maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים כשרים לפסח שתרצו לנסות במהלך חול המועד

רוב הסיכויים שאתם כבר יודעים מה אתם מתכוונים להכין לארוחת ליל הסדר, היות שאנחנו מתכוננים ומצפים לפסח ולמנות החג האהובות הרבה לפני שאנחנו נפגשים בסעודה המשפחתית, אבל האם כבר יצא לכם להקדיש מחשבה למאכלים שתכינו במהלך חול המועד? אם אתם מחפשים מתכונים לארוחות קלילות לפסח שיוכלו לשמש אתכם לבוקר או לערב, הגעתם למקום הנכון. אספנו עבורכם 6 מתכונים של בשלנים מרחבי הרשת על מנת שתוכלו להכין לכם ולמשפחתכם מנות טעימות, משביעות וכשרות לפסח שמושלמות לפתיחת היום או לסגירתו.
 
לחצו על התמונה של המנה המבוקשת על מנת לצפות במתכון
 
מתכונים לפסח
מתכונים לפסח
 

1. פשטידת מנגולד ומצות של אלונה אייזנברג מהבלוג "בלונים"

לפני המתכון הזה, אלונה לא התלהבה כלל ממנגולד, אך לאחר שהפסיקה לצרוך בשר והתחילה להשתמש בחומרי גלם חדשים היא גילתה שדווקא ניתן להכין בעזרתו מנות טעימות במיוחד, כמו פשטידת המנגולד והמצות שתכירו במתכון הבא.
מתכונים לפסח
מצרכים: 
  • צרור עלי מנגולד
  • 4 ביצים
  • 6 מצות
  • 100 גרם גבינת פטה עזים
  • 100 גרם גבינה הולנדית
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. שטפו היטב את עלי המנגולד, סננו אותם ממים וקצצו אותם גס.
מתכונים לפסח
3. העבירו את העלים למחבת רחבה והוסיפו לה 50 גרם חמאה. אדו את הכל במשך מספר דקות.
מתכונים לפסח
4. הרטיבו את המצות ופוררו אותן לחתיכות בינוניות. אין צורך לסחוט את המים מהמצות.
5. שימו בקערה את הגבינות, המצות והביצים, הוסיפו את עלי המנגולד וערבבו את הכל ביחד.
מתכונים לפסח
6. סדרו את התערובת בתבנית, אך אל תדחסו יותר מדי את הפשטידה בתוכה על מנת שתישאר אוורירית.
7. הכניסו לתנור למשך 20-30 דקות.
 
הפשטידה שלכם מוכנה. אלונה ממליצה לאכול אותה קרה, ולכן כדאי להמתין שתתקרר ולאחר מכן לפרוס אותה לריבועים קטנים.
 
 

2. פאי שקדים ובננות כשר לפסח של ליבי לוי גרינברג מהבלוג "מפרגנת בריאות"

ליבי רצתה להכין משהו מיוחד מקמח השקדים הבריא, והתברר לה שאי אפשר ממש להכין איתו לחמים, אך לאחר ששיטחה את הבצק שהכינה ממנו בתבנית, יצא לה פאי שקדים נהדר שאתם פשוט חייבים לנסות בעצמכם!
מתכונים לפסח
מצרכים (לתבנית פאי גדולה או ל-2 תבניות פאי קטנות):
  • 3 כוסות קמח שקדים (פחות 2 כפות)
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • 1 כפית אבקת אפייה (מומלץ ללא אלומיניום ונתרן)
  • ½ כפית מלח אטלנטי
  • ¼ כוס שמן קוקוס מומס
  • ¼ כוס זרעי פשתן זהובים טחונים
  • 2 כפות זרעי צ'יה שלמים
  • ¾ כוס מים פושרים
  • ¼ כוס מים (ליצירת ג'לי מהזרעים)
  • 2 בננות בשלות מעוכות (ניתן להשתמש גם בקפואות מופשרות)
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • ¼ כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1 כפית חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. הכניסו את זרעי הצ'יה והפשתן לתוך רבע כוס מים למשך כרבע שעה, עד לקבלת ג'ל סמיך.
3. ערבבו את כל החומרים יחדיו, הוסיפו את ג'לי הזרעים והעבירו לתבנית פאי גדולה ומשומנת (או 2 תבניות פאי קטנות ומשומנות) ואפו במשך 35-45 דקות, עד להזהבה.
מתכונים לפסח
4. הוציאו את הפאי מהתנור ותנו לו להתקרר בטמפרטורת החדר למשך לפחות שעה.
מתכונים לפסח


3. פוקצ'ה כשרה לפסח של קרין גורן

הקונדיטורית קרין גורן מגישה מתכון חגיגי של פוקצ'ה כשרה לפסח על בסיס קמח מצה ועם תיבול עדין של שמן זית, רוזמרין, מלח גס ושום. יתכן שאפילו לא תתגעגעו לחמץ וללחם אחרי שתנסו את המתכון הזה.
 

4. קציצות פרסה (כרישה) של הילה קריב מהבלוג "ביסים"

הילה מציינת שהקציצות האלה כל כך פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שהן פשוט תענוג לאכילה. במקור המתכון הוא עם עוף, אולם ניתן להכין אותו גם בגרסה צמחונית ופשוט לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הכרישה.
מתכונים לפסח
מצרכים (כ-20 קציצות):
  • 600 גרם כרישה (משקל נטו של החלקים השמישים – בערך 5 כרישות גדולות)
  • 1-2 כפות שמן זית (לא חובה)
  • 6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 2 מצות מרוסקות דק
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס מים
  • 300 גרם עוף טחון (כרעיים) – ניתן לוותר על העוף, להוסיף יותר מצות ולהכפיל את כמות הכרישה, לקבלת מתכון צמחוני.
אופן ההכנה:
1. חתכו את הכרישות הנקיות בחתך לאורך (הבסיס צריך להישאר מחובר) ושטפו אותן היטב מחול. קצצו אותן והעבירו למחבת גדולה ורחבה.
מתכונים לפסח
2. הוסיפו שמן זית למחבת ורבע כוס מים, ותבלו במלח. כסו את המחבת ואדו את הכרישה במשך 10-15 דקות על להבה בינונית. 
3. ערבבו מדי פעם, וכאשר הכרישה מתרככת הוסיפו את הבצל הירוק הקצוץ, ערבבו ובשלו למשך כדקה נוספת ללא מכסה על להבה גבוהה, עד שכל הנוזלים ייעלמו. לבסוף תנו לתוכן המחבת להתקרר.
מתכונים לפסח
4. בינתיים רסקו את המצות במעבד מזון.
5. כשהכרישה נעימה למגע, העבירו אתה לקערה והוסיפו את הביצים, העוף, הפטרוזיליה ופירורי המצה. פזרו מלח ופלפל וערבבו היטב. גם אם העיסה נראית לכם רכה מדי, אל תוסיפו עוד פירורי מצה משום שהיא תתייצב מעט בקירור. כדאי בשלב הזה לטגן חתיכה קטנה במחבת כדי לבדוק את התיבול וגם את יציבות הקציצה (כך ניתן לדעת אם כדאי להוסיף עוד פירורי מצה או לא). צננו את התערובת במקרר למשך שעה או יותר.
6. לאחר שהתערובת התקררה עצבו את הקציצות בעדינות עם ידיים רטובות מעט וטגנו אותן עד שהן מזהיבות. אם העיסה עדיין רכה יחסית לאחר הקירור, זה בסדר.
מתכונים לפסח
הקציצות מוכנות. תוכלו להגיש אותן חמות, פושרות או קרות, הן טעימות כך או כך.
מתכונים לפסח

5. חביתיות ממצות של בתיה דורון מהבלוג "אוכל כשר, כורדי ומזרחי"

בתיה מציינת שמדי שנה כל בני משפחתה מחכים לחביתיות האלה, ובכל פעם היא מכינה אותן עם תערובת שונה. במתכון הזה היא בחרה בתערובת שעשויה מגבינות ובצל מטוגן, ואפילו אם אינכם בשלנים שרגילים לפקוד את המטבח, אין סיבה שלא תוכלו להכין את המנה הפשוטה והנהדרת הזו.
מתכונים לפסח
מצרכים:
  • 5 מצות
  • 250 גרם גבינת חמד, פטה, קשקבל או כל גבינה קשה אחרת
  • 4 ביצים שלמות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • ½ חבילה כוסברה או פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. טגנו את הבצל במחבת וסננו אותו מהשמן. בתיה ממליצה להעמיד את המחבת באלכסון לשם כך.
מתכונים לפסח
2. הכניסו את המצות לקערה, פוררו עם הידיים, שפכו עליהן מים והמתינו 5 דקות.
3. הוסיפו את הבצל המטוגן, הביצים והפטרוזיליה או הכוסברה לקערה עם המצות וערבבו את הכל.
מתכונים לפסח
4. גרדו את הגבינות לתוך הקערה, הוסיפו תבלינים, ערבבו היטב ותנו לתערובת לשבת כ-10 דקות.
מתכונים לפסח
5. צרו מהתערובת קציצות וטגנו אותן משני הצדדים. לאחר מכן העבירו אותן לצלחת עם מגבת נייר שתספוג את השמן.
מתכונים לפסח
החביתיות שלכם מוכנות. בתיה ממליצה להגיש לצד זיתים או סלט ירוק.
 
 

6. בונוס: לחמניות טפיוקה מתוקות כשרות לפסח של ליבי לוי גרינברג מהבלוג "מפרגנת בריאות"

לחלקנו קשה לדמיין ארוחה ללא פיתה או לחמנייה לצדה, אך אם אתם נוהגים להכין בכל שנה לחמניות מקמח מצה שילוו את המאכלים האחרים שלכם, מומלץ שתנסו פעם אחת להכין לחמניות מתוקות מקמח שקדים, אורז וטפיוקה. יכול מאוד להיות שתגלו כי הן מתאימות לטעמכם גם במשך כל שאר השנה.
מתכונים לפסח
מצרכים (ל-8 לחמניות):
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס קמח אורז
  • ½ כוס קמח טפיוקה
  • 1 כפית קסנטן גאם (להשיג בחנויות הטבע)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (מומלץ ללא אלומיניום)
  • ½1 כפית סוכר קוקוס
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף מיץ לימון
  • ⅔ כוס חלב שקדים
  • ¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • ¼ כוס שמן ענבים
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות, ושמנו תבנית שקעים של מיני מאפינס.
2. ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים, וערבבו בקערה נפרדת את כל החומרים הרטובים.
מתכונים לפסח
3. אחדו את החומרים וערבבו עד שתתקבל עיסה אחידה.
4. צקו את הבצק לתוך השקעים, עד ל-¾ מגובהם (בערך כף גדושה אחת)
מתכונים לפסח
5. אפו במשך כ-17 דקות, או עד שקיסם ננעץ במרכז הלחמניות ויוצא יבש.
6. צננו ואכלו עם כל מטבל שתבחרו, מלוח או מתוק.
מתכונים לפסח

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: