maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים ללחמים מרחבי העולם

  רבים מאיתנו נהנים במהלך נסיעותינו לגוון ולטעום כמה שיותר ממאכלי המטבחים המקומיים, ולעיתים מדובר בזיכרון שנשאר איתנו הרבה אחרי החזרה מהחופשה הביתה. למרות שלא תמיד אנחנו מצליחים לשוב אל המקומות בהם ביקרנו, תוכלו ללמוד להכין בקלות את אחד מהמאכלים הטעימים ביותר שמלווים מנות אהובות במגוון יעדים: הלחמים המגוונים ויוצאי הדופן. גם אם עדיין לא יצא לכם לבקר בחלק מ-8 היעדים המוזכרים במתכונים הנהדרים הבאים, ניחוחות הלחמים מהתנור הביתי יגרמו לכם להרגיש שיצאתם לטיול קצר בכל פעם מחדש.
 
מתכון ללחמניות מאפינס אנגליות

לחמניות המאפינס הקטנות הן טעימות ואווריריות, וכיף במיוחד להכין איתן כריכים או למרוח עליהן ממרחים בארוחת הבוקר. מדובר באחד ממתכוני השמרים הפשוטים ביותר, וכבר לאחר ההכנה הראשונה לא תבינו איך לא ניסיתם זאת קודם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: jeffreyw
רכיבים ללחמניות:
קמח תופח - ½4 כוסות
חלב - ¾1 כוס
סוכר - 2 כפות
מלח - ½1 כפיות
ביצה - 1
חמאה - 50 גר'
אופן הכנת הלחמניות:
  1. שימו בקערת המיקסר קמח, סוכר ומלח והפעילו אותו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב. בערבוב השני, הוסיפו למיקסר את הביצה, החמאה והחלב.
  2. הוציאו את הבצק מהמיקסר, לושו אותו היטב, כסו במגבת והניחו לו לתפוח בקערה כשעה וחצי.
  3. צרו מהבצק כדורים, החזירו אותם לקערה ואפשרו להם לתפוח כחצי שעה נוספת.
  4. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
  5. העבירו את הכדורים למחבת וקלו אותם על אש נמוכה 2-3 דקות, עד להזהבה קלה מכל צד.
  6. העבירו את הכדורים הזהובים לתבנית האפייה והכניסו אותה לתנור למשך 15 דקות (או עד שהם שחומים).
  7. המאפינס מוכנים! ניתן לאחסן אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים, או להקפיא עד ל-3 חודשים ולחמם לפני האכילה. preperation מקור תמונה: Magnus D
 
מתכון לפוקאצ'ה עם שמן זית, רוזמרין וזיתים

מה נחוץ לכל אחד מאיתנו השב מטיול באיטליה, אם לא מאפה פוקאצ'ה חם ורך? את בצק הפוקאצ'ה הנפלא הבא תוכלו להכין בקלות גם אחרי החזרה הביתה, וכדי להעצים את החוויה של בלוטות הטעם, המתכון כולל גם זיתי קלמטה, רוזמרין והרבה שמן זית. 

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: J.P.Lon
רכיבים לפוקאצ'ה:
סוכר - 1 כף
מים פושרים - ½ כוס
שמרים יבשים - 2 כפיות
מים רותחים - ⅔ כוס
מלח - 1 כף
שמן זית - ¼ כוס
מים קרים - ⅔ כוס
קמח תופח - 750 גר'
רכיבים לציפוי:
רוזמרין - 3-4 גבעולים
זיתי קלמטה - חופן (מגולענים)
חמאה - 1 כף
חומץ בלסמי - 2 כוסות
סוכר חום - ¼ כוס
אופן הכנת הפוקאצ'ה:
  1. חממו את התנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
  2. בקערה בינונית, ערבבו את הסוכר שנותר עם מים פושרים. שימו לב לא לחמם את המים יתר על המידה, כיוון שמים חמים "יהרגו" את השמרים. ערבבו את השמרים עם המים והניחו את הקערה בצד עד לתסיסת השמרים.
  3. בקערה נוספת, ערבבו את המים הרותחים עם מלח ושמן. הוסיפו מים קרים ושלבו עם תערובת השמרים שהכנתם.
  4. נפו את הקמח לקערה גדולה, צרו גומה במרכז וצקו פנימה את תערובת השמרים. ערבבו את התערובת עד ליצירת בצק רך, והוסיפו קמח אם התערובת נוזלית מדי או מים אם היא סמיכה.
  5. הניחו את הבצק על משטח מקומח, כסו באמצעות קערה הפוכה ואפשרו לבצק לנוח למשך 5 דקות.
  6. לושו את הבצק עד שהוא נעשה אחיד וחלק במרקמו (כ-15 דקות). אם אתם משתמשים במערבל מזון, יש לשים אותו על מהירות בינונית ל-10 דקות.
  7. כסו את הקערה עם מגבת מטבח והניחו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.
  8. רדדו את הבצק והניחו אותו על תבנית האפייה. צרו במרכזו מספר חריצים, ואפשרו לו להכפיל את נפחו פעם נוספת.
  9. הברישו את הבצק בנדיבות באמצעות שמן זית, פזרו בצל מקורמל, זיתים ותבלו במלח גס.
  10. הכניסו את הפוקצ'ה לתנור והפחיתו את הטמפרטורה מיידית ל-200 מעלות למשך 15 דקות. הגישו עם תערובת של שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. המיסו את החמאה בסיר בינוני יחד עם הבצל, וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
  2. הוסיפו לסיר את החומץ, גבעולי הרוזמרין וחצי כף סוכר, ובשלו על אש בינונית כ-5 דקות.
מתכון לבייגל אמריקאי

את הבייגלים האמריקאיים ניתן לרכוש בכל חנות ובית קפה ברחבי ארצות הברית, ורבים לא מתחילים את היום בלי בייגל אחד לפחות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להתחיל את הבוקר שלכם עם בייגל רגיל, או לגוון עם בייגל בציפוי שומשום, קצח, זרעי פשתן ועוד.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבייגל:
קמח לבן - 1 קג'
מלח - 1 כף
שמרים טריים - 1 שקית
מים - ½2 כוסות
סוכר - ¼ כוס
שמן קנולה - ¼ כוס
מים - 3 ליטר
סילאן - ⅓ כוס
רכיבים לציפוי:
ביצה טרופה - 1 (גודל XL)
אופן הכנת הבייגל:
  1. ערבבו קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מערבל מזון.
  2. בקערה קטנה, ערבבו שמרים עם מים וסוכר. צקו את התערובת הזו לקערת המערבל והפעילו עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. הוסיפו את השמן והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק רך.
  3. עטפו את הקערה במגבת מטבח ואפשרו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.
  4. בינתיים, שימו בסיר קטן את המים והסילאן, כסו והניחו להם להתאחד על אש נמוכה.
  5. חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
  6. קמחו משטח עבודה, הניחו עליו את הבצק וחלקו אותו לפי מספר הבייגלים שאתם רוצים להכין. רדדו כל חתיכה לעובי של 1 ס"מ וצרו במרכז כל אחת מהן חור.
  7. בשלו את הכדורים עם החורים בסיר המים והסילאן למשך מספר שניות בכל צד, עד שהם יצופו. הוציאו את הכדורים מהמים וצננו במשך מספר דקות.
  8. אם אתם מעוניינים להוסיף ציפוי, עכשיו זה הזמן.
  9. הניחו את הבייגלים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור למשך 15 דקות והגישו חם. preperation מקור תמונה: Banalities
אופן הכנת הציפוי:
  1. הברישו את הבייגלים בביצה טרופה וצפו בשומשום, פרג, מלח גס, פתיתי צ'ילי, עירית מיובשת, שמיר מיובש וכולי.
 
מתכון קל ללחם יווני

כשעל הצלחת שלפניכם מונחים צזיקי, פטה או סלט חתוך גס, הלחם שמלווה את המנה צריך להיות פריך, טעים וריחני, כדי לאזן את הרכות של התוספות הללו. המתכון ללחם הבא, המבוסס על חיטה בעלת תכולת גלוטן גבוהה, הוא כל כך פשוט ומהנה להכנה, שהוא עשוי להפוך לחלק קבוע מהתפריט היומיומי שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Alexander Baxevanis
רכיבים ללחם יווני:
קמח לבן - ½1 כוס
שמרים - 20 גר'
קמח סמולינה - 1 כוס (מחיטת דורום)
מים - ¾ כוס
שמן סויה - ½ כוס
מלח - קורט
שומשום - לגלגול לפני אפיה
אופן הכנת הלחם יווני:
  1. בקערה בינונית, הכניסו את שני סוגי הקמח, המלח, השמרים, כוס המים ושמן הסויה בקערה ולושו עד לקבלת בצק רך.
  2. כסו את הקערה במגבת ואפשרו לבצק לתפוח במשך כ-30 דקות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
  4. לאחר ההתפחה, הוציאו את הבצק מהקערה, צרו ממנו כיכר לחם שטוחה וגלגלו אותו בשומשום מכל צידיו.
  5. הניחו את הלחם על נייר אפייה, הכניסו לתנור ל-20 דקות או עד להזהבה והגישו חם לצד מטבלים אהובים.
מתכון לפרעצל (בייגל) גרמני

הכניסו את אוכל הרחוב הגרמני הטעים ביותר אל המטבח שלכם, עם פרעצלים חמים וזהובים שייחטפו מהשולחן על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, הרבה לפני שיגיעו המנות האחרות. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפרעצל'ס:
קמח לבן - 1 קג'
מים פושרים - 2 כוסות
מלח - ½1 כפות
סוכר - 3 כפות
חמאה - 50 גר'
רכיבים לציפוי:
מים - 2 כוסות
סודה לשתיה - 3 כפות
סוכר חום - 2 כפות
אופן הכנת הפרעצל'ס:
  1. שימו במערבל מזון את השמרים, המים והסוכר, וערבלו אותם עד ליצירת עיסה דביקה. כבו את המערבל, המתינו 10 דקות והוסיפו את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה. ערבלו עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. כסו את הבצק עם מגבת מטבח ואפשרו לו לתפוח כשעה או עד שיכפיל את נפחו.
  3. חלקו את הבצק לחלקים שווים בהתאם לכמות המאפים שאתם מעוניינים להכין, וצרו מכל חלק צורת "שמינית" של פרעצל.
  4. חממו את תנור האפייה ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה וקמחו אותה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בסיר בינוני, הרתיחו 2 ליטר מים והוסיפו להם את הסודה והסוכר החום.
  2. טבלו כל פרעצל במים החמים והעבירו אותם לתבנית האפייה.
  3. הברישו כל פרעצל בביצה ומפזרים מעל מעט מלח גס.
  4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 או עד שהפרעצלים מקבלים גוון זהוב עמוק. preperation
מתכון ללחם מסאלה פורי הודי

לחם הפורי הוא לחם הודי מטוגן פופולארי מאוד, שנוהגים לאכול כחלק ממגש הטאלי או לצד תבשילי ירקות, אורז או עדשים. ילדים או נכדים ששבו מהטיול הגדול שאחרי הצבא או הלימודים, ישמחו מאוד לגלות אותו על השולחן במהלך הארוחה הבאה!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Elizabeth K. Joseph
רכיבים לפורי:
קמח מלא - 2 כוסות
קמח רגיל - חופן
חמאה - 3 כפות
מים חמים - ⅓ כוס
שמן - לטיגון
אופן הכנת הפורי:
  1. בקערה בינונית, ערבבו את הקמח והחמאה, עד לקבלת עיסה. הוסיפו את המים החמים, והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק.
  2. כסו את הבצק במגבת מטבח ואפשרו לו לנוח כשעה.
  3. חלקו את הבצק לכדורים בגודל שווה בהתאם למספר המנות הרצוי וכסו אותם פעם נוספת לתפיחה חוזרת.
  4. קמחו את משטח העבודה בקמח רגיל ושטחו מעט את הכדורים.
  5. בסיר בינוני, חממו שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית - גבוהה, טגנו כל כדור עד שהוא צף, הוציאו והגישו חם. preperation מקור תמונה: Ahmed Mahin Fayaz
מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי

למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: Alpha
רכיבים ללחם שיפון:
קמח לבן - ½1 כוס
קמח שיפון - ½ כוס
שיבולת שועל - 2 כפות
שמרים - ½ שקית
מים - 1 כוס
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - ½2 כפות
סילאן - 2 כפות
זרעי קימל - ½ כפית
גרידת תפוז - מ- 1 תפוז
זרעי אניס - 1 כפית
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלחם שיפון:
  1. לסיר קטן על להבה נמוכה, הכניסו מים, חמאה, סוכר החום, זרעי קימל, סילאן ואניס וערבבו עד שהחמאה נמסה, הניחו בצד לצינון.
  2. בקערה בינונית, ערבבו שיבולת שועל, קמח לבן, קמח שיפון ושמרים. הוסיפו מים וערבבו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת עיסה במרקם בצק. הוסיפו לעיסה את תערובת הסיר הקטן לאחר צינון, כמו כן הוסיפו מלח וגרידת תפוז, ולושו אותה כ-2 דקות.
  3. כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו להתפחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לושו את הבצק מספר דקות על משטח עבודה מקומח, הניחו אותו על תבנית משומנת, כסו והתפיחו שוב כשעה וחצי.
  5. מלאו כלי חסין חום במים והכניסו אותו אל תחתית תנור שחומם ל-200 מעלות.
  6. עטפו את תבנית האפייה עם הבצק בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהבצק יזהיב.
  7. הוציאו את הלחם מהתנור, הברישו אותו בחלמון ביצה והחזירו לאפייה של 5 דקות נוספות.
  8. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו מספר דקות לפני חיתוך והגשה. preperation מקור תמונה: Alpha
מתכון נהדר ללחמניות סיניות מאודות

בקרו בבייג'ינג תוך פחות מחצי שעה עם לחמניות הבאות, לחמניות סיניות מאודות בעלות טעם יוצא דופן. הלחמניות טעימות מאוד עם כל מילוי או ממרח, וניתן להכין אותן בקלות באמצעות סיר אידוי הניתן לרכישה בחנויות כלי בישול.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים ללחמניות:
מים חמים - 1 כוס
סוכר - ¼ כוס
קמח לבן - 3 כוסות
שמן סויה - ¼ כוס (או קנולה)
מלח - ⅓ כפית
אופן הכנת הלחמניות:
  1. בקערה בינונית, ערבבו מים, סוכר ושמרים.
  2. הוסיפו לקערה אבקת אפייה, קמח ולושו עד לקבלת בצק חלק.
  3. הוסיפו לבצק מלח ושמן ולושו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק במרקם רך.
  4. כסו את קערת הבצק במגבת מטבח ואפשרו לה לתפוח כשעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. הוציאו את הבצק מהקערה וצרו ממנו רצועה מוארכת. חתכו את הרצועה ל-10 ריבועים שווים ואפשרו להם לתפוח, כחצי שעה. preperation
  6. חממו בסיר האידוי מים, וכאשר הם רותחים, הניחו עליו את הלחמניות כ-10 דקות, עד לתפיחתן. קררו מספר דקות לפני ההגשה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: