maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מעוררי תיאבון לקראת נקיון החמץ

חג הפסח מתקרב ובא ולקראתו מתחילות ההכנות הגדולות להכשרת הבית, כשביניהם כמובן סילוק כל זכר של חמץ. אבל רגע לפני שאתם מתחילים להשליך לפח שקיות קמח מהמזווה או כיכרות לחם, עצרו והכינו במקום את המתכונים המעולים שלפניכם, שכל כולם מתבססים על טהרת הקמח. בדרך זו תיהנו ממאפים, לחמים ואפילו מאטריות פסטה טריות שתכינו ביד, לפני תקופת המצות הארוכה, וגם תוכלו לסיים את כל הקמח מבלי לזרוק אותו לשווא. אז הפשילו שרוולים והתחילו ללוש את הבצק!

 

1. הכנת פסטה טרייה

בלי יותר מדי מאמץ, תוכלו לשדרג את מנת הפסטה הרגילה שלכם עם אטריות טריות לגמרי שתכינו בעצמכם אשר יעניקו נופך אותנטי לארוחה שלכם, כמו במטבח המסורתי של איטליה. 
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • 6 ביצים 
  • 3 כוסות קמח לבן
אופן ההכנה:
  • שפכו את הקמח לתוך קערה רחבה וצרו במרכזה גומחה.
  • שברו את הביצים לתוך הגומחה והתחילו לערבב אותן עם הקמח בעדינות באמצעות היד. התחילו לערבב את הקמח והביצים ממרכז הגומחה ואחר כך התרחבו לשאר הקמח שבקערה, עד שתיווצר לכם עיסת בצק.
  • העבירו את עיסת הבצק אל משטח העבודה והתחילו ללוש אותה היטב עד שהעיסה תקבל מרקם חלק וגמיש, ללא גבשושיות. פזרו מעט קמח על הבצק או על משטח העבודה אם יש צורך. 
  • גלגלו את הבצק לכדור והניחו אותו בצד למשך רבע שעה, כך שיתגבש לגמרי.
  • פזרו מעט קמח על משטח העבודה והתחילו לרדד את כדור הבצק לשכבת בצק דקה מאוד. 
  • חתכו רצועות דקות לאורך רדיד הבצק - אלו הן למעשה האטריות. השתדלו לחתוך את כל האטריות ברוחב אחיד.
  • לבישול האטריות, הרתיחו מים בסיר בישול, המליחו אותן קלות ובשלו אותן למשך כ-2 דקות.
מתכונים למאפים ולחמים
 
 

2. בצק עלים טרי

אי אפשר שלא לעמוד בפיתוי של מאפה בצק עלים פריך ואוורירי. עם המתכון לבצק הזה תוכלו להכין מגוון רחב של מאפים מעולים באיזה מילוי שתבחרו, מתוק או מלוח, צמחוני או חלבי, ולפני שתספיקו להגיד בצק עלים, הם כולם ייחטפו מהשולחן.
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • 4 כוסות קמח
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כוס מי קרח
  • ¼3 כוסות של קוביות חמאה קרה, חתוכות בעובי של בערך 1 סנטימטר.  
אופן ההכנה:
  • בקערת מעבד מזון גדולה, ערבבו את המלח והקמח בעדינות והניחו במקפיא ל-5 דקות.
  • הוציאו את הקערה מהמקפיא, שימו בתוכה את קוביות החמאה והפעילו את מעבד המזון עד שקוביות החמאה יהפכו לחתיכות קטנות שמצופות בקמח. 
  • הוסיפו את כוס המים והפעילו שוב את מעבד המזון עד שתתקבל לכם עיסת בצק גסה.
  • הוציאו את העיסה מהקערה, העבירו אותה אל משטח העבודה ומעכו אותה לצורת נקניק מלבני שטוח (מבלי ללוש אותה). עטפו את נקניק הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-15 דקות. 
  • בתום זמן הצינון, קמחו מעט את משטח העבודה שלכם ורדדו את הבצק כך שייווצר לכם מלבן בצק בעובי של 1 סנטימטר, פי 3 מגודלו המקורי, או באורך של 45 סנטימטרים וברוחב של 15 סנטימטרים בערך. 
  • קפלו את השליש העליון של המלבן למרכז ואת השליש התחתון גם כן, ובעזרת מארוך הדקו את השוליים המקופלים אל הבצק. רדדו אותו שוב וקפלו באותה צורה.
  • חזרו על פעולה זו 6 פעמים. אם הבצק מתחיל להיות שמנוני ורך מדי, צננו אותו במקרר למשך 10 דקות.
  • בתום הרידוד והקיפול, כסו את הבצק בנייר ניילון נצמד והכניסו אותו למקרר למשך שעה אם ברצונכם להכין את המאפים באותו היום. אם אינכם קצרים בזמן, מומלץ להשאיר את הבצק למשך לילה שלם לפני האפייה. 
  • את הבצק אפשר לשמור בקירור למשך 3 ימים או לשמור אותו בהקפאה למשך כמה חודשים. 
מתכונים למאפים ולחמים
 

3. פוקצ'ה עשבי תיבול

הריח של הפוקצ'ה הבשרנית ימלא לכם את כל הבית בניחוח לחם טרי מעורר תיאבון, ויוסיף לארוחה שלכם צבע וטעם עם המגוון העצום של התוספות שאפשר לשים מעל.
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • ¼2 כפיות של שמרים יבשים
  • ¾1 כוסות מים חמים
  • ½3 כוסות קמח לבן
  • ½ כוס קמח מלא
  • 2 כפיות מלח
  • שמן זית 
  • 5 גבעולי רוזמרין טריים
  • קורט מלח גס
אופן ההכנה:
  • בקערה בינונית, המיסו את אבקת השמרים במים החמים. המתינו מספר דקות עד שהתערובת תתחיל לתסוס ולהעלות קצף. 
  • בקערה של מעבד מזון ערבבו היטב את הקמח והמלח.
  • הוסיפו לקערה את תערובת השמרים ו-2 כפות של שמן זית. הפעילו את מעבד המזון למשך כדקה, עם הפסקות קצרות, עד שתיווצר לכם עיסת בצק מגובשת. 
  • הוציאו את הבצק מהקערה, הבצק צריך להיות לח אך לא דביק מדי, וגלגלו אותו לכדור. אם אין לכם מערבל מזון, ערבבו את הקמח, המלח, תערובת מי השמרים ו-2 כפות שמן הזית היטב בתוך קערה בעזרת כף עד שתקבלו עיסת בצק חלקה.
  • שימו את 2 כפות שמן הזית בתוך קערה גדולה, הניחו את כדור הבצק בפנים והתחילו לגלגל אותו בתוך הקערה כך שיהיה מצופה מכל הצדדים בשמן זית.
  • כסו את הקערה במגבת, שימו אותה במקום חמים והניחו לבצק לתפוח למשך שעתיים (הבצק צריך להכפיל את גודלו). 
  • לאחר ההתפחה, שמנו תבנית אפייה עם כף שמן זית, הניחו בתוכה את כדור הבצק ובעזרת הידיים השטיחו אותו על כל התבנית. ייתכן והבצק לא יימתח לגמרי עד לדפנות של התבנית. כסו שוב את הבצק במגבת והשאירו אותו כך למשך 30-40 דקות נוספות.
  • לאחר ההמתנה הנוספת, חממו את התנור ל-230 מעלות. בעזרת קצות האצבעות צרו גומות קטנות על כל פני הבצק, הזליפו שמן זית מעל, פזרו עלי רוזמרין טריים או כל תוספת אחרת (כמו עגבניות מיובשות, פרוסות חצילים וגבינת פטה עיזים) ואת קורט המלח גס.  
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 20-25 דקות בחום של 190 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
מתכונים למאפים ולחמים
 

 

4. טורטיות טריות 

לארוחה מקסיקנית מדליקה, או כתחליף חדש ללחם והפיתה הרגילים, הכינו את הטורטיות העגולות והקלילות האלה, תוך כמה דקות ספורות.
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  • בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח.
  • הוסיפו בהדרגה את השמן והמים תוך ערבוב מתמיד עד שתיווצר עיסת בצק גסה.
  • העבירו את העיסה אל משטח עבודה מקומח ולושו אותו היטב כ-10 עד 12 פעמים, ליצירת מרקם חלק. במידת הצורך הוסיפו לבצק מעט מים וקמח.
  • חלקו את הבצק ל-8 כדורים בגודל שווה ורדדו כל אחד מהם לעיגול דק ושטוח. 
  • על מחבת טפלון משומנת קלות חממו כל טורטייה על אש בינונית למשך דקה מכל צד, עד שהן ישחימו קלות.
מתכונים למאפים ולחמים
 

 

5. לחמניות פחזניות 

היישר מארצות הברית, הלחמניות האווריריות האלה שמכונות פופאוברס, הן תוספת נהדרת לקפה של הראשון של היום או לארוחת בוקר מפנקת במיוחד, עם כל ביס של רכות ופריכות גם יחד.
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס קמח
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף חמאה 
  • שמן קנולה
  • תבנית אפייה של מאפינ'ס
אופן ההכנה:
  • הקציפו את החלב והביצים בקערה בינונית בעזרת מטרפה. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח והמלח יחד. 
  • הוסיפו את תערובת הקמח אל תערובת החלב והביצים בהדרגה, וערבבו תוך כדי עם מרית. 
  • הוסיפו את החמאה המומסת לקערה והקציפו היטב את התערובת בעזרת המטרפה עד שתתקבל בלילה חלקה עם מעט בועות. 
  • כסו את קערת הבלילה במגבת יבשה ושימו בצד למשך 30 דקות.
  • בזמן שהבלילה נחה בקערה, חממו את התנור ל-230 מעלות ושימו חצי כפית שמן בתוך כל גומחה של תבנית האפייה (הבלילה אמורה להספיק ל-10 גומחות שכאלה). לאחר מכן הכניסו את התבנית לתוך התנור כדי שתספוג חום. 
  • בתום חצי שעה, הוציאו את התבנית החמה מהתנור ומלאו מיד את הגומחות בבלילה באופן שווה. חשוב מאוד לשפוך את הבלילה כאשר התבנית חמה, כדי שהלחמניות יצאו פריכות. 
  • הכניסו שוב את התבנית לתנור ואפו למשך 20 דקות. בשלב זה חשוב לא לפתוח את דלת התנור. הורידו את החום ל-180 מעלות והמשיכו לאפות לעוד 15-18 דקות, עד שהלחמניות יזהיבו.
  • הניחו לתבנית להצטנן בחוץ למשך 3-5 דקות והגישו.  
 
מתכונים למאפים ולחמים

 

6. סטרטה קישואים ופטריות

למקרה שנותר לכם חצי כיכר לחם במטבח, או כמה פרוסות אחרונות, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהם פשטידת לחם מעולה ועשירה בירקות.
 
מתכונים למאפים ולחמים
 
 
מרכיבים:
  • 4 כוסות של לחם חתוך לחתיכות בגודל של  4-5 סנטימטרים.
  • ¼ כוס של בצל חתוך דק
  • 2 שיני שום 
  • 2 כוסות של קישואים קצוצים לרבעים קטנים
  • כוס של פטריות קרמיני קצוצות
  • 3 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • ⅓ כוס גבינת מוצרלה
  • ¼ כוס גבינת פרמזן 
  • ½ כפית תימין מיובש
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • שמן זית 
אופן ההכנה:
  • חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בשמן זית.
  • בקערה גדולה שימו את חתיכות הלחם והזליפו מעליהן כף של שמן זית. הוסיפו את המלח, הפלפל השחור והתימין וערבבו היטב. 
  • שפכו את חתיכות הלחם כשכבה אחת אחידה בתוך התבנית, הכניסו לתנור ואפו למשך 8-10 דקות. במהלך האפייה הפכו את חתיכות הלחם, כך ששני הצדדים יהיו קלויים באותה מידה. 
  • הקציפו את החלב והביצים בקערה קטנה והניחו בצד.
  • חממו מעט שמן זית במחבת וטגנו את הבצל, השום, הפטריות והקישואים על אש בינונית למשך 5 דקות או עד אשר הם יתרככו.
  • הורידו מהאש ושפכו את הירקות לקערה חדשה. הוסיפו לתוכה את חתיכות הלחם הקלויות וערבבו קלות. 
  • לתערובת החלב הוסיפו את גבינת המוצרלה יחד עם 2 כפות של גבינת פרמז'ן, ערבבו ושפכו אותה אל קערת הירקות והלחם. ערבבו היטב. 
  • את כל התערובת העבירו לתבנית אפייה ואפו בתנור למשך 45-55 דקות, עד להזהבה. ניתן לבדוק אם הפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין במרכזה. אם הסכין יבשה בהוצאה הפשטידה מוכנה. 
  • במהלך 5 הדקות האחרונות של האפייה, פזרו מעל את גבינת הפרמז'ן שנותרה.
  • לפני ההגשה צננו בחוץ למשך 5-10 דקות.
מתכונים למאפים ולחמים
 
מקור: אורלי שמש
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: