maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

למדו כיצד להכין בביתכם 7 סוגי בצק לכל מטרה

  לכל מדינה בעולם יש מאכלים מסורתיים שמייצגים אותה, כשהמשותף לרבים מהם הוא שהם עשויים מבצק. הפיצה האיטלקית, הפיתה העיראקית והאמפנדס הדרום אמריקאי שונים בתכלית זה מזה, בין שבטעמם, במרקמם או בהקשר החברתי בו הם נוצרו. עם זאת, כולם החלו את דרכם בתוך קערה עם קמח ומים, וההבדלים הרבים שביניהם נעוצים ביתר המרכיבים, ובעיקר באופן ההכנה שלהם. כיוון שסוגי בצק רבים זמינים בכל מאפייה או מכולת, אנשים רבים מעדיפים שלא להתעסק עם הכנת בצק ביתי, אך כדאי שתדעו שברגע שמכירים את כללי הבסיס, הכנת הבצק אינה מסובכת כלל ואף מהנה, והיא גם עשויה לחסוך לכם הרבה כסף. על מנת שתוכלו גם אתם להכין בצקים בקלות, הכנו עבורכם את המדריך הבא, שמסביר על סוגי הבצקים השונים, הדרך בה יש להכין אותם והשימושים השונים שניתן לעשות בהם.
 
מתכון לבצק שמרים בסיסי

בצק השמרים הוא בצק בסיסי ומכינים ממנו סוגים שונים של מאפים. האופן בו תכינו את הבצק הוא זה שיהפוך את הלחם שלכם לחלומי, את הפיצה שלכם למקצועית ואת החלה שלכם למלכת השבת, ועל כן שינון של הצעדים הפשוטים הללו יעזור לכם להצליח להכין מגוון רחב של מתכונים על הצד הטוב ביותר. הבעיה העיקרית בהכנת בצק שמרים ביתי טמונה בכך שהשמרים מצליחים להרתיע אנשים רבים, אולם לרוב אין לכך הצדקה. אמנם מדובר ביצורים חיים, אך כאשר עוקבים אחר ההוראות, העבודה עם שמרים היא פשוטה ואף מהנה. עם זאת, במקרה שאינכם מצליחים להסתדר עם המרכיב הזה, אין זה אומר שעליכם לוותר על מאפים ביתיים לחלוטין. כיום מייצרים סוגים שונים של קמח שמרים, שהוא קמח רגיל שבתוכו נמצאים כבר שמרים ביחס המתאים לאפייה, כך שתוכלו להכין בעזרתו כל מאפה שתרצו ללא בעיה. 

 
רכיבים לבצק שמרים בסיסי:
קמח - 500 גר' (כ- ½3 כוסות)
שמרים טריים - ½ שקית (או ¾ כף שמרים יבשים)
מים פושרים - 1 כוס
סוכר - 3 כפיות
מלח - ½ כפית
ביצה - 1
שמן זית - 2-4 כפות (לפי טעמכם)
מתכון לבצק פריך בסיסי

כולנו נהנים מפעם לפעם מחתיכת עוגה או פשטידה טובה, אך כשמוסיפים להם בצק פריך בתחתית, המאכלים הפשוטים האלה הופכים בקלות לנימוחים, מיוחדים ופעמים רבות גם לטעימים יותר. אנשים רבים נוטים לחשוב שפאי, טארט וקיש הם מאפים ששמורים לקונדיטוריה בלבד, אך זאת וודאי משום שהם לא יודעים שבצק פריך טוב צריך בסך הכל שני מרכיבים פשוטים וסוד אחד קטן, שהגיע הזמן שגם אתם תלמדו.

 

 
מתכון לבצק פריך בסיסי מקור תמונה: Suzette - www.suzette.nu
רכיבים לבצק פריך:
קמח - 200 גר' (½1 כוסות)
חמאה - 100 גר' (חתוכה לקוביות)
מים קרים - כ-4 כפות (ניתן להשתמש בשני חלמוני ביצה במקום)
מלח - מעט
סוכר - לבצק פריך מתוק בלבד (הוסיפו 4 כפות בשלב הראשון)
מתכון לבצק פילו

בבצק הפילו משתמשים בעיקר במטבח הים תיכוני ובמטבח הבלקני, ומכינים ממנו סוגים שונים של בורקסים, פשטידות ומאפים. בצק הפילו הוא האח החורג של בצק העלים, כאשר שניהם טעימים מאוד ואת שניהם מרבית האנשים מעדיפים לקנות מוכנים מהסופר, אבל אם תבחרו להשקיע קצת זמן, בצק הפילו הביתי שלכם יהפוך לכוכב הארוחה. בעוד שסודו של בצק העלים טמון בכמויות החמאה הגדולות שבו, להכנת בצק הפילו משתמשים דווקא בשמן זית, שהוא בריא יותר לגוף ואף מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם שונות. לא פחות חשוב מכך, היעדר החמאה ומיעוט השומנים שבו הופכים את הבצק הנפלא הזה לדיאטטי באופן יחסי, מה שיאפשר לכם ליהנות מבורקס ללא רגשות אשם.

מתכון לבצק פילו מקור תמונה: Sibella
רכיבים לבצק פילו:
קמח - 550 גר' (4 כוסות)
מלח - 1 כפית
מים פושרים - ⅓1 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
מתכון לבצק בירה (טמפורה)

הטמפורה, שנקרא גם "בצק בירה" או "בצק מטוגן", הוא מאכל יפני אשר מצא מזמן בית חם בישראל. טמפורה הוא למעשה סוג של בלילת בצק שמשתמשים בה לציפוי ירקות, דגים או כל דבר אחר שרוצים, ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק. בעוד שעבור הכנת רוב סוגי הבצק משתמשים בקמח רגיל המכיל גלוטן, בהכנת הטמפורה נמנעים מכך שכן הגלוטן מעולה לאפייה, שם גם נדאג ללוש היטב את הבצק על מנת לפתח אותו, אך הוא אינו מתאים לטיגון. בשל כך, על מנת לקבל טמפורה טובה נעדיף להשתמש בקמח אורז או לפחות בקמח המיועד לעוגות, שבו כמות הגלוטן קטנה יותר. ישנן דרכים רבות להכנת טמפורה טובה וניתן להשתמש במים, סודה או אפילו בוודקה כנוזל העיקרי בה. במתכון הזה נשתמש דווקא בבירה, שאנשים רבים מאמינים כי היא יוצרת את הבלילה הטעימה והמיוחדת ביותר.

רכיבים לבצק בירה:
בירה - 1 כוס (חשוב שתהיה בהירה כדי להימנע ממרירות)
קמח אורז - כ-¾ כוס (או קמח עוגות)
מלח - קומץ
שמן - לטיגון עמוק
מתכון לבצק פסטה

פסטה היא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בעולם, וכבר עשורים רבים שהיא אינה נחלתו הבלעדית של העם האיטלקי. בניגוד לאיטלקים, ארוחת הפסטה הביתית של מרבית הישראלים מגיעה היישר מהסופר, ואמנם אין כל דבר רע בפסטה קנויה, אך כמו במקרה של מאכלים רבים נוספים, לא ניתן להשוות אותה לכזו שמכינים בבית. אם אתם חוששים שמא מדובר בעבודה קשה ומסובכת במיוחד השמורה רק לשפים שבינכם, חשבו שוב. בצק הפסטה מורכב ממעט מאוד חומרים ותהליך ההכנה שלו הוא די פשוט, וכשתשמעו את קריאות ההתפעלות של בני המשפחה והחברים שלכם, לא תבינו מדוע לא הכנתם פסטה ביתית קודם לכן.

 

מתכון לבצק פסטה מקור תמונה: missy
רכיבים לבצק פסטה:
קמח לבן - 400 גר' (או 200 גרם קמח לבן ו-200 גרם קמח דורום. כ-3 כוסות)
מלח - 1 כפית שטוחה
ביצים גדולות - 4 (בטמפרטורת החדר)
מתכון לבצק רבוך
מקורו של הבצק הרבוך בצרפת והוא משמש בעיקר להכנת פחזניות, ואקלרים, שהם מאכלים הדומים זה לזה בטעמם אך שונים בצורתם ובסוג המילוי שלהם. הבצק הרבוך שונה מאוד ממרבית סוגי הבצק אחרים; ראשית, הוא אוהב חום ובשל כך מכינים אותו בסיר על הגז. שנית, הבצק הרבוך ייחודי במרקמו, שכן הוא מעט נוזלי ולכן לא ניתן לעבוד אתו בעזרת הידיים, אלא רק באמצעות זילוף. אופן ההכנה של הבצק אינו מסובך ולאחר שתלמדו את העקרונות הבסיסיים תוכלו להכין מגוון מרשים של מאפים זהובים ואווריריים בשלל צורות ומילויים.
 
מתכון לבצק רבוך מקור תמונה: vxla
רכיבים לבצק רבוך:
קמח - 150 גר' (1 כוס +1 כף)
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כפית
חמאה - 100 גר' (ללא מלח)
מים קרים - 250 מ"ל (לקבלת מרקם עשיר יותר ניתן להשתמש בחצי כוס מים וחצי כוס חלב)
מתכון לבצק שמרים ללא מוצרי חלב

סוגי בצק רבים, בייחוד כאלה המיועדים להכנת מאפים מתוקים, מכילים מרכיבים כמו חלב, חמאה וביצים, ובשל כך אנשים רבים נמנעים משילוב מאפים בארוחות שלהם. אם אתם מקפידים על כללי הכשרות ומעוניינים להכין מאפה בשרי או קינוח מתוק לסיום הארוחה, או שאתם נמנעים מצריכת מוצרים מן החי, הבצק הזה הוא פתרון מושלם בעבורכם. הבצק הזה מכונה "בצק משוגע" מכיוון שהוא לא מכיל מוצרי חלב או ביצים ובכל זאת ניתן להכין ממנו מגוון מאפים מלוחים ומתוקים. סיבה נוספת ל"שיגעון" של הבצק הזה היא שניתן להכין אותו פעם אחת ולשמור אותו במקרר למשך 3 ימים, כך שתוכלו ליהנות בכל יום ממאפה חם וטרי במינימום עבודה, מאחר שעיקר המאמץ יהיה מאחוריכם. מוכנים להתחיל להכין את הבצק הנפלא הזה?

מתכון לבצק שמרים ללא מוצרי חלב מקור תמונה: Kitchen Nostalgia
רכיבים ל"בצק המשוגע":
חלב שקדים - ½2 כוסות (בטמפרטורת החדר. או חלב סויה או חלב אורז)
סוכר - 2 כפיות
שמרים טריים - 80 גר' (או 4 כפיות שמרים יבשים, כ-5 כפיות)
קמח - 1 קג' (⅔6 כוסות)
אבקת אפייה - 4 כפיות
מיץ לימון - ½ כפית
שמן - 5 כפיות
מקור: רננה פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: