maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים ללחמים מרחבי העולם

  רבים מאיתנו נהנים במהלך נסיעותינו לגוון ולטעום כמה שיותר ממאכלי המטבחים המקומיים, ולעיתים מדובר בזיכרון שנשאר איתנו הרבה אחרי החזרה מהחופשה הביתה. למרות שלא תמיד אנחנו מצליחים לשוב אל המקומות בהם ביקרנו, תוכלו ללמוד להכין בקלות את אחד מהמאכלים הטעימים ביותר שמלווים מנות אהובות במגוון יעדים: הלחמים המגוונים ויוצאי הדופן. גם אם עדיין לא יצא לכם לבקר בחלק מ-8 היעדים המוזכרים במתכונים הנהדרים הבאים, ניחוחות הלחמים מהתנור הביתי יגרמו לכם להרגיש שיצאתם לטיול קצר בכל פעם מחדש.
 
מתכון ללחמניות מאפינס אנגליות

לחמניות המאפינס הקטנות הן טעימות ואווריריות, וכיף במיוחד להכין איתן כריכים או למרוח עליהן ממרחים בארוחת הבוקר. מדובר באחד ממתכוני השמרים הפשוטים ביותר, וכבר לאחר ההכנה הראשונה לא תבינו איך לא ניסיתם זאת קודם.

recipe מקור תמונה: jeffreyw
רכיבים ללחמניות:
קמח תופח - ½4 כוסות
חלב - ¾1 כוס
סוכר - 2 כפות
מלח - ½1 כפיות
ביצה - 1
חמאה - 50 גר'
 
מתכון לפוקאצ'ה עם שמן זית, רוזמרין וזיתים

מה נחוץ לכל אחד מאיתנו השב מטיול באיטליה, אם לא מאפה פוקאצ'ה חם ורך? את בצק הפוקאצ'ה הנפלא הבא תוכלו להכין בקלות גם אחרי החזרה הביתה, וכדי להעצים את החוויה של בלוטות הטעם, המתכון כולל גם זיתי קלמטה, רוזמרין והרבה שמן זית. 

recipe מקור תמונה: J.P.Lon
רכיבים לפוקאצ'ה:
סוכר - 1 כף
מים פושרים - ½ כוס
שמרים יבשים - 2 כפיות
מים רותחים - ⅔ כוס
מלח - 1 כף
שמן זית - ¼ כוס
מים קרים - ⅔ כוס
קמח תופח - 750 גר'
רכיבים לציפוי:
רוזמרין - 3-4 גבעולים
זיתי קלמטה - חופן (מגולענים)
חמאה - 1 כף
חומץ בלסמי - 2 כוסות
סוכר חום - ¼ כוס
מתכון לבייגל אמריקאי

את הבייגלים האמריקאיים ניתן לרכוש בכל חנות ובית קפה ברחבי ארצות הברית, ורבים לא מתחילים את היום בלי בייגל אחד לפחות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להתחיל את הבוקר שלכם עם בייגל רגיל, או לגוון עם בייגל בציפוי שומשום, קצח, זרעי פשתן ועוד.

רכיבים לבייגל:
קמח לבן - 1 קג'
מלח - 1 כף
שמרים טריים - 1 שקית
מים - ½2 כוסות
סוכר - ¼ כוס
שמן קנולה - ¼ כוס
מים - 3 ליטר
סילאן - ⅓ כוס
רכיבים לציפוי:
ביצה טרופה - 1 (גודל XL)
 
מתכון קל ללחם יווני

כשעל הצלחת שלפניכם מונחים צזיקי, פטה או סלט חתוך גס, הלחם שמלווה את המנה צריך להיות פריך, טעים וריחני, כדי לאזן את הרכות של התוספות הללו. המתכון ללחם הבא, המבוסס על חיטה בעלת תכולת גלוטן גבוהה, הוא כל כך פשוט ומהנה להכנה, שהוא עשוי להפוך לחלק קבוע מהתפריט היומיומי שלכם.

recipe מקור תמונה: Alexander Baxevanis
רכיבים ללחם יווני:
קמח לבן - ½1 כוס
שמרים - 20 גר'
קמח סמולינה - 1 כוס (מחיטת דורום)
מים - ¾ כוס
שמן סויה - ½ כוס
מלח - קורט
שומשום - לגלגול לפני אפיה
מתכון לבייגל גרמני - פרעצל

הכניסו את אוכל הרחוב הגרמני הטעים ביותר אל המטבח שלכם, עם פרעצלים חמים וזהובים שייחטפו מהשולחן על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, הרבה לפני שיגיעו המנות האחרות. 

רכיבים לפרעצל'ס:
קמח לבן - 1 קג'
מים פושרים - 2 כוסות
מלח - ½1 כפות
סוכר - 3 כפות
חמאה - 50 גר'
רכיבים לציפוי:
מים - 2 כוסות
סודה לשתיה - 3 כפות
סוכר חום - 2 כפות
מתכון ללחם מסאלה פורי הודי

לחם הפורי הוא לחם הודי מטוגן פופולארי מאוד, שנוהגים לאכול כחלק ממגש הטאלי או לצד תבשילי ירקות, אורז או עדשים. ילדים או נכדים ששבו מהטיול הגדול שאחרי הצבא או הלימודים, ישמחו מאוד לגלות אותו על השולחן במהלך הארוחה הבאה!

recipe מקור תמונה: Elizabeth K. Joseph
רכיבים לפורי:
קמח מלא - 2 כוסות
קמח רגיל - חופן
חמאה - 3 כפות
מים חמים - ⅓ כוס
שמן - לטיגון
מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי

למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.

recipe מקור תמונה: Alpha
רכיבים ללחם שיפון:
קמח לבן - ½1 כוס
קמח שיפון - ½ כוס
שיבולת שועל - 2 כפות
שמרים - ½ שקית
מים - 1 כוס
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - ½2 כפות
סילאן - 2 כפות
זרעי קימל - ½ כפית
גרידת תפוז - מ- 1 תפוז
זרעי אניס - 1 כפית
מלח - 1 כפית
מתכון ללחמניות סיניות מאודות

בקרו בבייג'ינג תוך פחות מחצי שעה עם לחמניות הבאות, לחמניות סיניות מאודות בעלות טעם יוצא דופן. הלחמניות טעימות מאוד עם כל מילוי או ממרח, וניתן להכין אותן בקלות באמצעות סיר אידוי הניתן לרכישה בחנויות כלי בישול.

רכיבים ללחמניות:
מים חמים - 1 כוס
סוכר - ¼ כוס
קמח לבן - 3 כוסות
שמן סויה - ¼ כוס (או קנולה)
מלח - ⅓ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: