header

מתכון למאפינס ברוקולי חלבי עם גבינות

המאפינס הם מעין מאפים קטנים שכיף לקחת איתנו לכל מקום. המתכון הבא הוא קל להכנה, מהיר וגורם גם למי שלא מחבב בדרך כלל ברוקולי להתאהב במאפה הנהדר. מאפינס הברוקלי יכולים להשתלב מצוין בארוחת הבוקר או הערב, ויכולים גם להיות נשנוש קליל במהלך היום. אפשר לקצוץ את הברוקלי דק ולערבב עם הגבינות ואפשר להשאיר את הפרחים שלמים ולהכניס לכל שקע, לבחירתכם.

מתכון למאפינס ברוקולי וגבינות: מאפינס ברוקולי וגבינות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מאפינס ברוקולי וגבינות:

ברוקולי: אפשר לבשל את הברוקולי לפני הכניסה לתנור כ-5-7 דקות כדי שיהיה רך, ואפשר גם להכניס אותו בצורתו הגולמית, לבחירתכם. 

גבינות: כל גבינה קשה מתאימה, לפי טעמכם האישי: צ'דר, צהובה, פרמז'ן, בולגרית.

להעשרת המתכון: אפשר להוסיף בצל קצוץ סגול, גזר מגורד, כפית חרדל דיז'ון, שום כתוש, עגבניות שרי קצוצות, עשבי תיבול כמו: פטרוזיליה, כוסברה או שמיר.

אחסון: בכלי אטום במקרר במשך כ-3 ימים, או בהקפאה לתקופה של כחודשיים. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 24
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס ברוקולי חלבי עם גבינות
רכיבים למאפינס ברוקולי עם גבינות:
קמח - ½1 כוסות
ברוקולי - 1-2 כוסות (קצוץ דק)
חמאה מומסת - 100 גרם
חלב - 1 כוס
ביצה - 1 גדולה
גבינה צהובה - 100 גרם (מגורדת)
גבינת צ'דר - 100 גרם (מגורדת)
סוכר - 1 כף
מלח - ½ כפית
אופן הכנת מאפינס ברוקולי עם גבינות:
  1. בקערה גדולה שמים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, פפריקה, ומערבבים.
  2. מוסיפים לקערה את הברוקולי הקצוץ והגבינה המגורדת, ומערבבים.
  3. בקערה קטנה מערבבים היטב: חמאה מומסת, חלב וביצה.
  4. יוצקים את התערובת הנוזלית לקערת הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ורטובה.
  5. משמנים תבניות מאפינס, מוזגים את הבלילה ומשאירים רבע מגובה השקע (כדי שיהיה מספיק מקום למאפה לתפוח). preperation
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-20-25 דקות, עד ששולי המאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי - אכלו בתיאבון! preperation
טיפ השף:
את הברוקלי אפשר להחליף בכרובית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.