maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפיתה ביתית

אם תשאלו כל ישראלי איזה סוג לחם הוא אוהב, רבים יענו "פיתה" בלי להסס. הרכות, הטריות, הכיס שנוצר שלתוכו ניתן להכניס עולם ומלואו הופכים את הלחם הזה לאהוב על כולם, ילדים ומבוגרים כאחד. אם חשבתם פעם להכין פיתה בעצמכם, תוכלו להשתמש במתכון שלפניכם וכל שתצטרכו כתוספת זה צלחת חומוס לניגוב.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיתה ביתית מקור תמונה: melskitchencafe
רכיבים לפיתה:
קמח - 8 כוסות
שמרים יבשים - 2 כפות
סוכר - 1 כפית
מלח - 2 כפיות
שמן זית - ½ כוס
מים - ½2 כוסות (חמימים)
אופן הכנת הפיתה:
  1. הכניסו לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, מלח וערבבו יחד.
  2. הפעילו את המיקסר עם וו לישה, והוסיפו לקערה שלו מים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד, רך ואלסטי.
  3. צקו את השמן לקערה, ערבלו עוד כדקה והניחו את הבצק לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
  4. לאחר ההתפחה, חלקו את הבצק ל-18 חלקים שווים והניחו לתפיחה מהירה, כ-5-10 דקות.
  5. קמחו את משטח העבודה ורדדו כדור בצק אחד לעיגול שטוח בעובי ½-1 ס''מ.
  6. חממו מחבת על חום בינוני-נמוך, הניחו את הבצק על המחבת החמה וכסו עם מחבת נוספת מעל.
  7. הרימו את המכסה ובידקו אם החלק התחתון נאפה. הפכו את הפיתה, כסו שוב ואפו דקה נוספת.
  8. הוציאו את הפיתות על מגש וכסו אותן במגבת. חיזרו על הפעולה עם כל שאר כדורי הבצק. הגישו חם או הקפיאו את הפיתות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: