maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מפתיעים וטעימים לדגים

  דגים הם מאכל נפלא שמספק לגופנו שומנים חיוניים וחלבונים להם הוא זקוק למגוון צרכים חשובים, דוגמת תפקוד מוחי, בניית שרירים ופעילות תקינה של הלב וכלי הדם. הדגים גם סופגים טעמים ביעילות, מה שהופך אותם לרכיב מצוין עבור סוגי מתכונים רבים, ואפשרויות הבישול שלהם הן רבות ומגוונות. 5 המתכונים שלפניכם יכירו לכם גרסאות טעימות במיוחד למנות דגים שאולי לא הכרתם ושתוכלו להכין בפשטות ולאכול לארוחת הצהריים, הערב וגם בימי חג ומועדים מיוחדים. שיהיה בתיאבון!
 

מתכון לדג לבן בציפוי אריסה חריפה

רוטב האריסה שתכינו במתכון הבא משדרג את מנת הדג המסורתית ומקנה לה טעם ייחודי עם עקצוץ חריף בדיוק במידה הנכונה

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: wEnDy
רכיבים לאריסה:
פלפלים אדומים - 2 (חריפים)
זרעי כוסברה - 2 כפיות
זרעי כמון - 2 כפות
לימון כבוש - 2 כפות
שמן זית - 1 כוס
רסק עגבניות - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לדג :
פילה דג לבן - 4 יחידות (לברק, אמנון וכל דג אהוב אחר)
שמן צמחי - 2 כפות
אופן הכנת האריסה:
  1. הפעילו את הכיריים על חום בינוני ובעזרת מלקחיים הניחו את הפלפלים על הלהבה. הפכו אותם מספר פעמים במשך 6-8 דקות עד שהם ישחירו. קלפו את הפלפלים, הכניסו אותם לקערה, כסו בניילון נצמד והניחו בצד ל-15 דקות.
  2. על מחבת יבשה וחום בינוני, קלו את זרעי הכוסברה והכמון במשך 2 דקות. העבירו אותם למעבד מזון וטחנו במשך מספר שניות.
  3. הוסיפו למעבד המזון עם התבלינים לימון כבוש, שום, שמן זית, רסק עגבניות מלח ופלפל ועבדו לתערובת חלקה. preperation מקור תמונה: Michael Verhoef
אופן הכנת הדג :
  1. הניחו את חתיכות הדג בתוך קערה נמוכה ורחבה, מרחו עליהן ¾ מכמות רוטב האריסה והכניסו למקרר לשעה אחת לפחות לספיגת טעמים.
  2. חממו 2 כפות שמן צמחי במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הניחו עליה את חתיכות הדג וטגנו כ-3 דקות מכל צד.
  3. הוציאו את חתיכות הדג מהמחבת, העבירו אל צלחות הגשה ומרחו לצדן את שארית רוטב האריסה.
 

מתכון לפשטידת טונה עם אטריות ביצים

דג הטונה בהחלט נמצא במקום מכובד ברשימת הדגים האהובים ביותר, ורבים נהנים מהגרסה המשומרת שלו להכנת סלטים וכריכים. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין בעזרת שימורי טונה מנה שונה שתשביע אתכם ואת בני משפחתכם לזמן רב בצורה טעימה במיוחד.

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Elizabeth
רכיבים לפשטידת טונה:
חמאה - 100 גר'
אטריות ביצים - 250 גר' (לא מבושלות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
סלרי - 1 (ענף חתוך דק)
שן שום - 1 (כתושה)
פטריות שמפיניון - 250 גר' (פרוסות דק)
קמח - ¼ כוס
חלב - 2 כוסות
טונה - 300 גר' (משומרת מנוקזת מנוזלים)
גרגירי אפונים - 1 כוס (קפואים לאחר הפשרה)
פירורי לחם - 3 כפות
חמאה - 2 כפות (מומסת)
מלח - לפי הטעם
גבינת צ'דר - 1 כוס (מגורדת או גבינה צהובה מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפשטידת טונה:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות ושמנו תבנית בינונית בעזרת 1 כף חמאה מומסת.
  2. הרתיחו מים בסיר גדול, המליחו אותם, הוסיפו את אטריות הביצים ובשלו כ-10 דקות או עד שהן כמעט מוכנות (אל דנטה). preperation מקור תמונה: Ben Loomis
  3. על מחבת גדולה ומעל להבה נמוכה-בינונית חממו 1 כף חמאה מומסת והוסיפו לה בצל, סלרי ושום, טגנו במשך 5 דקות עד שכל הירקות יתרככו.
  4. הגבירו את הלהבה לבינונית-נמוכה והוסיפו למחבת את פרוסות הפטריות. טגנו במשך כ-5 דקות או עד שמרבית הנוזלים של הירקות יתאדו.
  5. בסיר בינוני, המיסו 50 גרם חמאה, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. הוסיפו לסיר עם החמאה והקמח בהדרגה את החלב ובשלו הכל יחד במשך 5 דקות עד שהתערובת תסמיך מעט. לאחר מכן הוסיפו לסיר את הטונה, האפונים, תערובת הפטריות ואת האטריות המבושלות.
  7. העבירו את התערובת בסיר לתבנית המשומנת ובסיר נפרד המיסו את החמאה. הוסיפו לסיר את פירורי הלחם, ערבבו ופזרו את התערובת מעל התבנית עם הקדירה.
  8. פזרו את גבינת הצ'דר/צהובה מעל הקדירה, הכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהגבינה תשחים והגישו חם.
 

מתכון לאצבעות דג סלמון מצופות בפירורי לחם מתובלים

עם המתכון הנפלא הבא תוכלו להכין אצבעות דגים כחטיף לנשנוש או כחלק מארוחה, וגם ילדים יאהבו את התוצאה המצופה פירורי לחם שמזכירה שניצל.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ל"אצבעות" דג:
פילה דג סלמון - ½ קג' (ללא עור ועצמות)
פירורי לחם - ¾ כוס
מלח - לפי הטעם
גבינה צהובה - 30 גר' (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת ה"אצבעות" דג:
  1. חתכו את הסלמון לרצועות עבות. preperation מקור תמונה: kaex0r
  2. בצלחת עמוקה, ערבבו יחד ביצה, פפריקה, מלח ופלפל לקבלת תערובת אחידה.
  3. בצלחת עמוקה נפרדת ערבבו את פירורי הלחם עם הגבינה המגורדת.
  4. במחבת עמוקה, חממו שמן על להבה בינונית-גבוהה, טבלו את אצבעות הדג תחילה בתערובת הביצים ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם, הכניסו למחבת וטגנו עד להזהבה מכל הצדדים. הגישו חם לצד רוטב אהוב.

מתכון למרק דגים אסייאתי

למרק דגים יש גרסאות שונות במדינות רבות, אך זו שלפניכם וודאי תככב ביניהן. הדג העדין במתכון משתלב בצורה מצוינת עם יתר הרכיבים הטריים, מה שיוצר מרק טעים במיוחד עבור ימי החורף הקרירים.

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Sergey
רכיבים למרק דגים:
שומר - 1 (חתוך דק)
כרישה - 1 (קצוצה דק)
סלרי - 3 (ענפים קצוצים דק)
שיני שום - 4 (קצוצות)
עגבניות - 3-4 (חתוכות לקוביות קטנות)
תימין - צרור (טרי)
דג לבן - 500 גר' (חתוך לקוביות, לברק, אמנון וכל דג אהוב אחר)
יין לבן - ¾ כוס
מים - 4 כוסות
שמן - 3 כפות (לטיגון)
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן הכנת המרק דגים:
  1. חממו 3 כפות שמן בסיר בינוני ומעל להבה בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו לסיר את השומר, כרישה, סלרי, מרבית הפלפל האדום ואת השום. בשלו עד שהרכיבים יתרככו. preperation מקור תמונה: Ankur Gulati
  3. הוסיפו לסיר עם הירקות את היין והמים, הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עד שהירקות יהיו רכים ומוכנים לאכילה.
  4. לאחר שהירקות התבשלו, הוסיפו לסיר עגבניות, תימין, קוביות דגים, מלח ופלפל וכסו אותו.
  5. בשלו את המרק כ-10 דקות או עד שהדגים יתרככו, הגישו חם ופזרו מעל כל צלחת מעל מהפלפל האדום שנותר.

מתכון למנת טאקו דגים מקסיקנית

המנה הבאה, שמקורה במקסיקו, היא צבעונית, טעימה, פשוטה להכנה ומושלמת ככריך ייחודי לארוחת הצהריים או הערב. השילוב בין הדג המתובל ובין האבוקדו והירקות יוצר ארוחה שלמה בתוך מעטפת טעימה של טורטייה שתענוג לאכול.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Karen
רכיבים לטאקו דגים:
פילה דג לבן - 450 גר' (חתוך לרצועות עבות, לברק, אמנון וכל דג אהוב אחר)
מיץ לימון - מ-1 לימון
מלח - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמן - 2 כפות + שמן לטיגון
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הטאקו דגים:
  1. אם הדג יצא מהקפאה, הפשירו אותו והשרו במיץ לימון במשך חצי שעה. אם הדג טרי, ערבבו בצלוחית מיץ לימון, פפריקה, מלח, פלפל ו-2 כפות שמן, ערבבו היטב ומרחו את התערובת על הדג.
  2. חממו שמן על מחבת גדולה, הניחו בתוכה את הדג וטגנו כ-3-5 דקות מכל צד או עד שהוא מוכן משני צדיו.
  3. בזמן שהדג בטיגון, חתכו את העגבנייה והאבוקדו לקוביות וערבבו בצלוחית עם מעט מלח ופלפל. preperation מקור תמונה: eltpics
  4. כאשר הדג מוכן, הניחו אותו במרכז של כל טורטייה.
  5. הוסיפו לטורטיות עם הדגים חסה קצוצה, סלט עגבניות ואבוקדו, פזרו מעל כוסברה טרייה, קפלו לחצי והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: