header

מתכון לבייגלה עם שומשום

אחרי שהבייגלה יוצא מהתנור קשה מאוד לעמוד בפניו והריח המשכר ברוב המקרים יגרום לכם לוותר על הכנות מיותרות ובמקום לאכול את הכריך שדמיינתם, תמצאו את עצמכם טובלים אותו בשמן זית ומתענגים עליו כמו שהוא! יש הטוענים כי את החור באמצע יצרו כדי לערום את הבייגלה אחד על השני על מקל או לולאה, כדי להקל את הצגתו ולשנע אותו ממקום למקום בקלות. הבייגלה הירושלמי המסורתי בצורת אליפסה דקה וארוכה המעוטרת בשומשום נהדר. במתכון הבא החלטתי להעניק לו צורה מיוחדת יותר בעלת נפח וליצור אותו קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

מתכון לבייגלה עם שומשום: בייגל

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בייגל:

סוכר: במקום סוכר אפשר לשים 3 כפות סילאן בבצק, או להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום.

שמן זית: את שמן הזית ניתן להחליף בשמן צמחי כמו קנולה, אך פחות מומלץ.  

יצירת הצורה: אפשר כמו במתכון ליצור צורה מיוחדת מוברגת, ואפשר ליצור עיגולים עם חור. הכמות שתצא תלויה כמובן בגודל עיגולי הבצק שתיצרו, ככל שהעיגולים יהיו גדולים יותר כך תקטן הכמות, ולהפך. 

לציפוי: אפשר להחליף את המים בציפוי בחלב או ביצה טרופה. במקום או כתוספת לשומשום אפשר לפזר קצח, פרג, גרעינים, זעתר, מלח גס ועוד.

לשמירה על מרקם רך: לאחר ההוצאה מהתנור, העבירו לרשת צינון וכסו עם מגבת.

אחסון: מומלץ לשמור בשקית אטומה, מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר.

זמן הכנה: שעתיים
כמות יחידות: 15
רמת קושי: בינוני
מתכון לבייגלה עם שומשום
רכיבים לבייגלה:
קמח - 1 ק"ג
מים פושרים - ½2 כוסות
שמן זית - 3-4 כפות
מלח - כף
סוכר - ¼ כוס
שמרים יבשים - 2 כפות
מים - ¼ כוס (לציפוי)
שומשום - לפי הצורך (לציפוי)
אופן הכנת הבייגלה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים, ומערבלים.
  2. מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים בהדרגה, ומערבלים כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה לשעה וחצי לפחות.
  4. לשים מעט את הבצק שתפח, מוציאים ממנו את האוויר ומניחים על משטח מעט מקומח.
  5. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל צר וארוך.
  6. מקפלים את רצועות הבצק ומלפפים את שני החלקים אחד בשני כמו שמבריגים בורג, מהדקים את הקצוות היטב, וממשיכים כך עם כל רצועות הבצק. preperation
  7. טובלים כל בייגלה בקערת מים ואחר כך בקערת שומשום, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. preperation
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. preperation
  9. מצננים מעט ומגישים חם עם שמן זית וזעתר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.