maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל במיה

במטבח העיראקי ישנם תבשילים רבים ומיוחדים, אך תבשיל הבמיה הוא אחד מהמשובחים הקיימים בו. בעזרת מתכון הבמיה שלפניכם, תוכלו לטעום את אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, שתהפוך לכוכבת הארוחה שלכם כמעט בכל סעודת שבת או חג.
זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל במיה מקור תמונה: angsarap
רכיבים לתבשיל במיה:
בשר בקר - 450 גרם (לבישול ארוך חתוך לקוביות בגודל 4X4 ס"מ)
במיה - 450 גרם (קפואה או טרייה ללא העוקץ - החלק המחובר לגבעול)
עגבניות מרוסקות - 450 גרם (מקופסת שימורים)
רסק עגבניות - 100 גרם
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - ½ כפית
זרעי כוסברה - 1 כפית
בהרט - ⅛ כפית
מים - 8 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת התבשיל במיה:
  1. הניחו סיר גדול עם תחתית עבה על כיריים מתחת ללהבה בינונית-גבוהה, צקו שמן זית, המתינו שיתחמם מעט והכניסו את קוביות הבשר. טגנו אותן מעט עד לקבלת גוון אפרפר.
  2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו במשך כ-4-5 דקות.
  3. הוסיפו את העגבניות המרוסקות וערבבו יחד עם הבשר והבצל. לאחר מכן הוסיפו כמון, זרעי כוסברה, מלח, פלפל רסק עגבניות ומים. ערבבו היטב, הוסיפו את הבמיה והביאו לרתיחה.
  4. לאחר שהנוזל רתח, הנמיכו את גובה הלהבה לנמוכה ובשלו במשך כ-2 שעות, או עד שהבשר יתרכך ויתבשל לחלוטין.
  5. הרוטב אמור להצטמצם ולהיות מעט דביק וסמיך, אם זה לא קורה, הוסיפו כ-½ כוס קמח לנוזל וערבבו היטב עד להטמעתו.
  6. הגישו חם לצד אורז או לחם חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר