maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 מאכלים שנלחמים בסוכרת (סוג II)

האם שליטה ברמת הסוכר בדם ומניעת סיבוכי סוכרת יכולה להיות פשוטה כאכילת המאכלים הנכונים? התשובה היא כן. מאכלים מסוימים עמוסים לעייפה בחומרים תזונתיים המייצבים את רמת הסוכר בדם, מגינים על הלב שלנו, ואפילו מצילים את העיניים שלנו מהשפעותיה המזיקות של הסוכרת. 10 המאכלים הבאים יכולים לתת לכם יתרון במלחמה נגד סוכרת:

 

1. תפוחים

במחקר בפינלנד שהתנהל לאחרונה, לגברים שאכלו את המספר הגדול ביותר של תפוחים (ומאכלים אחרים העשירים בקווארסטין), היו 20% פחות מיתות הקשורות לסיבוכי סוכרת או לב. מקורות אחרים טובים של קווארסטין הם בצלים, עגבניות, ירקות ירוקים וגרגרי יער.

 

2. קינמון

מחקר במרילנד, במכון לתזונת אנוש, מצא כי אם תשתמשו בחצי כפית של קינמון ביום, תוכלו להפוך את התאים שלכם לרגישים יותר לאינסולין. כך, התאים ממירים סוכר לאנרגיה בצורה יעילה יותר, ושולטים בכמות הסוכר בדם. חולי סוכרת שקיבלו תמצית קינמון כל יום במשך 40 יום חוו רמות נמוכות יותר של סוכר בדם לאחר האכילה, וגם שיפורים ניכרים בבריאות הלב. אל תשכחו - אפשר לשים קינמון כמעט בכל דבר. אמרו לילדיכם - קינמון מוסיף המון!

 

3. פירות הדר

מחקרים מראים כי אנשים עם סוכרת סובלים מרמות נמוכות יותר של ויטמין C בגוף שלהם, כך שפרי הדר, העמוס בחומרים נוגדי חמצון, הוא בחירה מצוינת לנשנושים.

 

4. דגי מים קרים

לסובלים מסוכרת יש סיכוי גדול פי 2 לסבול גם ממחלות לב. דיאטה העשירה בחומצות שומן אומגה-3, ה'שומן הטוב' שבדגי מים קרים, יכולה לעזור להוריד את רמת הכולסטרול 'הרע' ולהעלות את רמות הכולסטרול 'הטוב'.

 

5. מאכלים עשירים בסיבים

מחקר באוניברסיטת טקסס מצא כי אנשים המגבירים את צריכת הסיבים שלהם מ-24 גרם ל-50 גרם יומיים חוו שיפורים דרמטיים ברמות הסוכר בדם שלהם. למעשה, הדיאטה העשירה בסיבים הינה אפקטיבית לא פחות מתרופות מסוימות לסוכרת.

 

6. קטניות

קטניות מכל הסוגים הן תוספת מעולה למרקים, סלטים, ומגוון של מאכלים אחרים.
המאכל דל השומן וקלוריות הוא גם עשיר בסיבים וחלבונים, ועוזר להקטין את הסיכון בסוכרת ומחלות לב. הסיבים מאטים את שחרור הגלוקוז לדם, אשר מונע את הגידול ברמות הסוכר בדם.

7. תה ירוק

מחקרים מראים כי דלקת כרונית הנגרמת על ידי מאכלים עשירים בשומן, התעמלות מועטת ואכילה מועטת של פירות, ירקות ושומן 'טוב' - יכולה להגביר את הסיכוי לחלות במחלות לב ולסכל את נסיונות הגוף לספוג את הסוכר בדם. פיתרון פשוט: שתו תה ירוק ומיץ תפוזים. הם עמוסים לעייפה בחומרים הנלחמים בדלקות.

 

8. שוקולד מריר

חוקרים מאוניברסיטת טופטס גילו כי שוקולד מריר משפר את רגישות התאים לאינסולין ומשפר משמעותית את הסיכוי למנוע סוכרת II. בנוסף לכך, שוקולד מריר (אבל לא לבן) מוריד את לחץ הדם וכמות הכולסטרול 'הרע' בגוף, ומחזק את כלי הדם.

9. סטייק

יש משהו בסטייק, חוץ מהחלבונים, הברזל, והויטמין B. זהו מרכיב אשר הוא חלק משומן הבקר הנקרא CLA. ניסויים הראו כי CLA פועל לתקן ניצול לא תקין של הסוכר בדם, וגם עוזר להלחם בסרטן. במחקר שנערך לא מזמן, מדענים בנורווגיה הוסיפו כמה גרמים של CLA לדיאטה היומית של 180 איש. הם דיווחו כי הם איבדו 9% ממשקל גופם בשנה אחת. למישהו ששוקל 100 קילו - זו הורדה של 9 קילוגרם! כדי לאכול CLA, ודאו כי הבקר מעובד כמה שפחות. בקר טבעי מכיל הרבה יותר CLA.

 

10. חומץ

שתי כפיות של חומץ הנלקחות לפני הארוחה יכולות לעזור להוריד את רמת הסוכר בדם שלנו. מחקר באוניברסיטת אריזונה בדק שלוש קבוצות אנשים כדי לראות מה יהיו התוצאות של לקיחת החומץ באנשים בריאים, אנשים עם סימנים מוקדמים של סוכרת, ואנשים עם סוכרת. התוצאות: שעה לאחר לקיחת החומץ, לחולי הסוכרת היו רמות סוכר הקטנות ב-25% מהרמה שהיתה להם ללא לקיחת החומץ. לאלה עם סימנים מוקדמים של סוכרת, התוצאה היתה אף טובה יותר - קרוב לחצי.

מקור: ליאור רבן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: