maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים ללחמים מרחבי העולם

  רבים מאיתנו נהנים במהלך נסיעותינו לגוון ולטעום כמה שיותר ממאכלי המטבחים המקומיים, ולעיתים מדובר בזיכרון שנשאר איתנו הרבה אחרי החזרה מהחופשה הביתה. למרות שלא תמיד אנחנו מצליחים לשוב אל המקומות בהם ביקרנו, תוכלו ללמוד להכין בקלות את אחד מהמאכלים הטעימים ביותר שמלווים מנות אהובות במגוון יעדים: הלחמים המגוונים ויוצאי הדופן. גם אם עדיין לא יצא לכם לבקר בחלק מ-8 היעדים המוזכרים במתכונים הנהדרים הבאים, ניחוחות הלחמים מהתנור הביתי יגרמו לכם להרגיש שיצאתם לטיול קצר בכל פעם מחדש.
 
מתכוני לחמים
 

1. לחמניות מאפינס אנגליות

לחמניות המאפינס הקטנות הן טעימות ואווריריות, וכיף במיוחד להכין איתן כריכים או למרוח עליהן ממרחים בארוחת הבוקר. מדובר באחד ממתכוני השמרים הפשוטים ביותר, וכבר לאחר ההכנה הראשונה לא תבינו איך לא ניסיתם זאת קודם.
 
רכיבים:
  • ½4 כוסות קמח תופח
  • ¾1 כוס חלב 
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה 
  • 50 גרם חמאה 
מתכוני לחמים
 

הוראות הכנה:

1. שימו בקערת המיקסר קמח, סוכר ומלח והפעילו אותו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב. בערבוב השני, הוסיפו למיקסר את הביצה, החמאה והחלב.

2. הוציאו את הבצק מהמיקסר, לושו אותו היטב, כסו במגבת והניחו לו לתפוח בקערה כשעה וחצי.

4. צרו מהבצק כדורים, החזירו אותם לקערה ואפשרו להם לתפוח כחצי שעה נוספת.

3. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.

5. העבירו את הכדורים למחבת וקלו אותם על אש נמוכה 2-3 דקות, עד להזהבה קלה מכל צד.

6. העבירו את הכדורים הזהובים לתבנית האפייה והכניסו אותה לתנור למשך 15 דקות (או עד שהם שחומים). 

7. המאפינס מוכנים! ניתן לאחסן אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים, או להקפיא עד ל-3 חודשים ולחמם לפני האכילה.

מתכוני לחמים

2. פוקאצ'ה איטלקית עם שמן זית, רוזמרין וזיתים

מה נחוץ לכל אחד מאיתנו השב מטיול באיטליה, אם לא מאפה פוקאצ'ה חם ורך? את בצק הפוקאצ'ה הנפלא הבא תוכלו להכין בקלות גם אחרי החזרה הביתה, וכדי להעצים את החוויה של בלוטות הטעם, המתכון כולל גם זיתי קלמנטה, רוזמרין והרבה שמן זית. 
 
רכיבים:
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוס מים פושרים 
  • 2 כפיות שמרים יבשים 
  • ⅔ כוס מים רותחים 
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן זית 
  •  כוס מים קרים
  • 750 גרם קמח תופח
  • 1 בצל גדול

לציפוי:

  • 3-4 גבעולי רוזמרין
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • 3 בצלים אדומים גדולים, פרוסים
  • כף חמאה
  • 2 כוסות חומץ בלסמי
  • ¼ כוס סוכר חום
מתכוני לחמים

הוראות הכנה לקרמול הבצל:

1. המיסו את החמאה בסיר בינוני יחד עם הבצל, וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.

2. הוסיפו לסיר את החומץ, גבעולי הרוזמרין וחצי כף סוכר, ובשלו על אש בינונית כ-5 דקות.

 

הוראות הכנה לאפיית הלחם:

1. חממו את התנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.

2. בקערה בינונית, ערבבו את הסוכר שנותר עם מים פושרים. שימו לב לא לחמם את המים יתר על המידה, כיוון שמים חמים "יהרגו" את השמרים. ערבבו את השמרים עם המים והניחו את הקערה בצד עד לתסיסת השמרים.

3. בקערה נוספת, ערבבו את המים הרותחים עם מלח ושמן. הוסיפו מים קרים ושלבו עם תערובת השמרים שהכנתם.

4. נפו את הקמח לקערה גדולה, צרו גומה במרכז וצקו פנימה את תערובת השמרים. ערבבו את התערובת עד ליצירת בצק רך, והוסיפו קמח אם התערובת נוזלית מדי או מים אם היא סמיכה.

5. הניחו את הבצק על משטח מקומח, כסו באמצעות קערה הפוכה ואפשרו לבצק לנוח למשך 5 דקות.

6. לושו את הבצק עד שהוא נעשה אחיד וחלק במרקמו (כ-15 דקות). אם אתם משתמשים במערבל מזון, יש לשים אותו על מהירות בינונית ל-10 דקות.

7. כסו את הקערה עם מגבת מטבח והניחו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.

8. רדדו את הבצק והניחו אותו על תבנית האפייה. צרו במרכזו מספר חריצים, ואפשרו לו להכפיל את נפחו פעם נוספת.

9. הברישו את הבצק בנדיבות באמצעות שמן זית, פזרו בצל מקורמל, זיתים ותבלו במלח גס.

10. הכניסו את הפוקצ'ה לתנור והפחיתו את הטמפרטורה מיידית ל-200 מעלות למשך 15 דקות. הגישו עם תערובת של שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה. 

 
3. בייגל אמריקאי
 
את הבייגלים האמריקאיים ניתן לרכוש בכל חנות ובית קפה ברחבי ארצות הברית, ורבים לא מתחילים את היום בלי בייגל אחד לפחות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להתחיל את הבוקר שלכם עם בייגל רגיל, או לגוון עם בייגל בציפוי שומשום, קצח, זרעי פשתן ועוד.
רכיבים:
  • 1 ק"ג קמח לבן 
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית שמרים טריים 
  • ½2 כוסות מים
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 3 ליטר מים
  •  כוס סילאן
  • 1 ביצה טרופה
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום, קצח, זרעי פשתן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
מתכוני לחמים
 

הוראות הכנה:

1. ערבבו קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מערבל מזון.

2. בקערה קטנה, ערבבו שמרים עם מים וסוכר. צקו את התערובת הזו לקערת המערבל והפעילו עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. הוסיפו את השמן והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק רך.

3. עטפו את הקערה במגבת מטבח ואפשרו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.

4. בינתיים, שימו בסיר קטן את המים והסילאן, כסו והניחו להם להתאחד על אש נמוכה.

5. חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.

6. קמחו משטח עבודה, הניחו עליו את הבצק וחלקו אותו לפי מספר הבייגלים שאתם רוצים להכין. רדדו כל חתיכה לעובי של 1 ס"מ וצרו במרכז כל אחת מהן חור.

7. בשלו את הכדורים עם החורים בסיר המים והסילאן למשך מספר שניות בכל צד, עד שהם יצופו. הוציאו את הכדורים מהמים וצננו במשך מספר דקות.

8. אם אתם מעוניינים להוסיף ציפוי, עכשיו זה הזמן: הברישו את הבייגלים בביצה טרופה ומצפו בשומשום, פרג, מלח גס, פתיתי צ'ילי, עירית מיובשת, שמיר מיובש וכולי.

9. הניחו את הבייגלים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור למשך 15 דקות והגישו חם.

מתכוני לחמים

4. לחם יווני

כשעל הצלחת שלפניכם מונחים צזיקי, פטה או סלט חתוך גס, הלחם שמלווה את המנה צריך להיות פריך, טעים וריחני, כדי לאזן את הרכות של התוספות הללו. המתכון ללחם הבא, המבוסס על חיטה בעלת תכולת גלוטן גבוהה, הוא כל כך פשוט ומהנה להכנה, שהוא עשוי להפוך לחלק קבוע מהתפריט היומיומי שלכם.
 
רכיבים:
  • ½1 כוס קמח לבן
  • 20 גרם שמרים
  • 1 כוס קמח סמולינה מחיטת דורום
  • ¾ כוס מים
  • ½ כוס שמן סויה
  • שומשום לזרייה
מתכוני לחמים

הוראות הכנה:

1. בקערה בינונית, הכניסו את שני סוגי הקמח, השמרים, כוס המים ושמן הסויה בקערה ולושו עד לקבלת בצק רך.

2. כסו את הקערה במגבת ואפשרו לבצק לתפוח במשך כ-30 דקות או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.

4. לאחר ההתפחה, הוציאו את הבצק מהקערה, צרו ממנו כיכר לחם שטוחה וגלגלו אותו בשומשום מכל צידיו.

6. הניחו את הלחם על נייר אפייה, הכניסו לתנור ל-20 דקות או עד להזהבה והגישו חם לצד מטבלים אהובים.

5. פרעצלים גרמניים

הכניסו את אוכל הרחוב הגרמני הטעים ביותר אל המטבח שלכם, עם פרעצלים חמים וזהובים שייחטפו מהשולחן על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, הרבה לפני שיגיעו המנות האחרות. 
 
רכיבים:
  • 1 כף שמרים טריים
  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה
לציפוי:
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר חום 
מתכוני לחמים
הוראות הכנה:

1. שימו במערבל מזון את השמרים, המים והסוכר, וערבלו אותם עד ליצירת עיסה דביקה. כבו את המערבל, המתינו 10 דקות והוסיפו את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה. ערבלו עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2. כסו את הבצק עם מגבת מטבח ואפשרו לו לתפוח כשעה או עד שיכפיל את נפחו.

3. חלקו את הבצק לחלקים שווים בהתאם לכמות המאפים שאתם מעוניינים להכין, וצרו מכל חלק צורת "שמינית" של פרעצל. 

4. חממו את תנור האפייה ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה וקמחו אותה.

5. בסיר בינוני, הרתיחו 2 ליטר מים והוסיפו להם את הסודה והסוכר החום. 

6. טבלו כל פרעצל במים החמים והעבירו אותם לתבנית האפייה.

7. הברישו כל פרעצל בביצה ומפזרים מעל מעט מלח גס.

8. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 או עד שהפרעצלים מקבלים גוון זהוב עמוק. 

מתכוני לחמים

6. מסאלה פורי הודי

לחם הפורי הוא לחם הודי מטוגן פופולארי מאוד, שנוהגים לאכול כחלק ממגש הטאלי או לצד תבשילי ירקות, אורז או עדשים. ילדים או נכדים ששבו מהטיול הגדול שאחרי הצבא או הלימודים, ישמחו מאוד לגלות אותו על השולחן במהלך הארוחה הבאה!
 
רכיבים:
  • 2 כוסות קמח מלא 
  • חופן קמח רגיל 
  • 3 כפות חמאה 
  •  כוס מים חמים 
  • שמן לטיגון
מתכוני לחמים
אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו את הקמח והחמאה, עד לקבלת עיסה. הוסיפו את המים החמים, והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק.

2. כסו את הבצק במגבת מטבח ואפשרו לו לנוח כשעה.

3. חלקו את הבצק לכדורים בגודל שווה בהתאם למספר המנות הרצוי וכסו אותם פעם נוספת לתפיחה חוזרת.

4. קמחו את משטח העבודה בקמח רגיל ושטחו מעט את הכדורים.

5. בסיר בינוני, חממו שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית - גבוהה, טגנו כל כדור עד שהוא צף, הוציאו והגישו חם.

מתכוני לחמים

7. לחם שיפון שבדי

למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים. 
 
רכיבים:
  • ½1 כוס קמח לבן
  • ½ כוס קמח שיפון
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • ½ שקית שמרים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות חמאה
  • ½2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סילאן 
  • ½ כפית זרעי קימל
  • גרידת תפוז
  • 1 כפית זרעי אניס
  • 1 כפית מלח
מתכוני לחמים
תהליך ההכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו שיבולת שועל, קמח הלבן, קמח השיפון ושמרים. הוסיפו מים וערבבו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת עיסה במרקם בצק. הוסיפו לעיסה מלח וגרידת תפוז, ולושו אותה כ-2 דקות.

2. כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו להתפחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לסיר קטן על להבה נמוכה, הכניסו מים, חמאה, סוכר החום, זרעי קימל, סילאן ואניס וערבבו עד שהחמאה נמסה.

4. לושו את הבצק מספר דקות על משטח עבודה מקומח, הניחו אותו על תבנית משומנת, כסו והתפיחו שוב כשעה וחצי.

5. מלאו כלי חסין חום במים והכניסו אותו אל תחתית תנור שחומם ל-200 מעלות.

6. עטפו את תבנית האפייה עם הבצק בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהבצק יזהיב.

7. הוציאו את הלחם מהתנור, הברישו אותו בחלמון ביצה והחזירו לאפייה של 5 דקות נוספות.

8. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו מספר דקות לפני חיתוך והגשה.

מתכוני לחמים

8. לחמניות סיניות מאודות

בקרו בבייג'ינג תוך פחות מחצי שעה עם לחמניות הבאו, לחמניות סיניות מאודות בעלות טעם יוצא דופן. הלחמניות טעימות מאוד עם כל מילוי או ממרח, וניתן להכין אותן בקלות באמצעות סיר אידוי הניתן לרכישה בחנויות כלי בישול.
 
רכיבים:
  • 1 כוס מים חמים 
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ¼ כוס שמן סויה או קנולה
  •  כפית מלח
מתכוני לחמים
הוראות הכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו מים, סוכר ושמרים. 

2. הוסיפו לקערה אבקת אפייה, קמח ולושו עד לקבלת בצק חלק.

3. הוסיפו לבצק מלח ושמן ולושו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק במרקם רך.

4. כסו את קערת הבצק במגבת מטבח ואפשרו לה לתפוח כשעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

5. הוציאו את הבצק מהקערה וצרו ממנו רצועה מוארכת. חתכו את הרצועה ל-10 ריבועים שווים ואפשרו להם לתפוח, כחצי שעה. 

6. חממו בסיר האידוי מים, וכאשר הם רותחים, הניחו עליו את הלחמניות כ-10 דקות, עד לתפיחתן. קררו מספר דקות לפני ההגשה.

מתכוני לחמים
אין כמו מאפה חם וטעים כדי לפתוח את הבוקר או להכין כריכים טעימים ועם המתכונים המיוחדים הללו, תוכלו להכין מגוון של מאפים טעימים מרחבי העולם שיככבו במטבח שלכם.
 

מקור תמונות: jeffreyw , Magnus D , J.P.Lon , Banalities , futureshape , pleia2 , skyrim , avlxyz , avlxyz

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: