maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללחמניות מתוקות ללא גלוטן

לחמניות מתוקות מהוות את אחת הדרכים הטעימות ביותר לפנק את היקרים לנו מכל, וישנן גרסאות רבות למתכונים של המאפה האהוב הזה. המתכון שלפניכם בולט מעליהם, שכן מעבר להיותו טעים במיוחד, הוא אינו מכיל גלוטן, כך שאלו שרגישים לו או נמנעים מאכילתו יוכלו לאכול אותו עם חיוך מתוק על פניהם. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחמניות מתוקות ללא גלוטן מקור תמונה: mygluten-freekitchen
רכיבים ללחמניות המתוקות:
קמח טפיוקה - 1 כוס
קמח שקדים - ¾ כוס
גואר גאם - ½1 כפית (או קסנטן גאם)
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - ¼ כוס
מלח - 1 כפית
מים - 1 כוס (חמים)
חמאה - 2 כפות (מומסת, ניתן להמיר בכמות זהה של מרגרינה)
ביצה - 1 (רצוי בטמפרטורת החדר)
חומץ תפוחים - 1 כפית (או חומץ הדרים)
אופן הכנת הלחמניות המתוקות:
  1. הכניסו לקערת המיקסר את תערובת הקמחים, גואר גאם, שמרים, מלח, סוכר וערבבו יחד.
  2. הפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה והוסיפו לקערה מים, חמאה/מרגרינה מומסת, ביצה וחומץ תפוחים, הגבירו למהירות בינונית וערבלו כ-3 דקות.
  3. בינתיים רססו תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ במעט שמן והניחו אותה בצד.
  4. כאשר הבצק מוכן, חיתכו אותו ל-9 חלקים שווים. הניחו חתיכת בצק אחת במרכז התבנית ואת יתר החתיכות סדרו סביבה ליצירת צורה דמויית פרח והניחו בצד להתפחה במקום חמים עם מגבת מעל כ-45-60 דקות.
  5. במהלך הדקות האחרונות להתפחה חממו תנור ל-200 מעלות. כאשר התנור יתחמם, הכניסו את התבנית לתנור ואפו את הלחמניות במשך כ-26-28 דקות או עד שחלקן העליון יהיה בגוון חום-זהוב.
  6. הוציאו את מאפה הלחמניות המתוקות מהתנור והברישו אותו עם ½1-1 כפות של חמאה/מרגרינה מומסת. המתינו כ-3-5 דקות והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר