header

מתכון לפנקייק גרמני עם אוכמניות ולימון

הפנקייק הגרמני, הידוע גם בכינוי ״דאץ׳ בייבי״, הוא דרך נפלאה לפתוח איתה את הבוקר ביחד עם כל המשפחה. במתכון שהבאנו לפניכם אתם תיהנו משילוב של אוכמניות ולימון, במנה שהיא מעין פנקייק אוורירי עם מרקם סופלה שיפתיע את כל מי שיטעם ממנה. רק שימו לב שעבור המתכון הזה מומלץ מאוד להשתמש באוכמניות טריות ולא בקפואות, ואם תרצו תוכלו גם להחליף את חלב הפרה בחלב שקדים – גם זה יצא מאוד טעים!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק גרמני עם אוכמניות ולימון מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לפנקייק גרמני:
ביצים גדולות - 3 (בטמפרטורת החדר)
חלב מלא או חלב שקדים - ½ כוס (בטמפרטורת החדר)
קמח - ½ כוס
סוכר - 1 כף
תמצית וניל - 1 כפית
גרידת לימון - מלימון 1
מלח - קמצוץ
אוכמניות - ¾ כוס (שטופות ומיובשות - לא קפואות)
אבקת סוכר - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת פנקייק גרמני:
  1. חממו תנור מראש ל-220 מעלות עם מגש במרכזו, והניחו על המגש מחבת שמתאימה לאפייה בקוטר 25 ס״מ. אם אין לכם מחבת מתאימה, למשל מחבת מברזל יצוק, ניתן להשתמש גם בתבנית לתבשיל או תבנית מתכת לעוגה בגודל זהה.
  2. בזמן שהתנור מתחמם, ערבלו בבלנדר על מהירות גבוהה ולמשך 30 שניות את הביצים, החלב, הקמח, הסוכר, המלח, תמצית הווניל וגרידת הלימון. גרדו את צדי פנים הבלנדר אם צריך וודאו שכל הרכיבים משתלבים היטב.
  3. הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור (השתמשו בכפפות), הוסיפו לה 3 כפות חמאה והזיזו אותה מצד לצד כדי שהחמאה תכסה את רוב התחתית.
  4. הוסיפו את האוכמניות למחבת ונערו אותו כדי לכסות אותן בחמאה. לאחר מכן החזירו את המחבת לתנור למשך דקה אחת.
  5. הוציאו שוב את המחבת מהתנור, ושפכו לתוכה ועל האוכמניות את התערובת שהכנתם בבלנדר.
  6. החזירו את המחבת לתנור לאפייה של 16-18 דקות, או עד שהפנקייק נפוח ושחום בקצותיו.
  7. הוציאו את הפנקייק מהתנור, פזרו עליו אבקת סוכר אם תרצו וחתכו ל-4 חתיכות. הגישו לצד סירופ מייפל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.