maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדלורית ממולאת בחומוס וכרובית

דלורית היא אחד הירקות הכי מזוהים עם עונות הסתיו והחורף, אולי זה הצבע הכתום שמזכיר אש וגורם לנו להתחמם או שמא זה הערכים התזונתיים והוויטמינים שיש בירק הטעים והמדהים הזה שקושר אותו אל תקופות השנה הללו. מכל סיבה שלא תהיה אין עליו כשרוצים להכין מנה עסיסית, טעימה וצבעונית שתחמם אתכם ואת יקיריכם בקור שמתחילים להרגיש כבר כשמחשיך. אתם יותר ממוזמנים לצבוע את ארוחת הערב שלכם בצבעים שמחים ומחממים שבעזרתם תיהנו גם מארוחה דשנה וגם משפע של מחמאות שיעלו לכם חיוך ענקי על הפנים.

 
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדלורית ממולאת בחומוס וכרובית מקור תמונה: wellplated
רכיבים לדלורית הממולאת:
דלוריות - 2 (חצויות ומרוקנות מהזרעים)
שמן - 2 כפות (מחולקות)
כרובית - ¾ כוס (פרחים קצוצים גס)
כרוב קייל - 1 ראש (נקי מהשדרה המרכזית של כל עלה)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גרגירי חומוס - 420 גרם (מושרים, מסוננים ומיובשים)
גרידת תפוז - מ-1 תפוז
מיץ תפוזים - 1 כף (טרי)
גבינת פרמזן - לפי הטעם (או פטה, מגורדת)
אופן הכנת הדלורית הממולאת:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  2. כעת הניחו את הדלורית על תבנית אפייה וטפטפו 1 כף שמן זית על ארבעת החצאים של הדלורית, פזרו מעט מלח ופלפל שחור ואפו בתנור 40-55 דקות עד שמזלג הננעץ במרכז הירק יחדור בקלות. הוציאו מהתנור והנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  3. בעוד הדלורית בתנור, חממו מחבת גדולה על אש בינונית וצקו לתוכה את שמן הזית שנותר.
  4. כאשר השמן חם, הוסיפו פנימה את כרוב הקייל וטגנו במשך כ-4 דקות על חום בינוני-נמוך, כעת הוסיפו גם את האורגנו, ½ כפית המלח, ו-½ כפית הפלפל השחור ובשלו כ-30 שניות נוספות וכבו את האש.
  5. לאחר 30 השניות הוסיפו את גרגירי החומוס, גרידת התפוז, מיץ התפוזים, החמוציות והכרובית אל המחבת וערבבו היטב.
  6. בעזרת כף הסירו את בשר הדלורית המבושלת מהקליפה והשאירו בקליפה דפנות בעובי 2 ס"מ. מלאו את הבורות שיצרת בכל חצי דלורית ומלאו אותן בתערובת החומוס והכרובית, גרדו מעל גבינת פרמז'ן או פטה וצלו כ-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ובסיום הגישו את המנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר