לפעמים כל מה שמתחשק לנו זו ארוחה קלה, מרעננת ובריאה – כזו שלא דורשת מאמץ רב, אבל מספקת לגוף בדיוק את מה שצריך בלי להכביד ובלי לעשות כאב ראש. המתכון הבא ל"ארוחה בחסה" עונה על כל הדרישות: הוא טעים ומפתיע, פשוט להכנה, כיף לאכול אותו והוא יכול להתאים כמעט לכל שעה ביום – מארוחת בוקר קלילה, דרך ארוחת צהריים צבעונית ועד לנשנוש ערב שמשאיר תחושת קלילות. במקום לחם או טורטייה, העלים הפריכים של החסה משמשים כבסיס טבעי למילוי טבעוני עשיר ומספק, שכולל שילוב טעים של טופו, בצל, תירס ותבלינים שמאחדים את הכל לביס מושלם. בין אם אתם מחפשים פתרון מהיר לארוחה בבית או רעיון למנה קלה להכנה עבור אורח טבעוני, זו מנה שכל אחד יכול להכין – ושכולם ייהנו ממנה.
אופן הכנת חסה במילוי טופו:
-
חממו את השמן על מחבת נון סטיק בינונית-גדולה והוסיפו את הטופו. ניתן לחתוך אותו מראש או לפרק לחתיכות קטנות עם מזלג תוך כדי הבישול בהתאם לסוג הטופו.
-
בשלו עד שכל הטופו מקבל גוון זהוב אחיד והנוזלים במחבת נעלמים.
-
הוסיפו את אבקת הצ'ילי וגם מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו, הוסיפו את גרעיני התירס ואת הבצל הירוק, ואז ערבבו ובשלו למשך 3-5 דקות.
-
הוסיפו את רוטב הסויה, ערבבו ובשלו עד שרוב הנוזלים מתאדים או נספגים.
-
בשלב זה יש לכבות את האש, להוסיף חומץ בלסמי ולערבב. טעמו והוסיפו תיבול בהתאם לצורך.
-
פרשו עלי חסה גדולים על משטח עבודה או צלחות הגשה, פזרו בתוכן את תערובת הטופו באופן אחיד, הוסיפו פרוסות אבוקדו, קפלו קלות והגישו. שיהיה בתיאבון!