maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים של פסטה שמומלץ לאכול בבוקר

  עם תוספת גבינה או ירקות ואפילו בקינוחים, אין דרך שבה לא ניתן להשתמש בפסטה. המאכל הפשוט אך הנהדר הזה משמש להכנת מנות רבות, ולמרות שרובנו בוחרים לאכול אותו לארוחת הצהריים או הערב, ניתן להכין ממנו גרסאות נפלאות גם לארוחת הבוקר! 6 המתכונים הבאים לארוחת בוקר מפסטה יגרמו לכם להסתכל בצורה חדשה על המאכל האהוב הזה ולגלות את הדרכים הנפלאות בהן ניתן לפתוח איתו את היום. מפסטה עם תפוחי אדמה וירקות עד קוגל מסורתי עם טוויסט, אלו 6 מנות הפסטה לארוחת בוקר שחובה לנסות!
 
פסטה
 

1. פסטה פונטינה עם תרד וארטישוק

השילוב המנצח בין גבינות וירקות במתכון הזה יכבוש את לבו של כל חובב פסטה, שישמח לאכול אותה גם בבוקר. התוספת של עשבי התיבול והאפייה של המנה משדרגים אותה אף יותר, ואתם תוכלו להכין כמות גדולה, לשמור ולחמם אותה כאשר יתחשק לכם משהו מיוחד ושונה לארוחת הבוקר.

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טחונות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות גס
  • 450 גרם תרד קפוא מופשר חתוך דק
  • 340 גרם ארטישוק משומר סחוט מנוזלים וחתוך גס
  • 1 קילו פסטה דקה
  • 220 גרם גבינת פונטינה מגוררת (ניתן להמיר בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל או גאודה)
  • 6 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כפית שמיר מיובש
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית פלפל אדום כתוש
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לעיטור (לא חובה)
פסטה עם תרד וארטישוק

אופן ההכנה:

1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

2. חממו תנור ל-190 מעלות.

3. על להבה בינונית, חממו שמן במחבת גדולה או בסיר נמוך שמותאמים לחימום בתנור. הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות. 

4. הוסיפו את הפטריות למחבת בשכבה אחת מבלי לערבב אותן, והניחו להן להיצלות עד שמתקבלת שכבת קרמל בתחתית שלהן, כ-2 דקות.

5. כאשר השכבה התחתונה מקבלת את הגוון הרצוי, ערבבו את הפטריות והוסיפו להן מלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו שמיר, אורגנו, פלפל אדום ופלפל שחור וערבבו בשנית.

6. הוסיפו לכלי הבישול את הארטישוק והתרד וערבבו בעדינות. בשלו 2-3 דקות.

7. הוסיפו לכלי הבישול את הפסטה והגבינה, זלפו שמן זית מעל וערבבו היטב.

8. צרו בארות קטנות בפסטה ושברו לתוכן בזהירות את הביצים. פזרו מעליהן מלח ופלפל.

9. מזגו את השמנת המתוקה מעל הביצים, הכניסו את כלי הבישול לתנור החם עד שחלבוני הביצים יהפכו ללבנים, כ-15-18 דקות. הוציאו מהתנור, פזרו מעל את הפטרוזיליה והגישו חם.

2. לזניה עם תפוחי אדמה

השילוב הנהדר שבמתכון הבא בין תפוחי אדמה, גבינות ופסטה יעלה חיוך על פניכם בכל בוקר וישביע אתכם לכמה שעות טובות. הוספת סלמון מעושן תשדרג את המנה אף יותר, אך לאלו שנרתעים מאכילת דגים לארוחת בוקר, ניתן לוותר על כך.

רכיבים (עבור תבנית בגודל 20*30):

  • חבילה של דפי לזניה שלא דורשים בישול מקדים
  • 400 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 500 גרם גבינת קוטג'
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 250 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות (לא חובה)
לזניה עם תפוחי אדמה
 

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור ל-170 מעלות ושמנו את תבנית האפייה היטב.

2. בקערה בינונית, ערבבו יחד גבינה לבנה וקוטג', הוסיפו להן מלח ופלפל וערבבו היטב.

3. בקערה נפרדת, ערבבו את תפוחי האדמה עם מלח וסחטו היטב לניקוז נוזלים.

4. הניחו שכבה של דפי לזניה על תחתית תבנית האפייה, מרחו מעליה שכבה של גבינה לבנה וקוטג', פזרו גבינה צהובה, מעליה תפוחי אדמה וסיימו עם פיזור של נתחי סלמון מעושן. חזרו על התהליך עד שהתבנית מתמלאת עד ¾ מגובהה ופזרו מעל השכבה העליונה גבינה צהובה.

5. הכניסו לתנור עד שהגבינה משחימה, כחצי שעה בערך, הוציאו והגישו חם.

3. פסטה שקשוקה

אין ספק ששקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות ביותר בישראל, ועם תוספת של פסטה ובזיליקום, כמו במתכון שלפניכם, אתם וודאי תרצו להכין את הגרסה הזו בפעם הבאה שיתחשק לכם לאכול שקשוקה מהבילה ומיוחדת בבוקר.

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 850 גרם קוביות עגבנייה משומרות (ניתן להמיר בעגבניות טריות)
  • 3 שיני שום חתוכות בינוני
  • 1 בצל בינוני חתוך דק
  • ¼ כוס עלי בזיליקום טריים + עלים נוספים לעיטור
  • 220 גרם פסטה קצרה לא מבושלת
  • ½ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 4 ביצים בינוניות
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת פלפל צ'ילי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
פסטה שקשוקה

אופן ההכנה:

1. חממו את השמן במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את השום וערבבו.

2. הכניסו למעבד מזון את העגבניות עם הבזיליקום ומלח והפעילו עד לקבלת מחית חלקה.

3. העבירו את מחית העגבניות למחבת, הוסיפו פפריקה, צ'ילי, פלפל שחור ומעט מלח, ערבבו והניחו לה להתבשל על להבה נמוכה עד שהיא מבעבעת.

4. הוסיפו למחבת עם הרוטב את הפסטה היבשה, ערבבו היטב ובשלו בשמך 25 דקות, או עד שהפסטה מבושלת, תוך ערבוב מדי פעם.

5. כאשר הפסטה מוכנה, צרו בה בארות ושברו לתוכן את הביצים. פזרו מוצרלה מעל כל המחבת ובשלו על להבה בינונית – גבוהה כ-6 דקות.

6. הסירו את המחבת מהלהבה, הוסיפו לה את עלי הבזיליקום הנותרים והגישו חם.

4. מנת פסטה מהירה

לאלו מכם שקצרים בזמן ולא יכולים להכין מנות פסטה מורכבות, זה המתכון בשבילכם. תוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות ממנה טעימה להפליא עם רכיבים פשוטים, ואם תבשלו את הפסטה ערב לפני, זמן ההכנה יתקצר אף יותר!

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טחונות
  • 220 גרם פסטה לינגוויני מבושלת
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה לעיטור (לא חובה)
פסטה עם גבינה

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו יחד פרמזן, מלח ופלפל.

2. חממו כף אחת של שמן זית במחבת עמוקה וגדולה ועל להבה בינונית. הוסיפו את השום וטגנו במשך חצי דקה.

3. הוסיפו למחבת עם השום, הפסטה המבושלת והפרמזן, ערבבו ובשלו כ-5 דקות.

4. הסירו מהאש, פזרו מעל המחבת פטרוזיליה טרייה וטפטפו את כף שמן הזית שנותרה. הגישו חם.

5. פסטה עם ירקות 

המנה הנפלאה הזו עשירה בכל טוב והיא כוללת פסטה, ירקות, גבינה וביצים, אשר מכילים את ארבע אבות המזון שמומלץ לצרוך בארוחה החשובה ביותר ביום.

רכיבים:

  • 450 גרם פסטה לינגוויני מבושלת
  • 3 כפות שמן זית 
  • ½ קילו תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
  • ½ פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 כף תימין טחון
  • 1 כף חמאה לא מלוחה
  • 4 ביצים טרופות
  • ⅔ כוס גבינת צ'דר, מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
פסטה עם ירקות

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה ועל להבה בינונית, חממו את שמן הזית. הוסיפו את קוביות תפוחי האדמה ותבלו עם מלח ופלפל. טגנו במשך 5 דקות וערבבו מדי פעם.

2. הוסיפו לתפוחי האדמה את הבצל, קוביות הפלפלים והתימין. תבלו במלח ופלפל וערבבו מדי פעם במשך 8 דקות.

3. הכניסו את התערובת המבושלת במחבת לקערה בינונית והניחו בצד.

4. החזירו את המחבת ללהבה והמיסו בה את החמאה. הוסיפו למחבת את הביצים הטרופות וערבבו בעדינות במשך 2 דקות.

5. הוסיפו למחבת את הגבינה המגורדת וערבבו. התערובת אמורה להיות נוזלית מעט.

6. הוסיפו למחבת את הפסטה ותערובת הירקות שבקערה וערבבו הכל יחד עד שכל החומרים יתאחדו והביצים יתבשלו. הגישו חם.

6. חטיפי קוגל אישיים

אין כמו מנה מתוקה לפתוח איתה את הבוקר, ועם הגרסה הזו לחטיפי קוגל אישיים שתוכלו לקחת אתכם כשאתם ממהרים לעבודה, המתיקות מתעצמת פי כמה.

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • ½ כוס שמן 
  • 1 כוס רסק תפוחים 
  • 1 כוס אננס משומר טחון (עם הנוזלים)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • 340 גרם אטריות ביצים רחבות מבושלות
קוגל

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו תבניות של מאפינס בגודל הרצוי (ניתן להשתמש גם בתבנית גדולה).

2. בקערה בינונית, ערבבו את כל החומרים יחד על לקבלת תערובת אחידה.

3. מזגו את התערובת לתבניות המאפינס, הכניסו לתנור ל-45 דקות או עד שהשוליים של חטיפי הקוגל שחומים ופריכים. הוציאו מהתנור ואכלו חם או שמרו למועד מאוחר יותר.

מקור התמונות:  LarryMariamNeven MrganKarin DalzielRebecca Siegel

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: