maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 תערובות תיבול ביתיות מומלצות

  את אבקות התבלינים שבהן אנו משתמשים ניתן לחלק ל-2 סוגים: תבלינים בסיסיים כמו מלח, פלפל, כורכום וכדומה, ותערובות תבלינים שמשלבות מספר תבלינים בסיסיים כדי ליצור טעם מוכר ומומלץ, כמו גריל עוף או קארי. את הסוג השני תוכלו להכין בעצמכם בבית, בין שנתקעתם בעת הבישולים לקראת שבת בלי תערובת התיבול הדרושה ובין שאתם רוצים לנסות להכין בעצמכם תערובות עם טעמים שונים, מפתיעים וביתיים יותר. הכירו את 10 תערובות התיבול שתוכלו להכין בביתכם, אשר יוסיפו טעם אישי יותר לבישולים שלכם.
 
מתכון לתערובת ביתית לתיבול עוף בגריל

בחנויות ובשווקים ניתן למצוא גרסאות שונות לתערובת תיבול לעוף בגריל, שכל אחת מהן טובה וטעימה, אך אם אתם רוצים להוסיף למנה שלכם טעם אישי יותר, נסו את תערובת התיבול הבאה שתכינו בעצמכם.

מתכון לתערובת ביתית לתיבול עוף בגריל מקור תמונה: raisingallergykids
רכיבים לתערובת תבלינים לעוף:
רוזמרין - ¾2 כפיות
טימין - ½1 כפיות
בזיליקום - 1 כפית (טחון)
אגוז מוסקט - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מתכון לתערובת אבקת צ'ילי ביתית

הצ'ילי החריף משמש אותנו בעיקר בהכנת מנות מהמטבח המקסיקני וההודי, אך תוכלו להשתמש בו גם בהכנת מרקים, תבשילים, חזה עוף, פסטה, סלט וכל דבר אחר שתרצו להוסיף לו טעם שמעקצץ בלשון.

מתכון לתערובת אבקת צ'ילי ביתית מקור תמונה: cookeatdelicious
רכיבים לתערובת צ'ילי:
פפריקה - 1 כפית
כמון - 2 כפיות
פלפל קאיין - 1 כפית
אורגנו - 1 כפית
אבקת שום - 2 כפיות
מתכון לתערובת קייג'ון חריפה לתיבול בשר

במטבח האמריקאי נוהגים לתבל את מאכלי הגריל והברביקיו בתערובת קייג'ון, שמקורה הוא במטבח הקייג'וני של צאצאי המתיישבים הצרפתיים בקנדה. התערובת משלבת מספר פלפלים שמספקים לה טעם חריף וחמים, ומומלץ להשתמש בה בהכנת עוף או פרגיות. אם אתם מרגישים מעט הרפתקנים תוכלו להוסיף אותה גם למנות דג ואפילו למרקים.

מתכון לתערובת קייג'ון חריפה לתיבול בשר מקור תמונה: killingthyme.net
רכיבים לתערובת קייג'ון:
פפריקה - ½2 כפיות
אבקת צ'ילי - ½1 כפיות
פלפל קאיין - ½1 כפיות (אפשר להוסיף עוד כדי לגרום לתבלין להיות חריף יותר)
פלפל שחור - ¼ כפית
אורגנו - ¼ כפית
קורנית - ¾ כפית
מלח - 1 כפית
מתכון לתערובת תבלינים מושלמת עבור פאי תפוחים

פאי תפוחים הוא אחד המאפים הפשוטים ביותר להכנה, וגם אחד הטעימים ביותר, אך בעזרת תערובת התבלינים הזו תוכלו להפוך את הפאי שלכם למושלם! אפשר להשתמש בתערובת גם לתיבול בלילת פרנץ' טוסט או בהכנת סיידר תפוחים.

מתכון לתערובת תבלינים מושלמת עבור פאי תפוחים מקור תמונה: ladybehindthecurtain
רכיבים לתיבול לפאי תפוחים:
קינמון - 2 כפות
אגוז מוסקט - 1 כפית
ג'ינג'ר - 1 כפית
גרידת לימון - ½ כפית (לא חובה)
מתכון לתערובת קארי ביתית להכנת מגוון מנות נהדרות

להכנת אבקת הקארי יש מספר נוסחאות שונות, אך בכולן תמצאו את הכורכום שמספק לתערובת את צבעה המוכר. תוכלו להוסיף או להחסיר תבלינים לפי טעמכם האישי, ולהשתמש בתערובת להכנת כל מנה, החל מפסטה, דרך תבשילי עוף ועד למנות צמחוניות של ירקות מוקפצים ומרקים.

רכיבים לאבקת קארי:
כורכום - 3 כפיות
כוסברה - 2 כפיות
כמון - ½1 כפיות
קינמון - 1 כפית
ג'ינג'ר - 1 כפית
הל - ½ כפית
ציפורן - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
פלפל קאיין - ⅛ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פלפל לבן - ½ כפית (לא חובה)
גרגרנית יוונית- חילבה - ½ כפית (לא חובה)
אבקת שום - ½ כפית (לא חובה)
אבקת חרדל - ½ כפית (לא חובה)
מתכון לתיבול איטלקי להכנת רוטב מדהים לסלט

במקום להשתמש ברוטב קנוי שמכיל שמנים שאינם בריאים וערך קלורי גבוה, הפכו את הסלט שלכם לבריא וטעים יותר בעזרת תערובת התבלינים הבאה, אותה תוכלו להפוך לרוטב האיטלקי מושלם בכל רגע שתרצו.

מתכון לתיבול איטלקי להכנת רוטב מדהים לסלט מקור תמונה: food
רכיבים לתערובת תיבול איטלקית:
אבקת שום - ½1 כפית
אבקת בצל - 1 כף
אורגנו - 2 כפיות
פטרוזיליה - 1 כף (מיובשת)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
טימין - ¼ כפית
מתכון לתערובת לימון ופלפל שחור לתיבול דגים ועוף

תערובת לימון ופלפל שחור היא למעשה תערובת תיבול דרום אפריקאית שניתן להשתמש בה כמעט לכל מטרה בבישולים, בין שאתם מכינים סלט, מרק או תבשיל תפוח אדמה עם בשר, אך הטעם שלה מתאים במיוחד למנות דגים ועוף.

מתכון לתערובת לימון ופלפל שחור לתיבול דגים ועוף מקור תמונה: simplyscratch
רכיבים לתערובת לימון:
לימונים - 5 (גדולים)
פלפל שחור - ⅓ כוס (טחון)
מלח גס - ¼ כוס (לא חובה)
מתכון לתערובת תיבול לעוף מטוגן

התערובת הבאה מגיעה מנפאל ומקורה במטבח של שבט הנוואר, שם הכורכום נחשב למצרך בסיסי כמעט בכל הבישולים. בעזרתה תוכלו להכין את העוף המטוגן הטוב ביותר שאי פעם טעמתם!

מתכון לתערובת תיבול לעוף מטוגן מקור תמונה: raisingallergykids
רכיבים לתיבול לעוף מטוגן:
שום - 4 כפיות (טחון)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (טחון)
כמון - 2 כפיות
כורכום - ¼1 כפיות
צ'ילי - ½ כפית (גרוס)
שחור - ¼ כפית (טחון)
מלח - ½2 כפיות
מתכון לתערובת תבלינים עבור תבשילים וקינוחים

למרות שמו המבלבל, הפלפל האנגלי מגיע דווקא מג'מייקה, ובאנגלית הוא בכלל מכונה Allspice שכן טעמו מזכיר מאוד את שילוב הטעמים הבא, שישמש אתכם כתחליף במקרה שהוא מופיע במתכון ואזל לכם לגמרי.

מתכון לתערובת תבלינים עבור תבשילים וקינוחים מקור תמונה: adventures-in-food
רכיבים לתערובת תיבול:
קינמון - 1 כף
ציפורן - 1 כף
מתכון לתערובת סוכר וקינמון בגרסאות שונות ובריאות יותר

את תערובת קינמון הסוכר שאנו מוסיפים למאפים מתוקים או למנת שיבולת שועל, רובנו בכל מקרה מכינים בעצמם, אך יש מספר תחליפים בריאים יותר שתוכלו לנסות בעוצמות טעם שונות, לפי טעמכם האישי, ומומלץ מאוד שתנסו את התערובת הזו גם בקפה שאתם מכינים לעצמכם, במקום סוכר פשוט.

מתכון לתערובת סוכר וקינמון בגרסאות שונות ובריאות יותר מקור תמונה: wholenewmom
רכיבים לגירסה המתוקה ביותר:
ממתיק טבעי - 1 כוס (מומלץ להשתמש בסוכר קוקוס או שילוב של סטיביה ואריתריטול, המוכר כ"סופר סוכר")
קינמון - 2 כפות
רכיבים לגירסה במתיקות הבינונית:
ממתיק טבעי - 1 כוס
קינמון - 4 כפות
רכיבים לגירסה במתיקות הנמוכה:
ממתיק טבעי - 1 כוס
קינמון - 16 כפיות
אגוז מוסקט - ½ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: