maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

המשקה הירוק והבריא שעשיר בוויטימנים ומינרלים חשובים

 ניתן לומר שבעבר הלא רחוק מעט מאוד אנשים צרכו שייקים בריאותיים, והם היו נפוצים בעיקר בקרב טבעונים, צמחונים או אלו שרצו לשמור על בריאות הגוף שלהם. כיום, אפילו חובבי המזון המהיר מכירים את היתרונות הרבים שבשייקים הבריאותיים – מנה אחת מזינה המורכבת מפירות וירקות שכל אחד יכול להכין בבית בפחות מחמש דקות. זה תיאור מדויק לשייק שלפניכם, שרכיביו נבחרו במיוחד כדי לספק לגוף כמות ניכרת של ויטמינים ומינרלים חשובים, והוא מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון ופוליפנולים – פיטוכימיקלים בעלי תכונות נוגדות חמצון. בנוסף, מינרלים וויטמינים אלו עוזרים למנוע את מחלת הסרטן, אירועי לב, היווצרות קרישי דם והם בעלי שורה של יתרונות נוספים עליהם יורחב בהמשך. עכשיו אתם מוזמנים לגלות את המרכיבים השונים בשייק וכמובן, ללמוד את המתכון הפשוט שתוכלו להכין בביתכם.
 
שייק בריאות ירוק: שייק הבריאות "הענק הירוק"
 

1. תרד

התרד דל בשומן ופחמימות אך מנגד עשיר מאוד בחלבונים. בנוסף, הוא מכיל ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית ומינרלים שונים כמו ברזל, אשלגן, מגנזיום, מנגן, זרחן וסידן. הוויטמין החשוב ביותר שבתרד הוא ויטמין K, וממחקר שנערך בשוויץ בשנת 2001  חוקרים למדו כי לוויטמין הזה יש תפקיד משמעותי מאוד בתרומה לבריאותנו, כזו שלא מסתכמת רק בשמירה על בריאות כלי הדם. מהמחקר עלה כי אנשים שסובלים מאוסטאופורוזיס שצרכו מאכלים עשירים בוויטמין K לא רק הגדילו את צפיפות העצם, אלא אפילו הפחיתו את שיעורי השברים שנגרמו להם.

2. מנגו

מעבר לטעמו המתקתק של המנגו, הוא עשיר בצורה יוצאת דופן בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שונים, המעניקים לו סגולות בריאותיות שונות. אחד מהחומרים הפעילים והטבעיים שנמצא במנגו, המנגיפרין, עוזר לגוף בבלימת התפתחותם של תאים סרטניים במעי הגס והכבד, לצד הפוליפנולים שבפרי המסייעים בדיכוי סרטן השד ובהפחתת הלחץ החמצוני. בנוסף, במסגרת מחקר שנערך באוניברסיטת אוקלהומה נמצא כי במנגו יש כמות גדולה של מינרלים ופיטוכימיקלים בעלי השפעה חיובית על צמצומם של שומנים וסוכרים בגוף, שני מרכיבים שחשוב מאוד לווסת את רמתם בגוף על מנת למנוע אירועי לב כאלו ואחרים. לחצו כאן אם ברצונכם לקרוא על היתרונות הבריאותיים הנוספים של המנגו.
שייק בריאות ירוק: ארגז מלא במנגו
 

3. אבוקדו

אבוקדו הוא פרי ייחודי מאוד שמורכב בעיקר משומנים בריאים. הוא גם עשיר בחומצות שומן שמועילות לבריאות הלב, למעשה, 77% מהקלוריות שבו הן שומנים, חומצות אולאיות שהן חומצות שומן חד בלתי רוויות. צריכת חומצות אלו מקושרת להפחתת דלקות וממחקר שנערך בשנת 2006 עולה כי יש להן השפעה שיכולה לעכב את התפתחות מחלת הסרטן שנובעת מפגמים גנטיים. בנוסף, יש כמות רבה של נוגדי חמצון באבוקדו, כגון לוטאין וזאקסנטין, שמחקרים שנעשו באוניברסיטת פלורידה שבמיאמי הוכיחו כי הם תורמים רבות לבריאות העיניים. נוגדי החמצון האלה יכולים להוריד את הסיכוי לחלות בקטרקט וניוון מקולרי, מחלות הנפוצות בעיקר בקרב מבוגרים. לחצו כאן כדי לגלות את היתרונות הבריאותיים הנוספים של פרי האבוקדו.

4. אבקת קקאו

בזמן שאבקת הקקאו נתפסת בעיננו כמרכיב עיקרי בקינוחים רבים, יש למרכיביה השונים גם תפקיד חשוב לבריאות הגוף, במיוחד כשזה נוגע לשמירה על מחזור דם תקין ומניעת קרישי דם. הקקאו עשיר בפלבנואידים, תרכובות שיכולות לטפל באלרגיות, דלקות ועוד בעיות בריאותיות, לצד היכולת שלהם לשמש כנוגדי חמצון. הפלבנואידים הקיימים בקקאו עוזרים לגוף לפרק את הרדיקל החופשי חנקן חמצני, המונע זרימת דם נקייה מהפרעות וגורר עקב כך היווצרות קרישי דם מסוכנים.
שייק בריאות ירוק: אבקת קקאו

5. ספירולינה

ספירולינה היא מיקרו-אצה חד תאית דמוית לולאה המכונה אצה כחולה-ירוקה. היא עשירה בברזל ובוויטמין B12 ובעוד חומרים נוספים שבזכותן אכילתה תורמת לשמירה על אנרגיות גבוהות, הורדת כולסטרול ולחץ דם וחיזוק המערכת החיסונית, בדגש על מאפיינים אנטי בקטריאליים ואנטי ויראליים. הצמח הימי הזעיר מכיל שפע של ויטמין A, ויטמין E, סידן ועוד מינרלים חיוניים, והוא עשיר בפיטוכימיקלים שמסייעים בהפחתת תסמיני גיל המעבר, מניעת אוסטאופורוזיס ועיכוב התפתחות של סוגים מסוימים של סרטן. את הספירולינה ניתן למצוא ברשתות הפארם השונות בצורות מגוונות: פתיתים, אבקה, קפסולות או ספירולינה טרייה בהקפאה.

הערכים התזונתיים שבשייק

כפי שנאמר, המשקה הבריא הזה עשיר בוויטמינים ומינרלים שעוזרים למנוע מחלות ומעודד תפקוד תקין של הגוף שלנו. חשוב להכיר את הערכים התזונתיים שבו, אלו שבזכותם אנחנו בריאים הרבה יותר:
  • במשקה הקר והבריא הזה יש בסך הכל 360 קלוריות, כשהאבוקדו מספק סביב 18 גרם של שומנים חד גוניים והוא מקור מעולה של סיבים המסייעים לווסת את רמת הסוכר בדם, ולשמור על מערכת העיכול בריאה.
  • בשייק זה יש 233 אחוז מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K, שמגיע בעיקר מהתרד, ו-97 אחוז מהצריכה היומית של ויטמין C, שמגיע בעיקר מהמנגו, כך תוכלו לסייע לגוף לשמור על בריאות הלב, שיפור צפיפות העצם, שיפור התפקוד המוחי, שמירה על השיניים והחניכיים ועוד.
  • השייק מכיל 41 אחוז מהצריכה היומית של ברזל, שהוא חיוני לבריאות השריר ותנועת חמצן תקינה בכל הגוף.
  • הספירולינה ואבקת הקקאו אחראים לספק את הפוליפנולים ונוגדי החמצון (באבקת הקקאו תמצאו 3.5 גרם פוליפנולים לכל 100 גרם), המסייעים לגוף להתמודד עם לחץ חמצוני.
שייק בריאות ירוק: שתי כוסות עם שייק בריאות ירוק

הוראות להכנת השייק

מצרכים:
  • ½ כוס תרד
  • 1 כוס מנגו
  • 1 כוס אבוקדו
  • 1 כפית אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת ספירולינה
  • ½ כוס מים
​הוראות הכנה:
1. ראשית, קלפו את האבוקדו ואת המנגו.
2. שטפו היטב את כל המצרכים הנוספים.
3. הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבלו במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. ניתן להוסיף מים וקרח כדי לקבל מרקם יותר אוורירי.
5. חשוב לשתות את המשקה מיד בתום ההכנה, כדי לנצל את מגוון היתרונות שבו, מאחר שחלק מהמרכיבים לא יהיו יעילים באותה המידה אם יחלוף זמן רב מרגע ההכנה.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו