maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים נפלאים לעונת הסתיו והחורף

 הסתיו כבר הגיע, ואיתו הריחות המשכרים שמסמלים את בואו של הגשם הראשון, שעות האור שמתקצרות אשר במהלכן היום מאפיר ומחשיך מוקדם יותר, מגביר את הרצון לנחם את עצמנו עם מנות מזינות, בריאות וטעימות. אז כדי שתוכלו לפנק ולנחם את עצמכם באוכל טוב, כזה שמכיל ערכים תזונתיים גבוהים ועם מעט קלוריות, כדאי לכם להכיר את 5 המתכונים הבאים שבעזרתם תוכלו להפוך את הסתיו מעוד יום אפור ומלנכולי, ליום חגיגי מלא צבעים וטעמים שימתיקו לכם את העונה הקרירה.
מתכון לסלט דלורית, חמוציות וקינואה
הסלט המיוחד הזה עשיר בחלבון, לא מכיל גלוטן ומעניק חיוניות ואנרגיה לגוף. להבדיל ממנות רבות כגון פסטה אשר עשירות בפחמימות ומכבידות על הקיבה, המנה הזו קלה לעיכול וללא ספק תעשה לכם רק טוב לבטן. לכן אם מתחשק לכם לאכול משהו מזין, משביע וללא שומנים מיותרים, מתכון סלט הדלורית-קינואה שלפניכם הוא הפתרון האידיאלי.
מתכון לסלט דלורית, חמוציות וקינואה מקור תמונה: littlebroken
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ½ כוס
חומץ בלסמי - ¼ כוס
חרדל דיז'ון - 1 כפית
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלט:
דלורית - 3 כוסות (חתוכה לקוביות)
שמן זית - 1 כף
קינואה - 1 כוס (לא מבושלת)
מים - ½1 כוסות
בצל סגול - ⅓ כוס (קצוץ דק)
גרעיני דלעת - 3 כפות (קלופים וקלויים)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לעוף עם ירקות בכלי אחד
אין דרך נעימה יותר להכין ארוחה מזינה וטעימה מאשר בכלי אחד שלאחריו פשוט נותר לשטוף אך ורק אותו, הרי למי יש כוח להדיח את הכלים הרבים לאחר ארוחה דשנה? לכן, אם אתם מחפשים מתכון כזה הרי הוא לפניכם, שכן הוא גם מתבשל בכלי יחידי בלבד ובנוסף הוא גם אחד מהמנות המיוחדות בכמה מהמטבחים המוכרים והמשובחים בעולם. מנה זו נודעת לא רק בשל טעמם ועסיסיותם של כל המרכיבים שבה, אלא גם בזכות היותה קלה ומהירה להכנה, אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים וגשו לעבודה על מנת שבעוד מספר דקות מועט תוכלו להתענג על אוכל בריא וטעים.  
מתכון לעוף עם ירקות בכלי אחד מקור תמונה: cookingclassy
רכיבים לעוף וירקות:
ירכיי עוף - 5 (עם עור)
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
טימין - 2 כפות
רוזמרין - 1 כף
מרווה - 1 כף (קצוצה)
שיני שום - 3 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
כרוב ניצנים - 450 גרם (חתוכים לחצי)
תפוחים אדומים - 2 (ללא ליבה וחתוכים לפלחים בעובי 2 ס"מ)
בצלצלי שאלוט - 2 (קלופים ופרוסים)
פטרוזיליה - 2 כפות (לקישוט – לא חובה)
מתכון לדלורית ממולאת בחומוס וכרובית

דלורית היא אחד הירקות הכי מזוהים עם עונות הסתיו והחורף, אולי זה הצבע הכתום שמזכיר אש וגורם לנו להתחמם או שמא זה הערכים התזונתיים והוויטמינים שיש בירק הטעים והמדהים הזה שקושר אותו אל תקופות השנה הללו. מכל סיבה שלא תהיה אין עליו כשרוצים להכין מנה עסיסית, טעימה וצבעונית שתחמם אתכם ואת יקיריכם בקור שמתחילים להרגיש כבר כשמחשיך. אתם יותר ממוזמנים לצבוע את ארוחת הערב שלכם בצבעים שמחים ומחממים שבעזרתם תיהנו גם מארוחה דשנה וגם משפע של מחמאות שיעלו לכם חיוך ענקי על הפנים.

 
מתכון לדלורית ממולאת בחומוס וכרובית מקור תמונה: wellplated
רכיבים לדלורית הממולאת:
דלוריות - 2 (חצויות ומרוקנות מהזרעים)
שמן - 2 כפות (מחולקות)
כרובית - ¾ כוס (פרחים קצוצים גס)
כרוב קייל - 1 ראש (נקי מהשדרה המרכזית של כל עלה)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גרגירי חומוס - 420 גרם (מושרים, מסוננים ומיובשים)
גרידת תפוז - מ-1 תפוז
מיץ תפוזים - 1 כף (טרי)
גבינת פרמזן - לפי הטעם (או פטה, מגורדת)
מתכון לתבשיל ירקות עם עוף הודו טחון וצ'ילי
אם קריר בחוץ ומתחשק לכם להתחמם ומהר, אין כמו מעט צ'ילי שיעלה לכם את מפלס החום בגוף, וכמובן שעדיף שזה יהיה עם המתכון המצוין שלפניכם שמוכיח ששילוב בין בשר הודו טחון לירקות ותבלין מעקצץ הוא החיבור המושלם. כפית אחת מהמנה הזו ביום קר, תחמם לכם את הלב ועוד שאר איברים בגוף.
מתכון לתבשיל ירקות עם עוף הודו טחון וצ'ילי מקור תמונה: momables
רכיבים לתבשיל:
שמן - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
בשר הודו - 700 גרם (טחון)
שיני שום - 2 (כתושות)
צ'ילי - 2 כפות (מיובש)
כמון - 2 כפיות
אורגנו - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
עגבניות מרוסקות - 840 גרם (מקופסת שימורים)
פירה בטטה - 210 גרם
פירה דלעת - 210 גרם
מתכון לסיידר תפוחים תוצרת בית
אין כמו משקה מפנק ומרענן שמתאים לכל זמן ולכל עונה, כזה שמרגיע ומעניק תחושת שלווה ממש כמו בחופשה. אם אתם רוצים להכין משקה כזה בעצמכם, שכן רק כך הוא טעים הרבה יותר וטבעי לחלוטין, אתם מוזמנים להכין את המשקה הבא, שניתן להגישו חם או קר תלוי במזג האוויר - סיידר תפוחים ביתי שבזכות הטעם הנפלא של התפוחים בתוספת הקינמון הארומטי, תיווצר עבורכם התחושה שלה ייחלתם.
מתכון לסיידר תפוחים תוצרת בית מקור תמונה: lifeispoppin
רכיבים למשקה תפוחים:
תפוחים - 10 (חתוכים לרבעים)
סוכר - ¾ כוס
קינמון - 1 כף (טחון)
תערובת תבלינים - 1 כף (הל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן, קינמון ביחס שווה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו