maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מעולים ומיוחדים מהמטבח העיראקי

 המטבח העיראקי עשיר ומגוון מאוד, ולכל מנה מפורסמת ממנו יש מספר מתכונים וגרסאות שונות. אז אם חשבתם עד היום שאוכל עיראקי מסתכם בפיתה, קובה ועיג'ה, כדאי לכם מאוד להכיר את 6 המתכונים שלפניכם, שיהפכו כל ארוחה משפחתית לסעודה חגיגית, עשירה ומלאה בטעמים אשר בסופה תגישו גם את הפינוקים המתוקים והמיוחדים של המטבח הזה, שהם ללא ספק הקינוחים המושלמים לסיום ארוחה.
מתכון לקובה סלק ללא גלוטן
קובה היא אחד המאכלים המוכרים ביותר במטבח העיראקי, ובאופן כללי כדורי בשר עטופים בצק רך הם ללא ספק מנה מנחמת שמתאימה לכל גיל, ואין כמעט אדם שטעם ממנה ולא התאהב מיד. המתכון שלפניכם, מעבר להיותו מנה משביעה וטעימה, הוא גם מאוד ייחודי משום שהוא מתאים לחולי צליאק ולאנשים אשר לא יכולים או רוצים לצרוך גלוטן בתפריט היומי שלהם. שילוב הקמחים שעליו הוא מתבסס הופך את המתכון הזה למומלץ גם עבור אנשים שאין להם בעיה לאכול קובה רגילה, אבל רוצים לגוון את התפריט שלהם, אז נסו להכין אותו בעצמכם ותוכלו ליהנות מכל העולמות!
מתכון לקובה סלק ללא גלוטן מקור תמונה: food52
רכיבים לבצק:
קמח דוחן - 100 גרם
קמח דורה - 100 גרם
גוואר גאם - 20 גרם
קמח אורז - 200 גרם
מלח - ¼ כפית
שמן - 3 כפות
מים - 2-3 כוסות (פושרים)
רכיבים למלית:
בשר בקר - 500 גרם (טחון דק)
פטרוזיליה - 3 כפות (קצוצה דק)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה דק)
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
מלח - לפי הטעם
בהרט - ¼ כפית
רכיבים למרק:
סלק - 5 יחידות (קלופים וחתוכים לקוביות גדולות)
בצל - 1 (גדול חתוך לקוביות גדולות)
פטרוזיליה - 5-6 גבעולים (עם עלים)
כוסברה - 4-5 גבעולים (עם עלים)
אסאדו - 340 גרם (בשר ללא עצם, חתוך לקוביות)
שמן - 5 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
כורכום - ¼ כפית
עלי דפנה - 2-3 עלים
 
מתכון לתבשיל במיה
במטבח העיראקי ישנם תבשילים רבים ומיוחדים, אך תבשיל הבמיה הוא אחד מהמשובחים הקיימים בו. בעזרת מתכון הבמיה שלפניכם, תוכלו לטעום את אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, שתהפוך לכוכבת הארוחה שלכם כמעט בכל סעודת שבת או חג.
מתכון לתבשיל במיה מקור תמונה: angsarap
רכיבים לתבשיל במיה:
בשר בקר - 450 גרם (לבישול ארוך חתוך לקוביות בגודל 4X4 ס"מ)
במיה - 450 גרם (קפואה או טרייה ללא העוקץ - החלק המחובר לגבעול)
עגבניות מרוסקות - 450 גרם (מקופסת שימורים)
רסק עגבניות - 100 גרם
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - ½ כפית
זרעי כוסברה - 1 כפית
בהרט - ⅛ כפית
מים - 8 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 2 כפות
מתכון ללחם עיראקי מיוחד

אם אתם מכירים רק את הפיתה העיראקית ואת העיג'ה, קציצת הירק הטעימה מהמטבח המדובר, כדאי לכם מאוד להכיר את המתכון שלפניכם שמשלב את שתי המטעמים הללו יחד. למנה הזאת יש גם שדרוג נוסף, בשר טחון שמפתיע בזכות תוספת טעם מיוחד אשר לא קיימת במתכונים אחרים שאתם מכירים. 

 
מתכון ללחם עיראקי מיוחד מקור תמונה: maryamsculinarywonders
רכיבים ללחם:
קמח - 4 כוסות
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כפית
מלח - ½ כפית
בשר בקר - 750 גרם (טחון)
בצל - ½ (קצוץ דק)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק)
עגבניות - 2 (קצוצות דק, ללא הזרעים הפנימיים)
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ דק)
כורכום - 1 כפית
מלח - 2 כפיות
צ'ילי - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
 
מתכון לממתק חלביצה עיראקי
בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין את אחד מן הממתקים הטעימים ביותר במטבח העיראקי אשר לא מוכר לכל; הוא מכונה "מאן אל-סמה", כלומר "מן משמים". את הממתק הזה נהגו להכין ולחלק בחגים מיוחדים כמו פורים, ראש השנה ובגרסה ללא קמח חיטה בפסח. לאחר שתכינו את המתכון המיוחד הזה לא תצליחו להיגמל מהטעם המתוק, מהרכות המפנקת והנימוחות של הממתק המשובח הזה, שמזכיר מאוד את הנוגט הצרפתי.
מתכון לממתק חלביצה עיראקי מקור תמונה: tasteofbeirut
רכיבים לממתק:
סוכר - 2 כוסות
סירופ תירס - ½1 כוסות
מלח - ¼ כפית
מים - ¼ כוס
הל - 1 כפית (טחון)
חמאה - 50 גרם
אגוזים - ½1 כוסות (תערובת של שקדים, אגוזים, פיסטוקים ופקאנים קלויים)
קורנפלור - מעט
מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake"

מור נכנסה למטבח עם אבא שלה ויחד הם הכינו את עוגיות הבעבע בתמר שמככבות בחג הפורים במטבח העירקי, על פי המתכון שאביה שדרג בעצמו. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם, ואין ספק שהשמחה שיחוש כל מי שיטעם אותן שווה את ההשקעה בהן.

 למתכונים נוספים מהבלוג "Morcake"

מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake" מקור תמונה: morcake.
רכיבים לראש עיסה:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כף
קמח לבן - 1 כף
מים פושרים - ¼ כוס
רכיבים לעוגיות בעבע:
קמח - 1 קג'
חוויאג' לאפייה - ½ כף (רשות)
שמן קנולה - 5 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה, מומסת וקרה או רכה, חתוכה לקוביות)
מלח - ¾ כף
מים פושרים - ½1 כוסות
רכיבים למלית:
תמרים - 250-500 גר' (מגולענים (עג'ווה), תלוי בסוג המלית שאתם מעוניינים בה)
שמן קנולה - 3 כפות
מים - 1-2 כפות (רק אם צריך)
ביצה - 1 (טרופה, ניתן לדלל במעט חלב או מים)
שומשום - לזרייה לפני אפייה
מתכון לעוגיות רולדת תמרים
עיראק ידועה כארץ שופעת תמרים ולכן העוגיות הללו הן אחד מהמתוקים האהובים ביותר שתוכלו למצוא כמעט בכל בית של משפחה עיראקית. אם גם לכם מתחשק לטעום מעוגיות התמרים המסורתיות האלה עקבו אחר ההוראות של המתכון שלפניכם וכאשר הן תהיינה מוכנות, פנקו את עצמכם בספל תה חם ומהביל שישתלב מצוין עם פרוסות הרולדה המדהימות הללו.
מתכון לעוגיות רולדת תמרים מקור תמונה: maryamsculinarywonders
רכיבים לבצק:
קמח - 3 כוסות
חלב חם - 1 כוס (או מים חמים)
חמאה - 1 כוס (מומסת, כ-240 גרם)
מלח - ½ כפית
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כפית
קצח - 2 כפיות
רכיבים למלית ויצירת הרולדות:
תמרים מג'הול - 2 כוסות (קלופים, מגולענים ודחוסים)
זרעי שומר - 1 כפית
אבקת הל - 1 כפית
שומשום - ¼ כוס (קלוי מעט)
חמאה - 1 כף
ביצה - 1 (טרופה, להברשת הבצק)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו