maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפוקצ'ה - לחם איטלקי

הפוקצ'ה הנפלאה היא לחם איטלקי שטוח המורכב מקמח מועשר בגלוטן ובתוספת מים, שמן זית, שמרים ומלח. מתכון לפוקצ'ה איכותית מתחיל בקמח מנופה שמטרתו ליצור מרקם אוורירי יותר ובשמן זית איכותי, כשאת בצק הפוקצ'ה מורחים בשמן לשמירה על לחות הבצק, וכמו כן ניתן לעטר את הבצק טרם אפייתו בירקות טריים, אנטיפסטי, גבינה מגורדת או לבזוק מלח גס בלבד.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפוקצ'ה - לחם איטלקי מקור תמונה: thecomfortofcooking
רכיבים לפוקצ'ה:
מים - 1 כוס
שמן זית - 2 כפות
מלח - 1 כפית
קמח - ⅔2 - ¼2 כוסות (עדיף קמח ללחם)
שמרים יבשים - ⅓2 כפיות
שמן זית - 2 כפות (למריחה על הבצק לפני האפייה)
שום - ½ כפית (כתוש )
רוזמרין - 1 כף (טרי)
אופן הכנת הפוקצ'ה:
  1. חממו את המים לטמפרטורה של כ-40 מעלות (בידקו עם גב היד, המים אמורים להיות חמים ולא רותחים).
  2. צקו את המים לקערה גדולה הוסיפו את השמרים וערבבו בעזרת מזלג עד להתמוססותם.
  3. הוסיפו פנימה ¼2 כוסות קמח, 2 כפות שמן זית, ומלח, וערבבו עד לקבלת בצק רך.
  4. העבירו את הבצק למשטח מקומח, לושו בעזרת הידיים על ידי כך שמעבירים את דפנות הבצק לפנים הבצק.
  5. קמחו מעט את המשטח לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. בין 5-10 דקות.
  6. הניחו את הבצק בקערה משומנת והניחו לבצק לנוח כ-10 דקות.
  7. לאחר מנוחה, הניחו את הבצק על נייר אפייה משומן בתוך תבנית התנור. פרסו את הבצק בעזרת הידיים על התבנית לצורת עיגול גדול, כסו בעזרת נייר אפייה משומן כ- 30-45 דקות או עד שהבצק יכפיל את נפחו. preperation מקור תמונה: accidentalhappybaker
  8. חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  9. לאחר שהבצק תפח, צרו חורים בבצק בעזרת האצבעות בעומק של ½1-1 ס''מ ובמרווחים של כ-2 ס''מ אחד מהשני. preperation מקור תמונה: accidentalhappybaker
  10. מרחו את חלקו העליון של הבצק ב-2 כפות שמן הזית ופזרו מעל את השום והרוזמרין (במידה והחלטתם לפזר גבינה, זה הזמן).
  11. אפו בתנור כ- 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב, הגישו חם. preperation מקור תמונה: accidentalhappybaker
טיפ השף:
ניתן להוסיף מעל הפוקצ'ה ⅓ כוס גבינת פרמז'ן לפנייה האפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: