יש מאפים שיש להם את היכולת הקסומה לקחת אותנו למסע, ובכל ביס להעיר זיכרון של מקום רחוק. פוקאצ'ה היא בדיוק כזו – יצירת מופת איטלקית כפרית, שהריח שלה לבדו מספיק כדי למלא את הלב בחמימות של שמש טוסקנית. המתכון הזה לוקח את החוויה צעד אחד קדימה והופך אותה למשהו עשיר ומורכב הרבה יותר. אנחנו לא מדברים כאן רק על בצק אוורירי ורך כענן, עם ציפוי זהוב ושקעים קטנים שספוגים בשמן זית משובח. אנחנו מדברים על סימפוניה של טעמים שנבנית מעל הבסיס המושלם הזה!
מקור תמונה:
J.P.Lon
אופן הכנת הפוקאצ'ה:
-
חממו את התנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
-
בקערה בינונית, ערבבו את הסוכר שנותר עם מים פושרים. שימו לב לא לחמם את המים יתר על המידה, כיוון שמים חמים "יהרגו" את השמרים. ערבבו את השמרים עם המים והניחו את הקערה בצד עד לתסיסת השמרים.
-
בקערה נוספת, ערבבו את המים הרותחים עם מלח ושמן. הוסיפו מים קרים ושלבו עם תערובת השמרים שהכנתם.
-
נפו את הקמח לקערה גדולה, צרו גומה במרכז וצקו פנימה את תערובת השמרים. ערבבו את התערובת עד ליצירת בצק רך, והוסיפו קמח אם התערובת נוזלית מדי או מים אם היא סמיכה.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח, כסו באמצעות קערה הפוכה ואפשרו לבצק לנוח למשך 5 דקות.
-
לושו את הבצק עד שהוא נעשה אחיד וחלק במרקמו (כ-15 דקות). אם אתם משתמשים במערבל מזון, יש לשים אותו על מהירות בינונית ל-10 דקות.
-
כסו את הקערה עם מגבת מטבח והניחו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.
-
רדדו את הבצק והניחו אותו על תבנית האפייה. צרו במרכזו מספר חריצים, ואפשרו לו להכפיל את נפחו פעם נוספת.
-
הברישו את הבצק בנדיבות באמצעות שמן זית, פזרו בצל מקורמל, זיתים ותבלו במלח גס.
-
הכניסו את הפוקצ'ה לתנור והפחיתו את הטמפרטורה מיידית ל-200 מעלות למשך 15 דקות. הגישו עם תערובת של שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה.
אופן הכנת הציפוי:
-
המיסו את החמאה בסיר בינוני יחד עם הבצל, וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
-
הוסיפו לסיר את החומץ, גבעולי הרוזמרין וחצי כף סוכר, ובשלו על אש בינונית כ-5 דקות.