maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון להמבורגר יווני מפורטבלו וגבינה

מתכון ההמבורגר היווני המדהים הזה מזכיר לנו שבשביל ארוחה טובה לא חייבים בכלל בשר. מתכון בריא למנה טעימה מזינה ומשביעה. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר יווני מפורטבלו וגבינה
רכיבים להמבורגר:
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - 2 גר'
שמן זית - 30 מ"ל
פטריות פורטבלו - 4 (הסירו גבעולים וזימים)
לחם מחמצת - 4 פרוסות (חתוכים לחצי)
פלפל - 120 גר' (קלוי ופרוס)
עגבנייה - 120 גר' (קצוצה)
גבינת פטה - 60 גר' (רזה)
זיתים - 30 גר' (שחורים חתוכים)
חומץ בן יין - 15 גר' (אדום)
אורגנו - 2 גר' (מיובש)
עלי בייבי - 480 גר' (מעורבים)
אופן הכנת ההמבורגר:
  1. הכינו את אמצעי הבישול – גריל או מחבת סטייקים
  2. כתשו את השום והמלח על קרש חיתוך עם צדה הרחב של סכין, עד שתתקבל מחית חלקה. ערבבו את המחית עם כפית שמן בקערית קטנה.
  3. מרחו בעדינות בעזרת מברשת את המחית על פטריות הפורטבלו ואחר כך מרחו על צד אחד של כל פרוסת לחם.
  4. שימו בקערה בינונית את הפלפלים הקלויים, העגבניות, גבינת הפטה, הזיתים, האורגנו, הסלט הירוק ואת כפית השמן הנותרת.
  5. שימו על הגריל/טגנו את הפטריות עד שהן נעשות רכות, כ-4 דקות לכל צד. שימו על הגריל/טגנו את הלחם עד שיגיע למצב קריספי, כדקה לכל צד.
  6. הניחו את הפטריות, בצורה הפוכה כך שהראש שלהן מופנה מטה, על 4 הפרוסות החצויות של הלחם. הוסיפו את תערובת הירקות על הלחם.
מקור: יצחק ברגל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: