maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון מיוחד ללחם סלק סגלגל

הלחמים שנמכרים בשנים האחרונות שינו את פניהם מן הקצה אל הקצה עם תוספות מיוחדות, וכעת גם אתם תוכלו ליהנות מגירסה מיוחדת למאפה האהוב עם המתכון הבא ללחם סלק סגלגל וטעים במיוחד. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון מיוחד ללחם סלק סגלגל מקור תמונה: heghineh
רכיבים ללחם סלק:
מים חמים - ¾ כוס
חלב - ½ כוס
סלקים בינוניים - ½2 (קלופים)
קמח - ½3 כוסות
שמן זית - 2 כפות
מלח - 1 כף
סוכר - 1 כפית
אופן הכנת הלחם סלק:
  1. הכינו מחית סלק: קצצו את הסלקים וטחנו במעבד מזון יחד עם חצי כוס חלב עד לקבלת מרקם חלק.
  2. ערבבו בקערה את השמרים, הסוכר והמים, והניחו בצד ל-5 דקות.
  3. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח והמלח, הוסיפו לקערה את תערובת השמרים, מחית הסלק ושמן הזית וערבבו ביד קלות.
  4. לושו בעזרת הידיים או המיקסר את התערובת במשך 10 דקות או עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
  5. העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  6. העבירו את הבצק לתבנית שמרופדת בנייר אפייה, "הכו" בו קצת להוצאת אוויר ועצבו בידיים לצורת כדור. כסו באופן רופף בניילון והניחו שוב בצד למשך 60-45 דקות, עד שהבצק שוב יכפיל את נפחו.
  7. חממו את התנור ל-190 מעלות, והכניסו אל תחתיתו (מתחת לרשת שעליה תשימו את תבנית האפייה) תבנית שטוחה המלאה בחצייה במים רותחים. על הלחם פזרו קצת קמח וחרצו צורת X.
  8. הכניסו את הבצק לתנור ואפו במשך 35-30 דקות. אחר כך הוציאו את הלחם והניחו לקירור מחוץ לתנור.
מקור: גלי.ב.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר