maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחסה ממולאת בטופו וירקות

אנשים רבים חושבים שכדי להכין ארוחת ערב בריאה וקלילה צריך להשקיע הרבה זמן ותכנון, אך אני גיליתי שהמצב במציאות שונה לחלוטין! המנה שלפניכם "גוזלת" רק 20 דקות מזמני, וזה כולל לא רק את ההכנה, אלא גם את האכילה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לחסה ממולאת בטופו וירקות
רכיבים לחסה ממולאת:
חסה - 2 ראשים
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות דקות)
בצל ירוק - 4 (גבעולים חתוכים לפרוסות)
גזרים - 3 (מגוררים)
מלפפון - ½ מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
בזיליקום - צרור (טרי)
נענע - צרור (טרייה)
טופו - 500 גר' (חתוך לקוביות - ניתן להחליף בחזה עוף)
רוטב סויה - 3-4 כפות (לטופו - לא חובה)
רכיבים לרוטב:
חמאת בוטנים - ½ כוס
רוטב סויה - 2 כפות (דל נתרן)
חומץ - 1 כף
סוכר חום - 2 כפות
רוטב צ'ילי - 1-3 כפיות
מיץ לימון - מ- ½ לימון (טרי)
שיני שום - 2-3 (כתושות או טחונות)
מים חמים - 2-4 כפות
ג'ינג'ר - 2 (חתיכות בעובי של כ-½2 ס"מ)
אופן הכנת החסה ממולאת:
  1. הפרידו את עלי החסה וקצצו את כל הירקות. preperation
  2. תוכלו להשתמש בטופו כמות שהוא, או להוסיף מעט טעם לטופו על ידי השרייתו בקערה עם מעט סויה. ערבבו היטב והניחו לו לספוג מעט מהטעם (כ-10 דקות).
  3. מלאו את עלי החסה בטופו, ירקות, מעט בזיליקום ונענע ומעל צקו את הרוטב שהכנתם.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את כל המרכיבים מלבד המים בקערה וערבבו מעט עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. הוסיפו את המים בהדרגתיות עד לקבלת מרקם של רוטב (יתכן כי לא יהיה צורך להשתמש בכל 4 כפות המים).
מקור: יהונתן ג'.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר