maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למיני המבורגר מקינואה וגבינת פרמז'ן

הקינואה מעולם לא הייתה מפתה כל כך כמו שהיא בצורתה כקציצה. אין ספק שהילדים יאהבו את המנה הזו ויצליחו ליהנות מטעמה הנפלא ומהיתרונות התזונתיים שלה.  

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למיני המבורגר מקינואה וגבינת פרמז'ן
רכיבים למיני המבורגר:
קינואה - ⅔ כוס
לחם חיטה - 2 (פרוסות בעובי של 5 ס"מ חתוכות לפרוסות ללא קרום הלחם.)
קישואים - 1 כוס (חתוכים גס)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
שיני שום - 3 (טחונות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - 1 כפית
השמן זית - ¼ כוס
חסה - 5 (עלים טריים)
עגבניות - 2 (פרוסים)
אופן הכנת המיני המבורגר:
  1. בשלו בסיר בינוני את הקינואה במים רותחים למשך 10 דקות. לאחר מכן סננו את הקינואה והניחו על תבנית אפייה עד שהיא תתקרר.
  2. הכניסו את פרוסות הלחם אל תוך מעבד מזון עד וטחנו עד שהם יהפכו לפירורים גסים, הכמות שצריכה לצאת של פירורי הלחם היא כוס אחת.
  3. קחו קערה והקציפו את הביצים, סחטו מהקישואים את הנוזלים והוסיפו לביצים.
  4. הוסיפו את הגבינה, העירית, השום, המלח והפלפל וערבבו.
  5. ערבבו את כל התערובת יחד עם הקינואה ופירורי הלחם במשך 10 דקות.
  6. קחו מחבת גדולה וחממו בתוכה כף שמן זית.
  7. קחו את התערובת והכינו מהעיסה קציצות עבות. את הקציצות הכניסו למחבת עד שהן יזהיבו בתחתית, 3 דקות לערך. הוסיפו 1 כפית שמן זית נוספת למחבת, הפכו את הקציצות ותטגנו במשך 3 דקות נוספות, עד שיהפכו לפריכות. המשיכו לפי הוראות אלו עד שתסיימו את כל הבלילה שהכנתם.
  8. ניתן לאכול את הקציצות כפי שהן, אך מומלץ להוסיף להם לחמנייה עם התוספות האהובות להמבורגר.
מקור: דניאל פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: