון הזה כל כך מוצלח שתחזרו אליו שוב ושוב ליצירת מנה חמימה וטעימה שתספיק לכל המשפחה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקינואה בתוספת ירקות מקור תמונה: gimmesomeoven
רכיבים לקינואה בתוספת ירקות:
שמן צמחי - 3 כפות (או חמאה)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
בצל - 1 (לבן, קטן, חתוך בינוני)
אפונה - ½ כוס (קפואה)
שיני שום - 3 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קינואה - ½5 כוסות
מים - 11 כוסות
בצלים ירוקים - 3 (קצוצים לעיגולים קטנים)
רוטב סויה - 3-4 כפות
שמן שומשום - ½ כפית
אופן הכנת הקינואה בתוספת ירקות:
  1. בשלו את הקינואה, ולאחר ההרתחה, כסו את הסיר, המליחו קלות, הנמיכו את הלהבה והמשיכו בבישול למשך 15-20 דקות.
  2. חממו ½ כף חמאה או שמן במחבת, שברו ביצה פנימה ובשלו אותה תוך כדי ערבוב לפרקים, לביצה מקושקשת. העבירו את הביצה לכלי אחר.
  3. הוסיפו 1 כף של חמאה או שמן למחבת וחממו אותם מעט, הוסיפו את הגזרים הבצל, האפונה השום, המלח והפלפל השחור. preperation מקור תמונה: foodsforlonglife
  4. טגנו את הרכיבים יחד במשך כ-5 דקות, או עד להתרככות הגזר והבצל.
  5. מזגו ½1 כפות של חמאה או שמן צמחי לתוך המחבת והוסיפו את הקינואה המבושלת, הבצל הירוק ורוטב הסויה.
  6. ערבבו את כל הרכיבים יחד והמשיכו בטיגון של כ-3 דקות.
  7. הוסיפו את הביצה המקושקשת למחבת, ותבלו בשמן השומשום. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר