maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני המבורגרים מכל העולם

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

בואו לראות, דרך חמישה מתכונים נפלאים, כמה ההמבורגר הטוב והמוכר הוא ממש לא סטנדרטי, וכיצד תוכלו להפוך את המטבח שלכם לכלל עולמי. מדינות שונות מציעות תחליפים שונים וטעימים לקציצות הבשר עם תוספות שהופכות כל מנה למיוחדת במינה.
 
המבורגר פורטבלו יווני
ההמבורגר היווני המדהים הזה מזכיר לנו שבשביל ארוחה טובה לא חייבים בכלל בשר.
 
מרכיבים ל-4 מנות
  • שן שום כתושה
  • 2 מ"ל מלח
  • 30 מ"ל שמן זית כתית
  • 4 ראשי פטריות פורטבלו, להסיר גבעולים וזימים
  • 4 פרוסות לחם מחמצת, חתוך לחצי
  • 120 מ"ל פלפל קלוי פרוס
  • 120 מ"ל עגבנייה קצוצה
  • 60 מ"ל פירורי גבינת פטה רזה
  • 30 מ"ל זיתים שחורים חתוכים
  • 15 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • 2 מ"ל אורגנו מיובש
  • 480 מ"ל סלט עלי בייבי מעורבים
הכנה
  • הכינו את אמצעי הבישול – גריל או מחבת סטייקים
  • כתשו את השום והמלח על קרש חיתוך עם צדה הרחב של סכין, עד שתתקבל מחית חלקה. ערבבו את המחית עם כפית שמן בקערית קטנה. 
  • מרחו בעדינות בעזרת מברשת את המחית על פטריות הפורטבלו ואחר כך מרחו על צד אחד של כל פרוסת לחם.
  • שימו בקערה בינונית את הפלפלים הקלויים, העגבניות, גבינת הפטה, הזיתים, האורגנו, הסלט הירוק ואת כפית השמן הנותרת.
  • שימו על הגריל/טגנו את הפטריות עד שהן נעשות רכות, כ-4 דקות לכל צד. שימו על הגריל/טגנו את הלחם עד שיגיע למצב קריספי, כדקה לכל צד.
  • הניחו את הפטריות, בצורה הפוכה כך שהראש שלהן מופנה מטה, על 4 הפרוסות החצויות של הלחם. הוסיפו את תערובת הירקות על הלחם.
 
המבורגרים מהעולם

 

המבורגר עוף יפני עם סלט גזר
ההמבורגר האקזוטי הזה לא רק טעים מאוד, הוא גם בריא יותר והרבה פחות משמין מההמבורגר הסטנדרטי.
 
מרכיבים ל-8 מנות
  • 900 גרם בשר עוף טחון
  • 240 מ"ל פרורי לחם מחיטה מלאה
  • בצל בינוני (קצוץ לכוס אחת ושליש)
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 חלבוני ביצה
  • 45 מ"ל שמן שומשום
  • מלח ים
  • פלפל טחון טרי
  • 120 מ"ל ממרח מיסו
  • 45 מ"ל סוכר חום
  • 80 מ"ל חומץ
  • 30 מ"ל חומץ
  • 480 מ"ל גזר
  • 2 תפוחים אדומים, חתוכים לרבע ופרוסים לפרוסות דקות
  • 8 לחמניות שומשום חצויות
  • ספריי שמן
הכנה
  • בקערה גדולה, ערבבו עוף, פירורי לחם, 2/3 כוס בצל, סלרי, חלבוני ביצה, ושתי כפיות של שמן שומשום. הוסיפו שתי כפיות מלח ושתי כפיות פלפל. מתוך העיסה גבשו 8 קציצות שוות בגודלן. הניחו את הקציצות, כאשר הן מופרדות בנייר אפייה וקררו במקרר, במשך שעה לפחות.
  • בקערה קטנה, ערבבו ממרח מיסו, 2 כפיות סוכר חום, ו-2 כפיות חומץ. חלקו את התערובת לשתיים, בשתי קערות נפרדות (אחת לבישול ושנייה לפיזור על המנה).
  • בקערה גדולה, שימו יחד את הגזר ואת מה שנשאר מהבצל, שמן השומשום, הסוכר החום, ומהחומץ. שימו בצד.
  • חממו את הגריל/מחבת הטיגון לחום בינוני. צלו את הלחמניות על הצד שנחתך, למשך כ-2 דקות. העבירו לצלחת. רססו שמן על הבורגרים וצלו אותם, למשך כ-6 דקות בכל צד. הברישו את הבורגרים עם ממרח מיסו מהקערה הראשונה, הפכו וצלו למשך כ-דקה וחצי נוספות. חזרו ועשו זאת גם לצד השני. 
  • הניחו את הבורגרים על הלחמנייה התחתונה, כסו בסלט גזר, הוסיפו זרזיף ממרח מיסו מהקערה השנייה, וסגרו את הלחמנייה.
 
המבורגרים מהעולם

 

בורגר כבש תוניסאי עם אריסה ירוקה
ההמבורגר החריף הזה מגיע אלינו ישר מצפון אפריקה. כבש עסיסי בכיסוי אריסה מפלפלים ירוקים חריפים.
 
מרכיבים ל-4 מנות
  • 450 גרם בשר כבש טחון
  • 120 מ"ל אורז לבן מבושל
  • ביצה אחת גדולה, מעורבבת
  • 120 מ"ל כוסברה
  • מלח, לפי טעם
  • פלפל שחור טחון, לפי טעם
  • 60 מ"ל שמן זית כתית, בנוסף לשמן לבישול
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים/חלפניו, פרוסים דק
  • 2 גמבות ירוקות, קצוץ גס
  • 2 בצלים ירוקים, קצוץ גס
  • שן שום אחת, מרוסקת
  • לחם נאן חם, להגשה
  • עגבניות קצוצות, להגשה
הכנה
  • הדליקו גריל, או חממו מחבת סטייקים. 
  • בקערה בינונית, ערבבו את הבשר הטחון עם אורז מבושל, ביצה, ורבע כוס בצל ירוק. הוסיפו כפית מלח וחצי כפית של פלפל שחור, ולושו את הבשר והתערובת. גבשו את הבשר ל-12 קציצות, בערך שני סנטימטרים עובי. הברישו את הקציצות עם שמן זית.
  • בשלו את הקציצות מעל אש בינונית, הפכו מדי פעם, עד שהן נעשות חומות ומבושלות, במשך כ-6 דקות.
  • בינתיים, במעבד מזון, שימו את הפלפלים החריפים והגמבות עם הבצל הירוק, שום, ורבע הכוס הנותרת של הכוסברה, והפעילו עד שהתערובת קצוצה. הוסיפו רבע כוס של שמן זית והמשיכו לעבד עד שנוצרת תערובת גושית. הוסיפו לאריסה מלח לפי הטעם. 
  • עטפו את הכבש בלחם נאן חם עם עגבניות. פזרו בכפית אריסה מעליו והגישו. 
 
המבורגרים מהעולם

מיני-המבורגר בסגנון טקסני
הבורגרים הקטנים האלה הגיעו ישירות מטקסס שבארצות הברית, והם יישארו עד שתאכלו את כולם.
 
 
מרכיבים ל-12 מנות
  • 570 גרם בשר הודו טחון
  • גזר בינוני, מגורד, בערך חצי כוס
  • בצל ירוק, קצוץ
  • 60 מ"ל רוטב ראנץ'
  • פלפל
  • 12 לחמניות קטנות, חצויות
  • חסה, עגבנייה, בצל סגול
הוראות הכנה
  • חממו את הגריל/מחבת הטיגון. שלבו את הבשר הטחון בקערה עם הגזר המגורד, בצל ירוק והרוטב עד שהם מתחברים יחד לגוש, אבל אל תערבבו יותר מדי.
  • גבשו את תערובת העוף ל-12 מיני בורגרים בעובי 2 סנטימטרים כל אחד. פזרו בכל צד פלפל. מרחו בכל צד של הבורגר שמן בישול שלא נדבק.
  • הניחו את הבורגרים על גריל חם/מחבת חמה בחום בינוני. בשלו למשך כ-6 עד 7 דקות, או עד שהם מגיעים לרמת עשייה רצויה, הפכו פעם אחת. אם אתם רוצים, תוכלו לצלות על הגריל את הלחמניות במשך 2 הדקות האחרונות של הבישול. 
  • הגישו את הבורגרים על הלחמניות. הוסיפו רוטב, חסה, עגבנייה ובצל סגול.
 
המבורגרים מהעולם
 
המבורגר סלמון נורבגי עם צלפים ושמיר
אלטרנטיבה טעימה ומזינה זו מגיעה אלינו הישר מהנהרות הגועשים של נורבגיה.
 
מרכיבים ל-4 מנות
  • לימון אחד גדול
  • 60 מ"ל מיונז קל
  • 15 מ"ל צלפים
  • 450 גרם פילה סלמון, ללא עור
  • 60 מ"ל שמיר טרי קצוץ
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק
  • 120 מ"ל פירורי לחם יבשים
  • מלח
  • ספריי שמן לא נדבק
  • 4 לחמניות המבורגר, חצויות וקלויות
  • עלי חסה
הכנה
  • הכינו את הגריל/מחבת סטייקים לחום בינוני.
  • בינתיים, מהלימון, גרדו גרידת לימון לכמות של כפית אחת, וסחטו כפית אחת של מיץ לימון.
  • בקערה קטנה, ערבבו מיץ לימון וחצי כוס של גרידת לימון עם מיונז וצלפים עד שהם מתחברים יחד. הניחו בצד את רוטב בלימון-צלפים. יוצא בערך שליש כוס.
  • בעזרת סכין שפים גדולה, קצצו את הסלמון בעדינות. שימו בתוך קערה בינונית. הוסיפו שמיר, בצל ירוק, רבע כוס פירורי לחם, ¾ כפית מלח, וחצי הכפית הנותרת של גרידת לימון אל הסלמון. ערבבו בעדינות עם מזלג עד שהם מתחברים. גבשו את עיסת הסלמון לארבעה בורגרים עגולים בעובי 6 ס"מ.
  • פזרו על שני צידי הבורגרים את פירורי הלחם שנותרו. רססו את שני צידי הבורגרים עם שמן ספריי.
  • הניחו את הבורגרים על הגריל/מחבת למשך כ-6 עד 8 דקות או עד שצבעם החיצוני חום, אך עדיין ורדרדים בצידם הפנימי, או עד מידת עשייה רצויה, הפכו את הבורגרים פעם אחת.
  • הגישו את הבורגרים על לחמניה עם חסה ומיונז לימון-צלפים.
 
המבורגרים מהעולם
 
מקור: יצחק ברגל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: