header

מתכון למאפה שבלולי פיצה של השף לירוי קפוזה

בצק שמרים בשילוב גבינות איכותיות ורוטב עגבניות, יוצרים מאפה פיצה מדהים שקשה מאוד לתלוש ממנו רק חתיכה אחת! הוא אהוב על הילדים, מתקבל בקריאות התפעלות על ידי האורחים, קל לשנע אותו ממקום למקום יותר מאשר פיצה רגילה, והוא רך וטעים! אפשר לאחר חיתוך השושנים להניח אותם כמו שהם בתבנית האפייה, ואפשר לחבר אותם בתוך תבנית וליצור מעין עוגה מרשימה ועשירה בטעמים. 

המתכון הבא של השף לירוי קפוזה, קל הכנה, פשוט וצריך רק להתאזר בסבלנות כאשר המאפה תופח בתנור כי הריח שיוצא משם עלול לעשות אתכם רעבים וחסרי סלבנות...

מתכון למאפה שבלולי פיצה: מאפה שבלולי פיצה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מאפה שבלולי פיצה:

תבנית: מומלץ להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 28, אפשר גם במרובעת או מלבנית. 

קמח: רצוי להשתמש בקמח פיצה כדי לקבל מאפה אוורירי במיוחד.

שום: השום אינו רכיב חובה אך הוא מעצים את הטעם.

רוטב עגבניות: אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות ואפשר לגרד עגבנייה אחת גדולה. חשוב לא לצקת יותר מדי רוטב, שכבה דקה אחת בהחלט מספיקה. את הרוטב אפשר לערבב ולצקת כמו שהוא ואפשר לבשל במחבת כמה דקות עד להצטמצמות, לבחירתכם. 

גבינות: ניתן להשתמש בכל גבינה קשה: גאודה, צהובה, פרמז'ן ועוד.

תוספות: אפשר להוסיף תוספות כמו זיתים, פטריות,טונה, בצל מטוגן ועוד. השתדלו לא להפריז בכמות התוספות כדי לא להכביד על הבצק. 

ביצה טרופה מעל: ניתן למרוח מעל ביצה טרופה, ברוב המקרים זה לא נדרש, אלא רק במקרה שהחלטתם להניח את הבצק בתבנית כלפי מעלה ולא את החלק הפתוח עם רוטב כמו במתכון. 

זמן הכנה: שעתיים ו20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון למאפה שבלולי פיצה של השף לירוי קפוזה
רכיבים לבצק:
קמח - 4 כוסות (½ קילו)
שמרים יבשים - 1 כף (8 גרם)
מים - 1 כוס (240 מ"ל)
רכיבים לרוטב ומילוי:
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2-3 שיניים (לא חובה)
אורגנו - ½ כפית (או בזיליקום)
מלח - ⅓ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערת מיקסר עם וול לישה שמים קמח, מים, שמרים ושמן זית, ומערבלים עד קבלת בצק רך ואחיד.
  2. שמים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים עם ניילון נצמד או מגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי.
אופן הכנת רוטב ומילוי:
  1. מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, פפריקה, מעט אורגנו, מלח ופלפל שחור.
  2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ-1 סנטימטר. preperation
  3. מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על הבצק ומעל יוצקים בשכבה אחידה את רוטב העגבניות. preperation
  4. מפזרים את הגבינות ואת התוספות. preperation
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. preperation
  6. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי של כ-3-5 סנטימטר. preperation
  7. מסדרים בתוך בתבנית עגולה מעט משומנת עם רווחים, כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח. preperation
  8. מניחים להתפחה נוספת במשך 30 דקות. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מפזרים מעל מעט אורגנו. preperation
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב - ואוכלים בהנאה! preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף עלי תרד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.