maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 תערובות תיבול ביתיות מומלצות

  את אבקות התבלינים שבהן אנו משתמשים ניתן לחלק ל-2 סוגים: תבלינים בסיסיים כמו מלח, פלפל, כורכום וכדומה, ותערובות תבלינים שמשלבות מספר תבלינים בסיסיים כדי ליצור טעם מוכר ומומלץ, כמו גריל עוף או קארי. את הסוג השני תוכלו להכין בעצמכם בבית, בין שנתקעתם בעת הבישולים לקראת שבת בלי תערובת התיבול הדרושה ובין שאתם רוצים לנסות להכין בעצמכם תערובות עם טעמים שונים, מפתיעים וביתיים יותר. הכירו את 10 תערובות התיבול שתוכלו להכין בביתכם, אשר יוסיפו טעם אישי יותר לבישולים שלכם.
 
 

1. תערובת תיבול לעוף בגריל

בחנויות ובשווקים ניתן למצוא גרסאות שונות לתערובת תיבול לעוף בגריל, שכל אחת מהן טובה וטעימה, אך אם אתם רוצים להוסיף למנה שלכם טעם אישי יותר, נסו את תערובת התיבול הבאה שתכינו בעצמכם.
תערובת תיבול לעוף בגריל

מצרכים:

  • ¾2 כפיות רוזמרין
  • ½1 כפיות טימין
  • 1 כפית בזיליקום טחון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

2. תערובת אבקת צ'ילי ביתית

הצ'ילי החריף משמש אותנו בעיקר בהכנת מנות מהמטבח המקסיקני וההודי, אך תוכלו להשתמש בו גם בהכנת מרקים, תבשילים, חזה עוף, פסטה, סלט וכל דבר אחר שתרצו להוסיף לו טעם שמעקצץ בלשון.
תערובת אבקת צ'ילי ביתית

מצרכים:

  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית פלפל קאיין
  • 1 כפית אורגנו
  • 2 כפיות אבקת שום

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

3. תערובת קייג'ון חריפה לתיבול בשר

במטבח האמריקאי נוהגים לתבל את מאכלי הגריל והברביקיו בתערובת קייג'ון, שמקורה הוא במטבח הקייג'וני של צאצאי המתיישבים הצרפתיים בקנדה. התערובת משלבת מספר פלפלים שמספקים לה טעם חריף וחמים, ומומלץ להשתמש בה בהכנת עוף או פרגיות. אם אתם מרגישים מעט הרפתקנים תוכלו להוסיף אותה גם למנות דג ואפילו למרקים.
תערובת קייג'ון

מצרכים:

  • ½2 כפיות פפריקה
  • ½1 כפיות אבקת צ'ילי
  • ½1 כפיות פלפל קאיין (אפשר להוסיף עוד כדי לגרום לתבלין להיות חריף יותר)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אורגנו
  • ¾ כפית קורנית
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

 

4. תערובת תיבול מושלמת לפאי תפוחים

פאי תפוחים הוא אחד המאפים הפשוטים ביותר להכנה, וגם אחד הטעימים ביותר, אך בעזרת תערובת התבלינים הזו תוכלו להפוך את הפאי שלכם למושלם! אפשר להשתמש בתערובת גם לתיבול בלילת פרנץ' טוסט או בהכנת סיידר תפוחים.
תערובת תיבול לפאי תפוחים

מצרכים:

  • 2 כפות קינמון 
  • ½ כף פלפל אנגלי
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • ½ כפית גרידת לימון (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

5. תערובת אבקת קארי ביתית

להכנת אבקת הקארי יש מספר נוסחאות שונות, אך בכולן תמצאו את הכורכום שמספק לתערובת את צבעה המוכר. תוכלו להוסיף או להחסיר תבלינים לפי טעמכם האישי, ולהשתמש בתערובת להכנת כל מנה, החל מפסטה, דרך תבשילי עוף ועד למנות צמחוניות של ירקות מוקפצים ומרקים.
תערובת אבקת קארי

מצרכים:

  • 3 כפיות כורכום
  • 2 כפיות כוסברה
  • 1½ כפיות כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • ½ כפית הל
  • ½ כפית ציפורן
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ⅛ כפית פלפל קאיין
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פלפל לבן (לא חובה)
  • ½ כפית גרגרנית יוונית (לא חובה)
  • ½ כפית אבקת שום (לא חובה)
  • ½ כפית אבקת חרדל (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

6. תערובת תיבול איטלקית להכנת רוטב לסלט

במקום להשתמש ברוטב קנוי שמכיל שמנים שאינם בריאים וערך קלורי גבוה, הפכו את הסלט שלכם לבריא וטעים יותר בעזרת תערובת התבלינים הבאה, אותה תוכלו להפוך לרוטב האיטלקי מושלם בכל רגע שתרצו.
תערובת תיבול איטלקית

מצרכים:

  •  ½1 כפית אבקת שום
  • 1 כף אבקת בצל
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל
  • ¼ כפית טימין

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים ואחסנו אותם בצנצנת אטומה.

2. הכינו את הרוטב לסלט בכל פעם שאתם רוצים להוסיף אותו למנה שלכם: ערבבו 2 כפות של התבלין שיצרתם עם ¼ כוס חומץ (עדיף חומץ בן יין אדום), 2 כפיות מים ו-½ כוס שמן זית.

7. תערובת לימון ופלפל שחור לתיבול דגים ועוף

תערובת לימון ופלפל שחור היא למעשה תערובת תיבול דרום אפריקאית שניתן להשתמש בה כמעט לכל מטרה בבישולים, בין שאתם מכינים סלט, מרק או תבשיל תפוח אדמה עם בשר, אך הטעם שלה מתאים במיוחד למנות דגים ועוף.
תערובת לימון ופלפל שחור

מצרכים:

  • 5 לימונים גדולים
  • ⅓ כוסות פלפל שחור טחון
  • ¼ כוס מלח גס (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. גרדו את קליפת הלימון וערבבו אותה עם הפלפל השחור.

2. פזרו את התערובת על תבנית אפייה ואפו בתנור על חום נמוך, עד שגרידת הלימון מתייבשת.

3. הכניסו את תערובת הלימון והפלפל למטחנת תבלינים וטחנו אותם עד שתקבלו את המרקם המועדף עליכם.

4. אם בחרתם להשתמש גם במלח גס, שלבו אותו בתוך התערובת ושמרו אותה במכל אטום למשך כ-3 חודשים.

8. תערובת תיבול לעוף מטוגן

התערובת הבאה מגיעה מנפאל ומקורה במטבח של שבט הנוואר, שם הכורכום נחשב למצרך בסיסי כמעט בכל הבישולים. בעזרתה תוכלו להכין את העוף המטוגן הטוב ביותר שאי פעם טעמתם!
תערובת תיבול לעוף מטוגן

מצרכים:

  • 4 כפיות שום טחון
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות כמון
  • ¼1 כפיות כורכום
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • ¼ פלפל שחור טחון
  • ½2 כפיות מלח

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את תערובת התבלינים לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

9. תערובת תיבול תחליף לפלפל אנגלי

למרות שמו המבלבל, הפלפל האנגלי מגיע דווקא מג'מייקה, ובאנגלית הוא בכלל מכונה Allspice שכן טעמו מזכיר מאוד את שילוב הטעמים הבא, שישמש אתכם כתחליף במקרה שהוא מופיע במתכון ואזל לכם לגמרי.
תערובת תיבול תחליף לפלפל אנגלי

מצרכים:

  • אגוז מוסקט
  • קינמון
  • ציפורן

הוראות הכנה:

1. ערבבו כמות שווה מכל מרכיב יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את התבלין לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

10. גרסאות שונות ובריאות יותר לתערובת סוכר וקינמון

את תערובת קינמון הסוכר שאנו מוסיפים למאפים מתוקים או למנת שיבולת שועל, רובנו בכל מקרה מכינים בעצמם, אך יש מספר תחליפים בריאים יותר שתוכלו לנסות בעוצמות טעם שונות, לפי טעמכם האישי, ומומלץ מאוד שתנסו את התערובת הזו גם בקפה שאתם מכינים לעצמכם, במקום סוכר פשוט.
תערובת סוכר וקינמון

מצרכים:

לגרסה המתוקה ביותר:
  • 1 כוס ממתיק טבעי (מומלץ להשתמש בסוכר קוקוס או שילוב של סטיביה ואריתריטול, המוכר כ"סופר סוכר")
  • 2 כפות קינמון
לגרסה בעלת עצמת המתיקות הבינונית:
  • 1 כוס ממתיק טבעי
  • 4 כפות קינמון
לגרסה בעלת עצמת המתיקות הנמוכה ביותר:
  • 1 כוס ממתיק טבעי
  • 16 כפיות קינמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

1. ערבבו כמות שווה מכל מרכיב יחדיו בקערה קטנה.

2. העבירו את התבלין לאריזה אטומה ושמרו אותה במקום קריר ומוצל.

מקור התמונות: 
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: