maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 היתרונות הבריאותיים המפתיעים של הקימל

 זרעי הקימל, המופקים מצמח הכרוויה התרבותית שמקורו באסיה, משמשים להכנת מנות מגוונות במטבחים רבים בעולם בשל טעמם וריחם הייחודיים. לאחר שמייבשים את זרעי הקימל, מומלץ להשתמש בהם כתוספת טעימה ובריאה מאוד למזון, מכיוון שהם מכילים מינרלים החשובים לבריאותנו, כמו ברזל, סידן, מגנזיום וויטמינים שונים. לאחר טחינתו, נהוג להשתמש בקימל כתבלין למנות שונות, אך ניתן גם לחלוט את הזרעים להכנת תה, לטגנם קלות בשמן זית ליצירת חטיף מזין או להפיק מהם שמן לשימושים חיצוניים, כמו למשל לריפוי פצעים. תרומותו הרבה של הקימל לבריאות האדם הייתה ידועה כבר בתקופות עתיקות, ועם הזמן התגלו בו יתרונות מפתיעים נוספים שיעודדו אתכם לשקול להכניס אותו לתפריט הקבוע שלכם.
 
יתרונות בריאותיים של קימל: זרעי קימל
 

1. הקלה על כאבי בטן

הקימל מכיל תרכובת פחמנית הקוטלת תולעי בטן, שהן סוג של טפילים שגורמים לבעיות בריאותיות רבות. צריכה קבועה של הקימל עוזרת במיגור התולעים הללו בלי התפתחות תופעות לוואי. בנוסף, אכילתו מקלה על בעיות הנובעות מהצטברות גזים בבטן, מזרזת את תהליך העיכול ומייעלת אותו על ידי שיפור הפרשת האנזימים המסייעים לכך. זירוז התהליך, המביא גם להגברת התיאבון, הופך את הקימל למרכיב מומלץ במתאבנים לתחילת ארוחה.

2. הקלה על שיעול 

הקימל מכיל חומרים שמקלים על הכאב הנגרם משיעול, בעיקר שיעול יבש שלא פוסק. חומרים אלו מרפים את השרירים שמתכווצים בזמן התקף שיעול, שעלול להיגרם מאלרגיה, מחלה או צינון. בזכות התכונה הזו הקימל יכול לסייע למנוע נזק למערכת הנשימה, שנגרם לעיתים מהתכווצויות ממושכות, וכמובן שהוא גם מספק תחושת הקלה מבורכת. ניתן לחלוט את זרעי הקימל בתוספת גרגרי פלפל שחור ולהכין משקה טבעי שמשמש כטיפול יעיל כנגד שיעול. 
יתרונות בריאותיים של קימל: גבר משתעל

3. תרומה לפעילות לב תקינה

הקימל מכיל אשלגן, וצריכתו עוזרת לשמור על קצב תקין של פעימות הלב. האשלגן מקל על התכווצות והתרחבות העורקים והוורידים ומונע את התקשותם. בנוסף, הוא מפחית את לחץ הדם ואת רמת הכולסטרול הרע. כל אלה מבטיחים את פעילותו התקינה של הלב, ובצריכה קבועה מונעים התפתחות של מחלות הקשורות בפעילות כלי הדם.  

4. חומר משתן יעיל

השמן המופק מהקימל, אותו ניתן לרכוש בבתי טבע שונים, מכיל חומר משתן יעיל. שמן זה מעלה את כמות ותכיפות מתן השתן, ולכן יכול לסייע למי שסובל מאצירת שתן. בנוסף, ריקון שלפוחית השתן עוזר בניקוי הגוף משומנים מיותרים, ממים עודפים, מפסולת שנוצרת בכליות ומחומצות שתן. יתרון זה מסייע רבות למניעת דלקות בדרכי השתן.

5. מניעת דיכאונות והעלאת רמת אנרגיה

מאכלים המכילים קימל מסייעים במניעת דיכאונות ועייפות על ידי שמירה על המוח במצב של ערנות ודריכות. יתר על כן, הקימל מכיל כמות גדולה של מגנזיום, החיוני לתהליך חילוף חומרים תקין בגוף. צריכה קבועה שלו תשפר את תהליך יצירת האנרגיה בגופכם, מה שיועיל לרמת התפקוד והריכוז שלכם במגוון תחומים שונים בחיים.
יתרונות בריאותיים של קימל: זרעי קימל
 

6. סיוע בתהליך ההחלמה מפציעות

מריחת שמן קימל מהול בשמן זית, ביחס שווה, בסביבת פצעים ופריחות, בולמת את התרבותם של חיידקים ופטריות אשר עלולים לגרום להתפתחות זיהומים. בנוסף לכך, שמן הקימל מונע את התפתחות החיידקים הגורמים למחלת הטטנוס. בעת פציעה ניתן להרתיח במים זרעי קימל, ולאחר שהם מתקררים, אפשר להשתמש בחליטה שנוצרה כחומר מחטא לפצעים.

7. האטת תהליך ההזדקנות של העור

בהמשך לסעיף הקודם, מריחת תערובת של שמן קימל ושמן זית ביחס שווה, עשויה להועיל גם לבריאות ולחיוניות של העור. שימוש חיצוני זה מפחית את נפיחות העור, מאט את תהליך חמצונו ומחליק קמטים. הקימל אף מסייע בתהליך חידוש התאים ובטשטוש כתמים המופיעים עם הגיל; דבר המקנה לעור מראה צעיר, בריא ורענן.
יתרונות בריאותיים של קימל: אישה שמחה עם ידיים באוויר

8. מניעת בעיות קרקפת

מריחת שמן קימל מעורבב ביחס זהה עם שמן זית, על הראש, מסייעת בתהליך ההחלמה של דלקות קרקפת ובהגנה על השיער מפני כינים וקשקשים. כתוצאה מכך, מופחתת גם נשירת השיער ומרקמו משתפר. שמן קימל מהול במים או בשמנים אחרים הוא גם תחליף טוב לתכשירים הכימיים להעלמת כינים מכיוון שהוא טבעי, יעיל ובטוח לשימוש. 

9. שיפור איכות השינה

המגנזיום המצוי בקימל הוכח כמרכיב המשפר באופן ישיר את איכות השינה. המינרל החיוני הזה מביא להסדרה ולוויסות של תהליכי חילוף החומרים בגוף, דבר המונע הפרעות במהלך השינה. כל אלה יכולים לסייע מאוד לאנשים שסובלים מנדודי שינה בלתי פוסקים.
יתרונות בריאותיים של קימל: כפות רגליים מציצות מתחת לשמיכה

סיכום

שימוש בקימל במאכלים שונים הוא אמצעי נפלא ויעיל להזין את הגוף במינרלים וויטמינים, ודרך נהדרת ליהנות מיתרונות בריאותיים רבים. שילוב הקימל בארוחה כתבלין, וצריכתו כחליטה או כתוספת למנות שונות, יביא לשיפור הפעילות השוטפת של מרבית מערכות הגוף. חשוב לזכור כי הקימל יכול להוות תחליף טבעי להרבה תרופות ותכשירים שחלקם עלולים לגרום לתופעות לוואי לא נעימות. אז אל תחכו, מצאו את הדרך המועדפת עליכם להוספת קימל לארוחה ותראו שיפור משמעותי בתפקודי גופכם כמו גם בתחושה הכללית.
 
מקור התמונות: Rebecca BrownSilar
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו